Author Topic: FF VIII How to MOD?  (Read 2248 times)

Divatox

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: 2
    • View Profile
Re: FF VIII How to MOD?
« Reply #75 on: 2017-11-01 16:57:01 »
Well seems that Ai its still leaving some issues =/ some idea came.

It´s possible create new enemies? For example copy Abadon´s c0m103.dat renamed to c0m144.dat (a dummy) and change the enemy names, abilitys and AI (when works). I saw too inside Deling that you can save a photo from the enemy, maybe change the colors and import back to the new c0m144.dat?

----------
My mod its kinda simple, bosses boosted (stronger and with new attacks), and when you get in the 3 disk and access Ragnarok, in the 2 island Heaven and Hell you will encounter new hard enemies lvl 100 (Tiamat for example) and the created ones (if possible, im working on it, or better trying).

What im trying to do is something like monster arena from FFX to both 2 island, unfortunately you can´t choose witch monster will fight =/

Lunatic Pandora and Ultimecia´s Castle will be in the same way, new hard enemies on lvl 100.

What did you guys think? ^^

Divatox

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: 2
    • View Profile
Re: FF VIII How to MOD?
« Reply #76 on: 2017-11-05 17:38:08 »
Anyone has the encounter codes to the both insland heaven and hell?


I didn´t find it in here:
http://wiki.qhimm.com/view/FF8/Encounter_Codes

Girl next door

  • Crazy poster
  • *
  • Posts: 112
  • Karma: 1
    • View Profile
Re: FF VIII How to MOD?
« Reply #77 on: 2017-11-09 20:14:54 »

It´s possible create new enemies? For example copy Abadon´s c0m103.dat renamed to c0m144.dat (a dummy) and change the enemy names, abilitys and AI (when works). I saw too inside Deling that you can save a photo from the enemy, maybe change the colors and import back to the new c0m144.dat?


It's possible but remember that you have a limited number of enemies available. Dummy is the only one that you can use in fact. And I don't think you can do that with Deling.

Anyone has the encounter codes to the both insland heaven and hell?

Heaven: 690-693
Hell: 699-705

Divatox

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: 2
    • View Profile
Re: FF VIII How to MOD?
« Reply #78 on: 2017-11-09 21:10:28 »
Hm has a limit. Ok i copy Ifrit c0m and i renamed to c0m144.dat (a dummy) and replaced.
Load the file in ifrit tool and maked te changes in the name, stats and hp.
Pack the files into the battle, theoretically its a new enemy the only issue its to find him in the cactilio tool. :|

And ty so much for the island codes \o/, im trying to make like a monster arena in both areas with stronger enemies and super bosses.

Girl next door

  • Crazy poster
  • *
  • Posts: 112
  • Karma: 1
    • View Profile
Re: FF VIII How to MOD?
« Reply #79 on: 2017-11-09 21:50:09 »
In Cactilio, Dummy is the first enemy.

Divatox

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: 2
    • View Profile
Re: FF VIII How to MOD?
« Reply #80 on: 2017-11-09 22:23:30 »
I switch the c0m to 000 (dummy) and still didnt appear in cactilio. I open with ifrit and pack back to battle, and with deling open the new battle to extract the scene.out, and in cactilio when i search on the list the dummy it still there. I tried to edit dummy to but a error appear  >:(

Girl next door

  • Crazy poster
  • *
  • Posts: 112
  • Karma: 1
    • View Profile
Re: FF VIII How to MOD?
« Reply #81 on: 2017-11-09 23:44:02 »
Did you try your new enemy in battle ? It's normal that its name in Cactilio is still Dummy.

Divatox

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: 2
    • View Profile
Re: FF VIII How to MOD?
« Reply #82 on: 2017-11-17 02:07:52 »
After a alot of tries, didnt make it =/
Im leaving that for now, and i want to ask, in Seifer´s last encounter it´s possible to remove the 13 turns to Gilgamesh appear and end the battle?

For exe: Keep the animation from Odin / Seifer / Gilgamesh, but after the 13 turn, Gilgamesh will not appear and will only do that after the HP from Seifer become 0

Quote
if (self.varDC == 0) {
    self.varDC = 1
    if (unknown(0x12) == 1) {
        if (self.varDE == 0) {
            target(200)
            domoveid(2)
        }
        remove(0)
        remove(1)
        gilgamesh()
    }
    else {
        target(200)
        domoveid(3)
    }
}

And Girl ty for the idea before ^^

Girl next door

  • Crazy poster
  • *
  • Posts: 112
  • Karma: 1
    • View Profile
Re: FF VIII How to MOD?
« Reply #83 on: 2017-11-17 07:30:22 »
In his Turn AI, just remove this:

Code: [Select]
if (self.varDD == 15) {
    if (unknown(0x12) == 1) {
        self.varDE = 1
        target(200)
        domoveid(2)
        return
    }
}

Divatox

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: 2
    • View Profile
Re: FF VIII How to MOD?
« Reply #84 on: 2017-11-17 14:13:48 »
Syntax error on line 6: no viable alternative at input "if(self.varDD ==1) {unknown'

 :-(
I wish learn how to understand and edit the AI from every enemy

Girl next door

  • Crazy poster
  • *
  • Posts: 112
  • Karma: 1
    • View Profile
Re: FF VIII How to MOD?
« Reply #85 on: 2017-11-17 16:46:25 »
I thought this problem was solved in the latest version of JWP. :/

Divatox

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: 2
    • View Profile
Re: FF VIII How to MOD?
« Reply #86 on: 2017-11-17 17:22:48 »
He said something about it, but i guess it still having some issues, like that and if you change anything in the Ai section, in battle some graphics became glitch  :'(