Author Topic: [FF7PC/PSX] Shop Editor - White Chocobo (v0.7b)  (Read 35440 times)

vareal

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 24
  • Karma: 0
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #25 on: 2010-03-05 06:08:23 »
Yeah, I just got some weird stuff trying the materia editing. Typhon was the only one that had a normal name and I didn't even put it on the list, lol. Oh well, 2 gil for a cool summon isn't bad. Now, if I can just figure out why the 9999 limit breaking patch won't work for me, I'll be a happy camper.

Immortal Damyn

  • Insane poster
  • *
  • Posts: 436
  • Karma: 0
  • Lord of the Twilight
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #26 on: 2010-03-05 06:21:38 »
Well, are you just using that, or are you using the YAMP? Cause I've had troubles with the YAMP when I tried to install the 9999 patch. The ff7.exe was still running for some reason, make sure the ff7.exe isn't running in the processes tab of your task manager.

vareal

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 24
  • Karma: 0
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #27 on: 2010-03-05 06:31:33 »
I tried it both ways, and neither worked. I'm going to toy around with it some more tomorrow.

Kudistos Megistos

  • Banned
  • No life
  • *
  • Posts: 3936
  • Karma: 1
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #28 on: 2010-03-05 09:45:22 »
Great. Does this mean I'll won't have to link people to that old thread and give them hex editing tutorials any more? ;D

Bosola

  • Fire hazard!
  • Global moderator
  • No life
  • *
  • Posts: 1753
  • Karma: 15
    • View Profile
    • My YouTube Channel
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #29 on: 2010-03-05 11:57:26 »
Only if they're modding PC, alas.

NFITC1

  • No life
  • *
  • Posts: 2763
  • Karma: 61
  • I just don't know what went wrong.
    • View Profile
    • WM/PrC Blog
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #30 on: 2010-03-05 11:58:07 »
Here's the image of what my shop now looks like after trying to edit Full-Cure (which isn't really Full Cure, its now a custom materia) into the shop at costa del sol. Currently I haven't checked any other shops yet, but I'll get to that if needed.



I don't think you have enough gil. Have you considered an installment plan? ;)

If you modified an already existing materia then it should retain its selling price. If you made a NEW materia I'd expect that to happen. Maybe titeguy needs to allow for the editing of prices Kudistos found all those eons ago.

vareal

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 24
  • Karma: 0
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #31 on: 2010-03-05 15:45:02 »
I've noticed that weapons, items, equipment and materia that you can't normally buy in the game cost 2 gill, usually.

titeguy3

  • No life
  • *
  • Posts: 1287
  • Karma: 2
  • A jack of all trades
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #32 on: 2010-03-05 17:03:01 »
Okay, fixed the materia issue you guys have been having. Everything should work fine.

And yeah, items you can't usually buy are set to 2 gil or so...I'm looking for where to change that in the executable, if I find it, I'll add that in.

vareal

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 24
  • Karma: 0
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #33 on: 2010-03-05 17:07:41 »
is there a post to the new download? Or did you repost it in your first post? (too many posts)

titeguy3

  • No life
  • *
  • Posts: 1287
  • Karma: 2
  • A jack of all trades
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #34 on: 2010-03-05 17:10:12 »
is there a post to the new download? Or did you repost it in your first post? (too many posts)
The main link in the first post will take you to the new file.

Great. Does this mean I'll won't have to link people to that old thread and give them hex editing tutorials any more? ;D
After I'm done figuring it all out, anyway. So are the prices starting at x523858 in the same order as the item indeces? like...items-->weapons-->armor-->accessories? And if so, where does the materia fit in? at the end?
« Last Edit: 2010-03-05 17:40:28 by titeguy3 »

Immortal Damyn

  • Insane poster
  • *
  • Posts: 436
  • Karma: 0
  • Lord of the Twilight
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #35 on: 2010-03-05 18:06:16 »
Well, that's good to hear. Now all we need is price editing, and if we can, getting rid of needing to change security properties :D

vareal

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 24
  • Karma: 0
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #36 on: 2010-03-05 18:12:52 »
Quote
getting rid of needing to change security properties :D

Indeed.

titeguy3

  • No life
  • *
  • Posts: 1287
  • Karma: 2
  • A jack of all trades
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #37 on: 2010-03-05 18:21:45 »
Quote
getting rid of needing to change security properties :D

Indeed.
If anybody's got any pointers on how to fix/avoid this, I'm all ears.

The only thing I can think of is scrapping the auto-backup feature. Do you guys think it'd be worth it?

Immortal Damyn

  • Insane poster
  • *
  • Posts: 436
  • Karma: 0
  • Lord of the Twilight
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #38 on: 2010-03-05 18:26:18 »
Well, I already manually backup my .exe before doing anything anyway. Just in case the auto-backup fails...>>

Can't say the same for everyone else though.

titeguy3

  • No life
  • *
  • Posts: 1287
  • Karma: 2
  • A jack of all trades
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #39 on: 2010-03-05 19:15:25 »
Okay, I found a way around it (it's almost sad how easy it is to get around windows' built in security features...)

Click the link in the main thread to get v0.4b!

NFITC1

  • No life
  • *
  • Posts: 2763
  • Karma: 61
  • I just don't know what went wrong.
    • View Profile
    • WM/PrC Blog
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #40 on: 2010-03-05 19:16:41 »
I see you changed that. So far so good, but you don't need to include a backup of the executable. You can get that anywhere since it is a part of the 1.02 update.

titeguy3

  • No life
  • *
  • Posts: 1287
  • Karma: 2
  • A jack of all trades
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #41 on: 2010-03-05 19:23:32 »
I see you changed that. So far so good, but you don't need to include a backup of the executable. You can get that anywhere since it is a part of the 1.02 update.

The way I got around the security permissions was to call "fopen(___, "wb")" on a file that already existed. There has to be an existing file there with proper security permissions so windows doesn't give it the cold shoulder. That's why i included a "ff7.exe.bak" with the program, otherwise the first backup created wouldn't have execution privileges. I debated using a 0kb dummy file, but that would cause havok if some unsuspecting user clicked "restore backup" the first time they ran the program.

EDIT: duh, I can put in a check for that...I'll change it to a dummy file.
« Last Edit: 2010-03-05 19:30:05 by titeguy3 »

Immortal Damyn

  • Insane poster
  • *
  • Posts: 436
  • Karma: 0
  • Lord of the Twilight
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #42 on: 2010-03-05 19:45:06 »
So wait, does that mean all we need now is price editing?

titeguy3

  • No life
  • *
  • Posts: 1287
  • Karma: 2
  • A jack of all trades
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #43 on: 2010-03-05 19:49:25 »
So wait, does that mean all we need now is price editing?

I'll add stuff to White Choco as I see fit... right now my priorities are:
1) Price Editing
2) Default Character Name Editing
3) Synchronization with kernel2.bin

and if I can get that out of the way I might look into:

4) Limit break data
and
5) PSX version support

Immortal Damyn

  • Insane poster
  • *
  • Posts: 436
  • Karma: 0
  • Lord of the Twilight
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #44 on: 2010-03-05 19:57:50 »
Good, to know, I think I'll wait it out til we can get a hold of price editing before I actually start using this though. I have a few things that I would like to appear in a shop or two, but they should cost a boat load of gil, not just a few thousand. Wish i could create like a secret shop somewhere in the game xD. Like place an invisible person in one of the materia caves that sells extremely special materia he/she found.

Auraplatonic

  • Cool newbie
  • *
  • Posts: 68
  • Karma: 0
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #45 on: 2010-03-06 04:50:27 »
Very nice!  This came out just at the right time...I was just thinking how important the shop data is to my mod and now I have a way to edit it! :)

Kuroda Masahiro

  • Insane poster
  • *
  • Posts: 278
  • Karma: -15
  • Stopped modding FF7.
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #46 on: 2010-03-06 09:12:48 »
I can't get the program to open any FF7.exe, when i first open it, it gives me an error message saying 'Could not load large icon' and then, when I attempt to open a FF7.exe, it said its an invalid filesize, any ideas what I can do to get it to work?

NFITC1

  • No life
  • *
  • Posts: 2763
  • Karma: 61
  • I just don't know what went wrong.
    • View Profile
    • WM/PrC Blog
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #47 on: 2010-03-06 15:34:00 »
I can't get the program to open any FF7.exe, when i first open it, it gives me an error message saying 'Could not load large icon' and then, when I attempt to open a FF7.exe, it said its an invalid filesize, any ideas what I can do to get it to work?

Sounds like you're using an edited exe file or not the version 1.02 one.

titeguy3

  • No life
  • *
  • Posts: 1287
  • Karma: 2
  • A jack of all trades
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #48 on: 2010-03-06 22:32:46 »
I can't get the program to open any FF7.exe, when i first open it, it gives me an error message saying 'Could not load large icon' and then, when I attempt to open a FF7.exe, it said its an invalid filesize, any ideas what I can do to get it to work?
lol, well "could not load large icon" means that you didn't extract all of the files. there should be two .ico files with the package, and yes, make sure that you're using the 1.02 version of ff7.exe. You can download it anywhere.

Immortal Damyn

  • Insane poster
  • *
  • Posts: 436
  • Karma: 0
  • Lord of the Twilight
    • View Profile
[v0.2b] White Choco Shop Editor by titeguy3
« Reply #49 on: 2010-03-06 22:43:00 »
I can't get the program to open any FF7.exe, when i first open it, it gives me an error message saying 'Could not load large icon' and then, when I attempt to open a FF7.exe, it said its an invalid filesize, any ideas what I can do to get it to work?
lol, well "could not load large icon" means that you didn't extract all of the files. there should be two .ico files with the package, and yes, make sure that you're using the 1.02 version of ff7.exe. You can download it anywhere.
Actually, I extracted all the files. And I know the icon is there too. I can see it in the folder where I extracted the archive to. However, when I load, it still says couldn't find large icon.