Author Topic: [FF7PC-98] FF7Music Installer (1.51.13)(Discontinued, use Anxious Heart)  (Read 252450 times)

Covarr

  • Covarr-Let
  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 4067
  • Karma: 124
  • Just Covarr. No "n".
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #300 on: 2011-09-06 02:17:06 »
Ouch, those are some embarrassing mistakes! It's quite likely that they've been in there since at or near the first release, since I have not really changed those bits. Since I rarely play that far in the game, I didn't notice :/

A new version should be coming later tonight, or when I feel like it.

Edit: A bit late, but here it is.
NEW VERSION: 1.51.12

1.51.12 Minimal
1.51.12 Full

Changelog: Fixed those things that UGerstl mentioned. Didn't include changelog in readme this time around.

This is a RECOMMENDED UPDATE. It fixes a few issues in the ini file, which could lead to a few songs failing to play depending on the profile you're using. If you have a previous version, you can go ahead and use the minimal installer to update.
« Last Edit: 2011-09-10 18:28:15 by Covarr »

Devil May Cry

  • Guest
Re: FF7Music Installer
« Reply #301 on: 2011-09-20 23:13:10 »
Thank you deeply appreciated.

Jaitsu

  • No life
  • *
  • Posts: 1074
  • Karma: 0
  • DON'T FWOOSH ME BRO
    • View Profile
    • Jaitsu Studios
Re: FF7Music Installer
« Reply #302 on: 2011-10-02 18:56:43 »
i hate to do this but..

i finally pulled ff7 out again and reinstalled, got this installed, but i seem to have forgotten pretty much everything i ever knew, now with this installed, i'm playing but i'm not getting any music, at all, whether i choose remastered or PSF...



shoot me now, but does anyone know what's causing this.



EDIT: sorry, after fighting and winning a battle music started playing normally. dunno why, just disregard this message.
« Last Edit: 2011-10-02 19:03:21 by Jaitsu »

PitBrat

  • No life
  • *
  • Posts: 1388
  • Karma: 12
  • Change to feed the machine.
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #303 on: 2011-10-02 19:25:44 »
If you use ctrl+s to skip the opening FMV, the music will not start until after the first battle and sometimes even later.

youngmit

  • Guest
Re: FF7Music Installer
« Reply #304 on: 2011-10-10 05:11:02 »
I am having the same issue as above: FF7music installed, MIDI is being muted, but no music plays. I made sure the plugin line of the openglmod .cfg file is uncommented. The status window shows little messages about which music file it is supposed to be playing:

Midi file matched! FAN2
CSA6
CSR7
File counterpart 11 - Fanfare.ogg
Resolved to 11 - Fanfare.ogg
WM_ACTIVATEAPP

But no music actually plays. As I understand it, winamp is needed for all of this to work. I have installed it, but is there anything i need to do on the winamp side to make it work, perhaps? Ive tried looking for something in the readmes and have found nothing.

Thanks, and any advice would be helpful!

Covarr

  • Covarr-Let
  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 4067
  • Karma: 124
  • Just Covarr. No "n".
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #305 on: 2011-10-10 05:22:19 »
Winamp is NOT needed for this to work. It seems like FF7Music thinks it's playing the songs, so make double check the settings in the output plugin to make sure it's using the correct audio device.

Asuka_XL

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 28
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #306 on: 2011-10-10 06:43:40 »
did you run the game from the ff7 music given launcher or the original launcher from the game?

Covarr

  • Covarr-Let
  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 4067
  • Karma: 124
  • Just Covarr. No "n".
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #307 on: 2011-10-10 17:36:49 »
did you run the game from the ff7 music given launcher or the original launcher from the game?

Midi file matched! FAN2
CSA6
CSR7
File counterpart 11 - Fanfare.ogg
Resolved to 11 - Fanfare.ogg
WM_ACTIVATEAPP
He's clearly running FF7Music.

youngmit

  • Guest
Re: FF7Music Installer
« Reply #308 on: 2011-10-11 01:41:43 »
Thanks so much for your interest in helping me... Yes, I'm running FF7 through the FF7music launcher. I took another look at the output plugin settings, and i did have the right audio device selected: "Speakers (Creative SB Audigy 2".

I have seen other peoples' logs from FF7music that have another line after the Resolved to... line saying something like "playing song." Do you guys get that as well?


Thanks!

Covarr

  • Covarr-Let
  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 4067
  • Karma: 124
  • Just Covarr. No "n".
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #309 on: 2011-10-11 03:39:49 »
Yes. "Resolved to" means that it is using that file. I can't imagine why it's not playing; it clearly thinks it is.

You used the full installer, correct? The minimal one does not include the ogg soundtrack.

PitBrat

  • No life
  • *
  • Posts: 1388
  • Karma: 12
  • Change to feed the machine.
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #310 on: 2011-10-17 02:28:28 »
Do you have a version of the launcher.exe that starts FF7.EXE with the affinity set to 3 for dual core support?
I continue receiving requests for dual core support.
Some people have extreme lag when running the game on a single core.
I've implemented an alternate launcher in Bootleg, but prefer using your launcer.exe.

Thanks

Covarr

  • Covarr-Let
  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 4067
  • Karma: 124
  • Just Covarr. No "n".
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #311 on: 2011-10-17 02:35:14 »
That's not something I've even thought of before. I'll look into it tonight.

Hellbringer616

  • No life
  • *
  • Posts: 1915
  • Karma: 12
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #312 on: 2011-10-17 03:10:44 »
It isn't set to dual by default? Interesting. Could you add an auto detect maybe? Cause i have a quad. I'd like to use all four :D

Covarr

  • Covarr-Let
  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 4067
  • Karma: 124
  • Just Covarr. No "n".
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #313 on: 2011-10-17 03:49:03 »
I don't set any affinity by default. AutoIt may be doing something that I'm unaware of and setting single-core without me telling it to, thus the "I'll look into it" instead of "I'll add that feature". I need to figure out what's going on here myself.

PitBrat

  • No life
  • *
  • Posts: 1388
  • Karma: 12
  • Change to feed the machine.
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #314 on: 2011-10-17 13:29:10 »
It's dirty, but you can determine the number of cores with the environment variable: NUMBER_OF_PROCESSORS

Ouroboros

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 45
  • Karma: 0
  • meh, lost my achivement (-_-)p
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #315 on: 2011-11-24 21:25:16 »
Mmmm, i have a small issue, everthing works pefect till in some "random" moment, the "midi" ( Sound effects of the game, like the one when you move the curson in the menu, or just sound in the map ( where you walk ) goes off after the music goes off too

For example i was on the first flashback of cloud on the mako reactor, when you are outside the reactor and you enter the music goes off and also the sound effectos too, i'be noticed that the "wave" sound on the volumen control (In control panel ) is turned all the way down ( Mutting the midi sound ), there is some config that i should make or is simple a "Small" bug of the program?

here my config of FF7music



I'm using Xp sp2 and SRS audio sandbox as Sound "driver" ( Tryed with the default of windows C-media and the same result)

Covarr

  • Covarr-Let
  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 4067
  • Karma: 124
  • Just Covarr. No "n".
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #316 on: 2011-11-24 21:31:25 »
This is a bug I've seen in Vista and 7, that FF7Music actually FIXES. I've never heard of it happening in XP though...

Two questions:
1. what output device is out_wave.dll set to?
2. Are you sure you're even hearing ff7music, and not the default MIDI?

Ouroboros

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 45
  • Karma: 0
  • meh, lost my achivement (-_-)p
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #317 on: 2011-11-24 21:59:14 »
This is a bug I've seen in Vista and 7, that FF7Music actually FIXES. I've never heard of it happening in XP though...

Two questions:
1. what output device is out_wave.dll set to?
2. Are you sure you're even hearing ff7music, and not the default MIDI?



2° Yeah, i'be compared the music of midi and the remastered version and yeah i'm using the remastered

3° extra
Code: [Select]
# ff7_opengl-0.7.10b config file



## USER OPTIONS ##
## If you just want to play the game, these are the only options you'll want to change.

# set the window size (or fullscreen resolution) of FF7
# 0 means use original resolution (whatever ff7.exe provides)
# preserve_aspect adds black borders as needed to preserve a 4:3 aspect ratio
window_size_x = 900
window_size_y = 675
preserve_aspect = yes
fullscreen = no

# mod directory
# subdirectroy of mods/ where textures will be loaded from
# does not affect the old external textures feature, those should still go in textures/
mod_path=DK

# check your driver settings if this option doesn't seem to work
enable_vsync = yes

# limit snowboard, coaster and highway minigames to refresh rate / 2, i.e. 30fps for a 60hz display mode
# vsync must be enabled and working for this to have any effect
minigame_framelimiter = on

# same thing, but for the battle swirl
battleswirl_framelimiter = on

# allow FF7 to use linear filtering for its textures
# some things look slightly better with this option on, but alot of textures just lose their detail
linear_filter = off

# plugin used to play music, the FF7Music plugin MUST be enabled for FF7Music to work.
# If no music plugin is loaded the game will play MIDI as usual but FF7Music will NOT work.
music_plugin = plugins/ff7music.fgp



## ENHANCEMENTS ##
## All the little extras that weren't part of the original game, default options include only trivial bug fixes.

# make all dialog boxes transparent, same effect as the transparent dialog boxes YAMP patch
transparent_dialogs = off

# allow max hp/mp to go over 9999, same effect as the YAMP patch by dziugo
# break_9999limit

# include armor in magic defense calculation
mdef_fix = yes

# expand battle viewport to cover entire screen and make the battle menu transparent
new_battle_interface = on

# post-processing shader, used to apply fullscreen effects
post_source = shaders/bloom2.post
enable_postprocessing = yes



## ADVANCED OPTIONS ##
## Don't fiddle with these unless you know what you're doing.

# use shaders, if available and supported
# turn shaders off to use the OpenGL 1.1 backend
use_shaders = yes

# prevent glitches due to rounding errors by rendering in the nearest (larger, if supported)
# multiple of the original resolution and up/down-scaling
prevent_rounding_errors = yes

# enable alpha blending for textures without an existing blending effect
fancy_transparency = on

# display frames per second counter in upper right corner
show_fps = yes

# display some real-time debug information
show_stats = no

# store external textures in a compressed cache for increased performance
# compression is not lossless, some artifacts may appear when this option is in use
# texture cache does NOT update automatically if the source image changes, however, deleting anything from the cache
# will cause that file to be recreated from the source
compress_textures = yes

# use pixel buffer objects to speed up texture loading
# will probably crash horribly on ATI cards but should work for NVIDIA users
use_pbo = no

# replace FF7's default framelimiter timer source
use_new_timer = yes

# use a more stable (but less accurate) timer to control FF7's framelimiter
# this option has no effect unless the use_new_timer option is on
use_stable_timer = yes

# plugin used to play movies, FFMpeg is the only choice for now
movie_plugin = plugins/ffmpeg_movies.fgp



## MODDER OPTIONS ##
## These options are mostly useful to modders and should not be enabled during normal play.

# read files directly instead of using LGP archives
# for example; if FF7 is looking for aaab.rsd in char.lgp, this option will make it open direct/char/aaab.rsd first,
# if this file doesn't exist it will look for the original in the LGP archive
direct_mode = off

# show every failed attempt at loading a .png texture
show_missing_textures = no
, as you can see the music plug in is configured to be used with FF7

4° i'be changed the out_wave.dll > configure > Device  from microsoft to SRS audio sandbox and see if that fix the bug
« Last Edit: 2011-11-24 22:15:30 by Ouroboros »

ProtomanZxAdvent

  • Insane poster
  • *
  • Posts: 290
  • Karma: 7
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #318 on: 2011-11-29 00:47:06 »
i recommend going here http://neveron.ru/Default.aspx?type=myapps downloading  VL Sound 5.1 v1.0.0.18 and puting the out_vlsound51.dll in the ff7 music folder. i use that instead of the out_wav.dll
« Last Edit: 2011-11-29 00:49:26 by ProtoX »

Covarr

  • Covarr-Let
  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 4067
  • Karma: 124
  • Just Covarr. No "n".
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #319 on: 2011-11-29 01:16:32 »
Mmm, a new output plugin. I'll experiment with it, and consider adding an official recommendation for it to the first post. Unfortunately, I cannot actually add it to the installer, since it does not have a license of any sort and I was unable to find any contact information on the author's site.

ProtomanZxAdvent

  • Insane poster
  • *
  • Posts: 290
  • Karma: 7
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #320 on: 2011-11-29 01:18:46 »
Mmm, a new output plugin. I'll experiment with it, and consider adding an official recommendation for it to the first post. Unfortunately, I cannot actually add it to the installer, since it does not have a license of any sort and I was unable to find any contact information on the author's site.
it was made for winamp. winamps site only  has verson 1.0.0.17

Covarr

  • Covarr-Let
  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 4067
  • Karma: 124
  • Just Covarr. No "n".
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #321 on: 2011-11-29 01:55:55 »
Yes, I understand that. But without either author permission or a license that allows redistribution, I cannot add it to the ff7music installer.

ProtomanZxAdvent

  • Insane poster
  • *
  • Posts: 290
  • Karma: 7
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #322 on: 2011-11-29 03:36:28 »
Yes, I understand that. But without either author permission or a license that allows redistribution, I cannot add it to the ff7music installer.
well i'll see if can get in touch with him and get his permisson to do so. if i do i'll send you via pm an exact copy of his reply if i can.

Ouroboros

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 45
  • Karma: 0
  • meh, lost my achivement (-_-)p
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #323 on: 2011-11-29 14:59:40 »
i recommend going here http://neveron.ru/Default.aspx?type=myapps downloading  VL Sound 5.1 v1.0.0.18 and puting the out_vlsound51.dll in the ff7 music folder. i use that instead of the out_wav.dll

I have Xp sp2, so i can't use it

@my test with SRS
For the "bit" i'be teste ( From the chocobo farmn to the other side of the mitrill mine ) didn't have any problem yet

Gona keep testing if i have again that sound bug, gona report it

FFFreak

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 40
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: FF7Music Installer
« Reply #324 on: 2012-01-09 08:38:26 »
Hey guys, back from the dead. I'm having a small problem running ff7music. Whenever I try to run ff7 through ff7music, the screen flickers then goes black for a split second and goes back to ff7music.

Here's my app from it:

Code: [Select]
INFO: FF7/FF8 OpenGL driver version 0.7.11b
INFO: Auto-detected version: FF7 1.02 US English
INFO: Intel Intel(R) HD Graphics Family 3.1.0 - Build 8.15.10.2372
INFO: OpenGL 2.0 support detected
INFO: Found swap_control extension
INFO: Max texture size: 4096x4096
INFO: Number of texture units: 8
INFO: Original resolution 640x480, window size 1600x900, output resolution 1200x900, internal resolution 1280x960
INFO: FBO extension detected, using fast scaling/postprocessing path
INFO: Shader limits: varying 41, vert uniform 512, frag uniform 1024
INFO: vertex shader compile log:
No errors.

INFO: fragment shader compile log:
No errors.

INFO: main program link log:
No errors.

INFO: FFMpeg movie player plugin loaded
INFO: FFMpeg version SVN-r25886, Copyright (c) 2000-2010 Fabrice Bellard, et al.
INFO: FF7Music helper plugin loaded
LOCK UNLOCK TEST
MATRIX INITIALIZE
INITIALIZE DD/D3D END
initializing sound...

I'm guessing something is conflicting with it and is making it crash? Although it has worked before, but I haven't played in a while so I've no idea what the problem may be.