Author Topic: [FF7PC-98] The Reunion (OLD THREAD, SAVED FOR POSTERITY)  (Read 1006046 times)

DLPB_

  • Banned
  • *
  • Posts: 11008
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #175 on: 2011-06-28 05:25:44 »
rar up your problem exe and send it to me.

edit:  ff7music works fine for me, but this may be because of some other mod conflicting? 

Send me your normal exe too.
« Last Edit: 2011-06-28 05:28:45 by DLPB »

ProtoX

  • Guest
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #176 on: 2011-06-28 05:34:25 »
i'm gonna reinstall ff7 to see if that helps

Jaki

  • *
  • Posts: 109
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #177 on: 2011-06-28 05:52:56 »
I install Avalanche GUI v2.0.8 and it's include a patch name FF7 BarCorrectionPatch.exe. I see this patch will restranslate something in ff7.exe and you are an author, so can you explain shoud i apply this patch or not ?

This patch make the font in menu display incorrect so I know what I should do. Thx for your mod, let's complete it.  :)
« Last Edit: 2011-06-28 06:01:38 by lzrock93 »

Dinfevo

  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #178 on: 2011-06-28 06:14:51 »
Well done, Tested on my PC Version & works like a charm.
By the way, the reason i asked about PSX version is because I prefer to play it on my PS or PSP, other reason is because the PC version usually has a lot of bugs and crashes, and that is because it is not 100% supported on my Notebook not even with MS Virtual Machine or Oracle VMBox with Windows 98. Luckily I Have an old PC with Windows XP where I can run FF7 PC version. :)


DLPB_

  • Banned
  • *
  • Posts: 11008
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #179 on: 2011-06-28 14:03:01 »
I install Avalanche GUI v2.0.8 and it's include a patch name FF7 BarCorrectionPatch.exe. I see this patch will restranslate something in ff7.exe and you are an author, so can you explain shoud i apply this patch or not ?

This patch make the font in menu display incorrect so I know what I should do. Thx for your mod, let's complete it.  :)

I have already said twice, do NOT use Team avalanche mod with this (if you have just run this installer again).  The Menu Overhaul Installer comes with many of TA graphics regardless.

--------------

Meanwhile TA world maps have been added for next release, and FeliX is on the case with regards to optional colouring and shading and materia graphics (though I am guessing everyone will want to use em)
« Last Edit: 2011-06-28 15:13:15 by DLPB »

Hellbringer616

  • *
  • Posts: 1913
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #180 on: 2011-06-28 15:23:52 »
Will you be including all the TA menu graphics in your mod? Cause i'd love to use your mod, But i need my TA graphics more :P

DLPB_

  • Banned
  • *
  • Posts: 11008
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #181 on: 2011-06-28 15:26:31 »
It does include TA graphics. ;)  Look at the first page.  The only things that have really changed are the materia and the font.   

Hellbringer616

  • *
  • Posts: 1913
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #182 on: 2011-06-28 15:29:01 »
So basically.. Install TA mod, Install your mod over it correct? (basically to replace the PNG's that are needed)

DLPB_

  • Banned
  • *
  • Posts: 11008
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #183 on: 2011-06-28 15:33:03 »
 :o

Read a few posts above.  Do NOT use TA with this mod (it won't mess anything up if done first but it is a waste of time and resources).  This installer does everything on its own.  :evil:   :P

Read main install notes and the readme too.  The new modpath is DK.  It will change it for you automatically.
« Last Edit: 2011-06-28 15:38:03 by DLPB »

ProtoX

  • Guest
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #184 on: 2011-06-28 19:22:10 »
i reinstalled ff7 and then added your mod same thing again. then i changed the driver to 7.10b from 7.11b and that seems to the only solution. so far no errors no problems since i rolled back to the 7.10b driver.

DLPB_

  • Banned
  • *
  • Posts: 11008
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #185 on: 2011-06-28 19:23:55 »
Maybe aalis driver is an issue then too...  not sure why that would be though!  Send me your exe that works for newest aali driver.  I will see if ff7music works here

Rheikon

  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #186 on: 2011-06-28 22:17:28 »
i reinstalled ff7 and then added your mod same thing again. then i changed the driver to 7.10b from 7.11b and that seems to the only solution. so far no errors no problems since i rolled back to the 7.10b driver.

using 7.11b and it is working fine.

ProtoX

  • Guest
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #187 on: 2011-06-28 23:47:12 »
it might be windows 7 issue then. any who gonna stop playing ff7 till windows 7 sp2 comes out perhaps then it might work

DLPB_

  • Banned
  • *
  • Posts: 11008
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #188 on: 2011-06-28 23:53:04 »
If 1 exe works and another doesnt, that means something has happened to exe.

If this is so send me it.

ProtoX

  • Guest
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #189 on: 2011-06-28 23:56:47 »
If 1 exe works and another doesnt, that means something has happened to exe.

If this is so send me it.
look i just tryed that earlyer again with the an unmodded ff7.exe and had the same thing so its obviously my system is making it crash.

Kίпg Ģµяµ

  • *
  • Posts: 38
  • Now in HD!
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #190 on: 2011-06-28 23:59:53 »
I keep crashing whenever I try to talk to someone. The error msg pops up before the dialog box appears. 

DLPB_

  • Banned
  • *
  • Posts: 11008
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #191 on: 2011-06-29 00:09:09 »
I keep crashing whenever I try to talk to someone. The error msg pops up before the dialog box appears.

And after this mod?  Explain what things you have installed on the exe and if it is an 1.02 english version.

Kίпg Ģµяµ

  • *
  • Posts: 38
  • Now in HD!
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #192 on: 2011-06-29 00:16:28 »
I've installed: Fixes - Sense Limit and Game Cheats - Save and PHS anywhere

And yes I am running on 1.02, the English version

Code: [Select]
INFO: FF7/FF8 OpenGL driver version 0.7.11b
INFO: Auto-detected version: FF7 1.02 US English
ERROR: failed to set fullscreen mode
INFO: Intel Intel 945GM 1.4.0 - Build 4.14.10.4543
INFO: No OpenGL 2.0 support detected, shaders won't be available
INFO: VBO not supported
INFO: PBO not supported
INFO: Subtractive blending not supported
INFO: Found swap_control extension
INFO: NPOT textures not supported
INFO: Max texture size: 2048x2048
INFO: Number of texture units: 8
INFO: Original resolution 640x480, window size 640x480, output resolution 640x480, internal resolution 640x480
INFO: No NPOT texture support
ERROR: init_indirect failed, scaling and postprocessing will be disabled
INFO: internal resolution clamped to 640x480
INFO: FFMpeg movie player plugin loaded
INFO: FFMpeg version SVN-r25886, Copyright (c) 2000-2010 Fabrice Bellard, et al.
INFO: No shaders, codecs with YUV output will be slow.
INFO: FF7Music helper plugin loaded
LOCK UNLOCK TEST
MATRIX INITIALIZE
INITIALIZE DD/D3D END
initializing sound...
creating dsound primary buffer
reading audio file
loading static sounds
sound initialized
set music volume: 127
set music volume: 127
Entering MAIN
Exiting MAIN
START OF CREDITS!!!
INFO: C:\Program Files\Final Fantasy VII\Movies\eidoslogo.avi; rawvideo/null 364x353, 15.000000 FPS, duration: 0.066667, frames: 1
ERROR: NPOT textures not suppported, will not be able to load C:\Program Files\Final Fantasy VII\/mods/DK/cr/opback_d_00.png
ERROR: NPOT textures not suppported, will not be able to load C:\Program Files\Final Fantasy VII\/mods/DK/cr/opback_e_00.png
ERROR: NPOT textures not suppported, will not be able to load C:\Program Files\Final Fantasy VII\/mods/DK/cr/opback_f_00.png
ERROR: GL_INVALID_VALUE
INFO: C:\Program Files\Final Fantasy VII\Movies\sqlogo.avi; mpeg4/mp3 640x480, 15.000000 FPS, duration: 247.466667, frames: 3712
INFO: slow output format from video codec mpeg4; 0
set music volume trans: 127->0, step=60
END OF CREDITS!!!
Entering MAIN
set music volume: 127
Exiting MAIN
START OF MENU SYSTEM!!!
ERROR: NPOT textures not suppported, will not be able to load C:\Program Files\Final Fantasy VII\/mods/DK/menu/buster_00.png
ERROR: GL_INVALID_VALUE
END OF MENU SYSTEM!!!
Entering MAIN
Exiting MAIN
Field Start
ERROR: NPOT textures not suppported, will not be able to load unknown
set music volume: 127
ERROR: GL_INVALID_VALUE
ERROR: NPOT textures not suppported, will not be able to load unknown
ERROR: GL_INVALID_VALUE
ERROR: unhandled exception
« Last Edit: 2011-06-29 00:29:26 by Fµsïøn »

Kranmer

  • *
  • Posts: 766
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #193 on: 2011-06-29 00:42:54 »
@Fµsïøn
try setting your resoultion to 1024x1024 then run the game and see if you have the same problem.
Also send your EXE to us if your still having problems so we can have a look at it
« Last Edit: 2011-06-29 00:52:34 by kranmer »

DLPB_

  • Banned
  • *
  • Posts: 11008
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #194 on: 2011-06-29 01:12:50 »
Your graphic card seems to be having issues with the new textures.

pyrozen

  • *
  • Posts: 791
  • Team Avalanche Member
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #195 on: 2011-06-29 01:31:02 »
looks like your integrated graphics threw up when the driver started, notice how not a single feature is available.
did you make sure to setup the config file correctly? I have crap intel GMA graphics in my laptop and it plays just fine with all the same mods that you are using. Try setting up the driver again from ff7config.exe and make sure you have properly chosen your options within the ff7config file. Outside of that...try updating your GFx drivers?

philman

  • *
  • Posts: 126
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #196 on: 2011-06-29 01:45:11 »
DLPB i find a issue when i installed this mod,all worked fine but 2 sub menus from status menu disappeared and when i go to a battle,FF7 crashed.Looks like the problem happened because 9999 break patch,i put the original 1.02 US Patch without changes and status menu worked and i was able to have battles again.

Hint: put the original 1.02 US Patch and install Menu Overhaul again and try see issues guys,i mean,maybe the problem i find can happen because some patches (9999 break patch for example),i don't know if this problem i found is just because 9999 break patch but at least is solved,i thought more people will find it. :(

Good work on menu overhaul DLPB  ;)

DLPB_

  • Banned
  • *
  • Posts: 11008
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #197 on: 2011-06-29 01:49:09 »
Clearly stated on the first post that 9999 patch isn't done yet.  This mod will come with its own based on it.  Adding 9999 patch OR using aalis 9999 patch is not compatible with this mod.

I have added a FAQ and a "what NOT to do" section on first post.  I suggest everyone reads it. :)

-------

as for sub menus...  I am not sure why they would disappear.  Explain?
« Last Edit: 2011-06-29 02:06:45 by DLPB »

philman

  • *
  • Posts: 126
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #198 on: 2011-06-29 02:46:16 »
ok,but i say this problem was solved when i put 1.02 US Patch again.

http://imageshack.us/photo/my-images/714/menuoverhaul1.png/

sub menus (2 and 3)

http://imageshack.us/photo/my-images/692/menuoverhaul2.png/

DLPB_

  • Banned
  • *
  • Posts: 11008
    • View Profile
Re: [REL] Menu Overhaul Project
« Reply #199 on: 2011-06-29 02:58:04 »
that still has the 9999 patch added.  Try again with a clean 1.02 exe. 9999 patches are NOT supported.
« Last Edit: 2011-06-29 03:21:25 by DLPB »