Author Topic: [FF7PC] Unified Model Installer (Discontinued, use Bootleg)  (Read 95692 times)

DLPB

  • No life
  • *
  • Posts: 9626
  • Karma: 321
  • For I realized that God's a young man, too.
    • View Profile
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #125 on: 2012-07-02 23:23:00 »
arrrghh.... i guess i must show pitbrat the problem with a picture :x
 

btw why is your font dodgy?  That is not looking as kick ass as the one I made.  It is wonky and stuff.

ProtomanZxAdvent

  • Insane poster
  • *
  • Posts: 283
  • Karma: 7
    • View Profile
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #126 on: 2012-07-03 04:49:13 »
had issues with your MO verson 5a at the time but fixed it on my own

DLPB

  • No life
  • *
  • Posts: 9626
  • Karma: 321
  • For I realized that God's a young man, too.
    • View Profile
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #127 on: 2012-07-04 03:41:42 »
U03 is here

Remember to look at the Readme found on the license page of the installer.  Do not use PRP Materia as they are worse than the originals here and don't animate right either.

Change log:
Code: [Select]
04.Jul.2012
U03 - Model fixes
            Kela51 Red XIII battle and field models added

A new number is assigned whenever models are added.
« Last Edit: 2013-01-11 11:49:02 by DLPB »

KaidenJames

Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #128 on: 2012-07-04 08:36:36 »
Just installed U03. I found a couple of glitches shown here with Aerith


And here with Sephiroth (sorry if you can barely see)


Basically both of them are missing their heads and body. Now, these are just with the cut-scenes, on the field they both look fine.

DLPB

  • No life
  • *
  • Posts: 9626
  • Karma: 321
  • For I realized that God's a young man, too.
    • View Profile
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #129 on: 2012-07-04 10:06:47 »
See all the posts above.

KaidenJames

Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #130 on: 2012-07-04 10:28:18 »
Haha, I totally spaced. I didn't even notice the picture above had the same issue as mine. Was looking at Tseng and Sephi lol. So there's no known fix for this yet? If not, it doesn't bother me so much. As I said, everything in the field is working just fine. Plus, I just whooped Demon Gate's...arms and head  :roll:

DLPB

  • No life
  • *
  • Posts: 9626
  • Karma: 321
  • For I realized that God's a young man, too.
    • View Profile
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #131 on: 2012-07-04 10:33:19 »
As far as Pitbrat has told me this is not our issue... it is an issue with the porting of ff7 to PC... 

KaidenJames

Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #132 on: 2012-07-04 10:36:06 »
Nice. Gotta love ports lol. Well, sorry for taking up thread space  :|

DLPB

  • No life
  • *
  • Posts: 9626
  • Karma: 321
  • For I realized that God's a young man, too.
    • View Profile
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #133 on: 2012-07-04 10:50:43 »
Weird.. even the Summon Materia on that map is transparent... I wonder if this is a script issue?

Well the initial scene is correct:

http://www.youtube.com/watch?v=O_RaAZQI64Q&t=00m54s

They are looking into the water so that is normal to have transparency there as I always thought.  But the main issue is parts of the models missing during this scene...  especially when using high res sephiroth.
« Last Edit: 2012-07-04 10:58:44 by DLPB »

DLPB

  • No life
  • *
  • Posts: 9626
  • Karma: 321
  • For I realized that God's a young man, too.
    • View Profile
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #134 on: 2012-07-04 14:27:55 »
if you disable http://wiki.qhimm.com/FF7/Field/Script/Opcodes/28_KAWAI/01_TRNSP

That with Makou reactor... you can at least play the game unbroken even if it won't be transparent where it is needed.  To do that you will need to delete all entries in Kuro_8 and 82 with Field Model graphic filter - Activate blending

DLPB

  • No life
  • *
  • Posts: 9626
  • Karma: 321
  • For I realized that God's a young man, too.
    • View Profile
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #135 on: 2012-07-04 18:08:57 »
Kranmer has made this vid
http://www.youtube.com/watch?v=_FcpHHjbfcY

The bug does not seem to be there with the original models...
That is about perfect and consistent with PSX.

edit. I will look into the order the files appear in the hrc file.
« Last Edit: 2012-07-04 18:14:48 by DLPB »

DLPB

  • No life
  • *
  • Posts: 9626
  • Karma: 321
  • For I realized that God's a young man, too.
    • View Profile
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #136 on: 2012-07-05 11:55:52 »
Nice. Gotta love ports lol. Well, sorry for taking up thread space  :|

Well it isn't the port after all.  Original models work fine.  This is something to do with transparency effect with new models.  I have an idea... get back to you if I get somewhere.
« Last Edit: 2012-07-05 23:23:11 by DLPB »

DLPB

  • No life
  • *
  • Posts: 9626
  • Karma: 321
  • For I realized that God's a young man, too.
    • View Profile
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #137 on: 2012-07-05 22:40:42 »
Ok well my final word on this... I can't do anything about it.  I don't think Pitbrat can either.  The problem likely lies in the grouping of the model parts or oversights when PRP created the models.  They would have to fix it... or someone who is more competent with models.  Maybe Grimmy can do it?
-----------

I and pitbrat cannot sort it out.   During the temple scene, the script adds a transparent effect to the models.  If the models are different (in some way to the originals), the draw method corrupts the models. The hair goes in front of the face. (With Squallff8 versions, the model loses parts in game) Pitbrat reckons the issue lies in how the parts have  been grouped.  If anyone can sort this much obliged.  A save right before this issue is here:

http://dl.dropbox.com/u/36889302/FF7/save07.ff7

The files in question are here:

http://dl.dropbox.com/u/36889302/FF7/BBAB_Sephiroth_Sword.zip

Aali had this to say:

Quote
[14:29] <Aali> could be the order of the items
[14:29] <Aali> could be that some flags are wrong and z-sorting is not applied
[14:30] <Aali> could be that z-sorting is applied but does it wrong due to the simple nature of the algorithm
==========

Note, people having the "disappearing parts" issue with Aerith etc, are likely selcting squallff8's versions of the main characters in the installer.
« Last Edit: 2012-07-05 23:04:44 by DLPB »

KaidenJames

Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #138 on: 2012-07-05 23:31:56 »
Wow, that is a damn shame. It just happened to me again. After switching to disc 2 and Cloud seeing Sephi going towards the Snow fields. I'm sure someone on these forums will figure it out eventually. I have great faith in you guys  :lol:

DLPB

  • No life
  • *
  • Posts: 9626
  • Karma: 321
  • For I realized that God's a young man, too.
    • View Profile
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #139 on: 2012-07-05 23:33:14 »
Yeah forgot about that one... that also uses transparency.  Other main area is Cloud's mind in Midhir (mideel).

obesebear

  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 3265
  • Karma: 113
    • View Profile
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #140 on: 2012-07-06 03:13:16 »
Already responded on the other forum, but I'll try to look into it sometime this weekend when I have a few hours free to tinker around with it.  If it's a problem with the model and not the game, it shouldn't be too troublesome.

DLPB

  • No life
  • *
  • Posts: 9626
  • Karma: 321
  • For I realized that God's a young man, too.
    • View Profile
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #141 on: 2012-07-06 03:22:14 »
Thanks!  And pretty sure it is the model... the game is picky about the model when using transparency mode.

I dunno how Squallff8 has done his, but his fare even worse... parts disappear.  With prp, only sephiroth has an issue.

obesebear

  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 3265
  • Karma: 113
    • View Profile
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #142 on: 2012-07-11 01:24:08 »
Well, I started looking at that sephiroth model.  But I have no idea what I'm looking for.  Are the models too transparent or something?
I know there used to be a problem with sephiroth's hair looking weird or something, but that was because the modelers opted to use 2 pieces for it instead of 1 like the original.  That can be easily remedied by either making it 1 piece again, or opening the P editor and deleting the faces that make a wall between the two pieces.


I saw a post a while back about his head being missing, my guess there is  the new model is using the alpha blend option.

DLPB

  • No life
  • *
  • Posts: 9626
  • Karma: 321
  • For I realized that God's a young man, too.
    • View Profile
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #143 on: 2012-07-11 01:42:08 »
The head missing one is Squallff8's sephiroth.  Squallff8 models all have glitches with missing body parts when transparency is on.  Perhaps as you say alpha blend is on, though Pitbrat would  need to confirm that.

With PRP (the model I sent), only the hair is wrong and looks like you know how to fix that already  8-)  Can you send me back a fixed model from the files I sent?

« Last Edit: 2012-07-11 01:44:27 by DLPB »

obesebear

  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 3265
  • Karma: 113
    • View Profile
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #144 on: 2012-07-11 01:59:52 »
Oh, well that was just a theory,  I guess I'll boot up that save and check to see if it works

obesebear

  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 3265
  • Karma: 113
    • View Profile
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #145 on: 2012-07-11 02:40:22 »
lol so check it, the reason his hair is always so predominant when he is translucent is because of how dark it is.   When I edited the color to be R 196 G 196 and B 196 this is what I came up with...



His hair disappears when shading is applied.   Therefore, it is my assumption that the lighter the color, the more see through, the darker the less see through.   I'll do one final experiment to verify.

EDIT: Nevermind.  Apparently coloring the files at all in kimera causes them to disappear when transparency is added (though I stick to my dark color hypothesis, just look at aerith's bangs through her ribbon).   I may try editing him tomorrow using an older version of Kimera...
« Last Edit: 2012-07-11 03:01:03 by Obesebear »

DLPB

  • No life
  • *
  • Posts: 9626
  • Karma: 321
  • For I realized that God's a young man, too.
    • View Profile
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #146 on: 2012-07-11 03:18:13 »
 8)  cheers!  Nice to see the mystery being solved!

aaaaaa

  • Guest
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #147 on: 2012-07-11 05:48:16 »
I have a problem. The Aerith HD battle and field model shows up as white with no textures when I use the custom driver, but when I use the direct3d driver the field and battle model work. what is going on?

Refresh

  • Guest
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #148 on: 2012-07-11 06:23:20 »
Updating from U02b to U03 I encountered a small problem.



Selecting both PRP and Squallff8 options under FIELD, Red XIII's model and the man on the seaplane in Costa del Sol don't update. Both were fine while I was using U02b, but are no longer after installing U03. I'm not sure if this was a small oversight when adding Kela51's Red XIII model to the installer, or not.

Regardless, Kela51's Red XIII model works when selected as expected. Just that Red XIII and the Costa del Sol man retain their original models when selecting PRP and/or Squallff8.

EDIT: Couldn't remedy the problem even with a clean install of FFVII. Also, the Chocobo carriage w/ Tifa on it (leaving for Wall Market) doesn't update either.
« Last Edit: 2012-07-11 12:33:20 by Refresh »

DLPB

  • No life
  • *
  • Posts: 9626
  • Karma: 321
  • For I realized that God's a young man, too.
    • View Profile
Re: [REL] FF7 Unified Model Installer
« Reply #149 on: 2012-07-12 00:07:38 »
I will look into it.