Author Topic: [FF7] Tutorial for Bootleg - Tifa's Bootleg  (Read 1961854 times)

Kompass63

  • *
  • Posts: 695
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2025 on: 2014-02-24 08:30:03 »
Please post the FF7_GC.log.

The update to 1.02 is for the old or converted game, not for the Steam version.
The GameConverter is installed this already, you do not need to worry about that.
It must have run something else wrong ...

Livarnia

  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2026 on: 2014-02-24 14:32:06 »
Oh sorry completely forgot to put the gc log
I've tried again today (reinstalled the game from scratch) but still nothing.

Here's the log

Code: [Select]
--------------------------------------------------------------------------------
FF7 GameConverter, Version 0.10b
Creator: Kompass63
Editor: EQ2Alyza

Start running at    Date: 24-02-2014    Time: 15:21:25,42
P gina de c¢digos activa: 850
ActualPath C:\Users\ANDR~1\AppData\Local\Temp\RarSFX0

You are running "Windows 7 Home Premium" on a 64 Bit Operating System (AMD64)
Real Management 32Bit WOW64

This patch is not yet applied.

Steam is installed in "D:\SteamLibrary\steamapps\common\FINAL FANTASY VII"

Installation path found at...

"D:\SteamLibrary\steamapps\common\FINAL FANTASY VII"

If an installation path IN NOT found, TYPE IT IN and press ENTER.
EXAMPLE: "C:\Games\Steam\steamapps\common\FINAL FANTASY VII"

If an installation path IS found, press ENTER.


Copying Registry Keys...
Removed CompatFlags from "ff7.exe"
Removed CompatFlags from "ff7config.exe"

Set own Registry Keys...

HKLM\SOFTWARE\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\GameConverterkeys


Setting language to en...

Detecting drive letter for FF7 Discs...

Drive letter for FF7 Discs     F:\

Movies path found at...

"D:\SteamLibrary\steamapps\common\FINAL FANTASY VII\data\movies\"

Backing up files to be modified...
Backing up more files to be modified...
Copying English Files...

Copying 1.02 patch for ff7.exe...

Copying Aali's Custom Driver, version 0.7.11b...

Creating Final Fantasy VII Icon...

Creating FF7Config Icon...

Adding more Registry Keys...
Adding Registry Keys to HKLM\SOFTWARE\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII
Adding Registry Keys to HKLM\SOFTWARE\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\1.00\Graphics
Adding Registry Keys to HKLM\SOFTWARE\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\1.00\MIDI
Adding Registry Keys to HKLM\SOFTWARE\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\1.00\Sound
Adding Registry Key to HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\FF7app.exe

Please check over the settings for FF7Config...

1) Graphics tab should have "Custom driver" set for the Renderer.
2) Sound tab should have a Sound device set.
3) Perform the Sound and MIDI tests.
Could not find the Sound Registry Key...
Please run FF7Config after this finishes.

Adding UAC Registry Keys to HKCU\SOFTWARE\Classes\VirtualStore\MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Square Soft, Inc.

Inserting Multi.dll, Hext.dll, and Languagefile...

Patching FF7anyCDv2...

Should a Laptop Key patch to be installed?
(Only necessary if no NUMPAD is present.)
NO

Installation complete.



called with ""C:\Users\ANDR~1\AppData\Local\Temp\RarSFX0\FF7_GameConverter_0.10b.bat""
Arguments: "C:\Users\ANDR~1\AppData\Local\Temp\RarSFX0\FF7_GameConverter_0.10b.bat"

PROCESSOR_ARCHITECTURE:          x86
PROCESSOR_ARCHITEW6432:          AMD64
Actual Path:                     C:\Users\ANDR~1\AppData\Local\Temp\RarSFX0
Product Name:                    Windows 7 Home Premium
Architecture:                    AMD64
Running in Modus                 32Bit WOW64
OS Bit Version                   64
Reg-Keyname Steam                HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Steam App 39140
Reg-Keyname Re-Release           HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{141B8BA9-BFFD-4635-AF64-078E31010EC3}_is1
Reg-Keyname 1                    HKLM\SOFTWARE\Square Soft, Inc.
Reg-Keyname 2                    HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\FF7app.exe
Reg-Keyname 3                    HKCU\SOFTWARE\Classes\VirtualStore\MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Square Soft, Inc.
Steam Release is present:        Yes
Steam Release Path:              D:\SteamLibrary\steamapps\common\FINAL FANTASY VII
Re-Release is present:           
Re-Release Path:                 
Original Release is present:     
Original Release Path:           
Destination Path:                D:\SteamLibrary\steamapps\common\FINAL FANTASY VII
Source Path:                     D:\SteamLibrary\steamapps\common\FINAL FANTASY VII
Videos Path:                     D:\SteamLibrary\steamapps\common\FINAL FANTASY VII\data\movies
Original Videos Path:             
Original Language                en
Converted Language               en
Original Drive Letter:           
Converted Drive Letter:          F:\
and now clear up Variables...
Ending at           Date: 24-02-2014    Time: 15:22:34,02

EDIT
So after all that I tried running FF7 confing to see what happened and it crashed immediately
I went to my pc and discovered that the Nvd3d9wrap.dll was the cause of the crash. Problem is, that dll is related to my graphics cards (it is a nvidia geforce card) and the only way to replace it was by running the pc in safe mode. But, even after I replaced the dll with another working one, and after reeboting the pc, the system replaces the file I put in with the original file, thus, rendering the ff7 config impossible to run. I have no idea if this is related to the problem or not, but I thought I should post it anyway.
« Last Edit: 2014-02-24 18:33:30 by Covarr »

Kompass63

  • *
  • Posts: 695
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2027 on: 2014-02-24 17:31:09 »
I can see no error in the log, seems to have everything working.

While the GC is working the FF7Config appeared, right?

Just try FF7Config to start with admin rights.
If this works, you have to also start FF7.exe with admin rights.

Otherwise, I see the problem is actually in the drivers (graphics or sound) ...


Oh, I see now, you can (if you want) also use the Spanish version... ;D
« Last Edit: 2014-02-24 17:35:01 by Kompass63 »

Livarnia

  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2028 on: 2014-02-25 03:07:58 »
Thank you for the help!
Seems the problem I had is very common on nvidia cards. If you anyone experience the same Nvd3d9wrap.dll error all that needs to be done is to go to where it is located and cut the file to any place (like the desktop). When you are done playing just put in again (to be on the safe side).

Thanks for the big help Kompass63 :)

Kompass63

  • *
  • Posts: 695
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2029 on: 2014-02-25 07:27:20 »
I've done nothing, the error you have found alone, exellent!

I would still like to try to do something against this Nvd3d9wrap.dll installed in the GC.

Is there a version of the Nvd3d9wrap.dll that works and that could be crossing copy without thereby cause other disorders?
And would this survive a reboot?

Livarnia

  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2030 on: 2014-02-26 00:41:55 »
Well actually... I've read (somewhere on the internet of course) that older versions of the dll seem to have less compatibility problems and I found out that actually, by replacing the dll with an older version, even after reboot, it stays. What lead me to believe that, after rebooting, the system would automatically replace the file with the original one, was because I was replacing the file located in my "C:\Program Files\NVIDIA Corporation\coprocmanager" instead of the C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\coprocmanager (notice the "x86"). That was the dll that was making the program unworkable.

For me, the solution was to take out the dll to another folder (it's sitting in the desktop) but, as I stated, it seems that replacing the file with an older version might work as well, though; I have no idea what version might actually work.

taurini

  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2031 on: 2014-03-22 01:18:19 »
I get an error whole time i try to setup this.

I'm using steams version. And I have used old version before where you did do everything manually. So I'm no noob.

Might be something i missed thou, but anyway.
http://prntscr.com/32y109

And i have activated administrative mode on both program and bootleg.

Any tip?

EQ2Alyza

  • 7th Heaven Crew
  • Global moderator
  • *
  • Posts: 3197
  • Dilly-Dally Shilly-Shally
    • View Profile
    • EQ2Alyza - YouTube Channel
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2032 on: 2014-03-22 01:32:10 »
How much free space is on your D: drive?

taurini

  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2033 on: 2014-03-22 02:01:54 »
23 GB of 465GB is free

taurini

  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2034 on: 2014-03-22 04:13:47 »
I really don't know what happens. But it extracts everything now. Dont know if it is suppose to like copy some file to the temp map or something. anyway. Its still going.. I will get an update if it starts and so.
« Last Edit: 2014-03-22 04:19:59 by taurini »

taurini

  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2035 on: 2014-03-22 05:13:54 »
Well i figured out that this error http://prntscr.com/32zoqm is when space is low. (How i know this is that i cleared out even more space to the hard drive then it worked. But i doubt the mod needs more than 20 GB... Hum).
http://prntscr.com/32zy0w  My space on the HDD. (With the mods on it.)


And I got everything to install now without any errors. But yeah I'm impatiens so I guess I have to read instructions 1 more time.

This time its the battle menu that's weird, numbers go on top of each other and so on. And when I tried to change the overlay ingame the game crashed. But I read something about 9999 break could effect this. I have to check this out.
Seems its harder now than before. Because now I don't know what I could have done wrong.

« Last Edit: 2014-03-22 06:12:16 by taurini »

EQ2Alyza

  • 7th Heaven Crew
  • Global moderator
  • *
  • Posts: 3197
  • Dilly-Dally Shilly-Shally
    • View Profile
    • EQ2Alyza - YouTube Channel
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2036 on: 2014-03-22 06:43:02 »
It gives you the error during Bootleg when it's compiling the lgp files, and then you crash when it's trying to access an lgp file, so it's not installing everything. I am pretty sure it's because you don't have enough space on your hard drive for the temp files extraction.

Try freeing up some more space, perhaps 30GB? and go again.

taurini

  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2037 on: 2014-03-22 07:31:10 »
I was just about to write I got everything setup and working. And I love it!!

Yeah more space were required, even if it didn't take all space.

You are the best EQ2Alyza

Vgr

  • Global moderator
  • *
  • Posts: 2163
  • If it quacks like a duck, it must be a duck
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2038 on: 2014-03-22 11:56:11 »
Average Bootleg installation requires about 30GB for the final install and the temp files.

taurini

  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2039 on: 2014-03-22 20:21:04 »
Yeah if you look at the image i put in  http://prntscr.com/32zy0w   then you see there is 38 gig free space AFTER the installation and temp.

I didn't make it clear, but when i said i had 23 GB left, i meant after i downloaded the 16 GB mod pack =)

taurini

  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2040 on: 2014-03-22 20:23:43 »
I also noticed she updated the approximately space required to 30 GB hehe. Maybe change it to 35, to be absolutely clear. And I noticed also that if you have steam on a different HDD then make sure that HDD have space also, make sound like its obvious and common sense, but when the mind is set to find out a problem in one HDD then you might forget about the second HDD. I did.
« Last Edit: 2014-03-22 20:32:08 by taurini »

EQ2Alyza

  • 7th Heaven Crew
  • Global moderator
  • *
  • Posts: 3197
  • Dilly-Dally Shilly-Shally
    • View Profile
    • EQ2Alyza - YouTube Channel
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2041 on: 2014-03-22 23:14:35 »
You caught me!  :) It was an honest copy/paste mistake. This guide is almost two years old now (wow), and that's what I had for older versions that required less space.

taurini

  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2042 on: 2014-03-23 01:34:43 »
Hahaha! Yeah I understand that hehe. Great work anyway, works flawless now! =)

ProtomanZxAdvent

  • *
  • Posts: 288
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2043 on: 2014-03-25 00:00:01 »
Okay so I mananged to track down Megaten's HQ Aerith and have uploaded it to my Mediafire account
http://www.mediafire.com/download/qvv7s26o4i7alac/HQ_Aerith.7z

adnanrannu

  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2044 on: 2014-03-25 13:35:22 »
at first, I want to thank all the people who generously made and share these beautiful mods.
I love it. but there's a problem.
I often, but not always, got the error window that said:

Oops, something very bad happened
Wrote crash.dmp to FF7 install dir.
please provide a copy of it along with APP.LOG when reporting this error.
write emergency save to save/crash.ff7?

during either start of the game or start of battle (or in the middle of battle).
I install the game in D:\Program Files\Final Fantasy VII while the mods are in E:\Games\Final Fantasy VII PC remake\Mods.
my pc specs are intel i5 3.0 GHz; ATI Radeon HD7850; 8GB of RAM.
I follow all the step in tutorial and already try uninstall-install the game and the mods but still, I often got the same damn error window.

here's my APP.LOG from when i got the window in the starting of the game

Code: [Select]
INFO: FF7/FF8 OpenGL driver version 0.7.11b
INFO: Auto-detected version: FF7 1.02 US English
INFO: ATI Technologies Inc. AMD Radeon HD 7800 Series 4.2.12002 Compatibility Profile Context 9.12.0.0
INFO: OpenGL 2.0 support detected
INFO: Using PBO
INFO: Found swap_control extension
INFO: Max texture size: 16384x16384
INFO: Number of texture units: 8
INFO: Original resolution 640x480, window size 1600x900, output resolution 1200x900, internal resolution 3840x2160
INFO: FBO extension detected, using fast scaling/postprocessing path
INFO: Shader limits: varying 128, vert uniform 1024, frag uniform 1024
INFO: FFMpeg movie player plugin loaded
INFO: FFMpeg version SVN-r25886, Copyright (c) 2000-2010 Fabrice Bellard, et al.
INFO: FF7Music helper plugin loaded
INFO: Loading external library Multi.dll
LOCK UNLOCK TEST
MATRIX INITIALIZE
INITIALIZE DD/D3D END
initializing sound...
creating dsound primary buffer
reading audio file
loading static sounds
sound initialized
set music volume: 127
set music volume: 127
Entering MAIN
Exiting MAIN
START OF CREDITS!!!
INFO: D:\Program Files\Final Fantasy VII\movies\eidoslogo.avi; h264/aac 1280x960, 15.000000 FPS, duration: 10.193000, frames: 153

and ff7_opengl.cfg:

Code: [Select]
# ff7_opengl-0.7.11b config file - modified by Bootleg



## USER OPTIONS ##
## If you just want to play the game, these are the only options you'll want to change.

# set the window size (or fullscreen resolution) of FF7
# 0 means use original resolution (whatever ff7.exe provides)
# preserve_aspect adds black borders as needed to preserve a 4:3 aspect ratio
window_size_x = 1600
window_size_y = 900
internal_size_x = 3840
internal_size_y = 2160
preserve_aspect = yes
fullscreen = yes

#window_pos_x = -1
#window_pos_y = -1
#widescreen_hack = yes

# mod directory
# subdirectroy of mods/ where textures will be loaded from
# does not affect the old external textures feature, those should still go in textures/
mod_path = bootleg

# check your driver settings if this option doesn't seem to work
enable_vsync = yes
refresh_rate = 60

# limit snowboard, coaster and highway minigames to refresh rate / 2, i.e. 30fps for a 60hz display mode
# vsync must be enabled and working for this to have any effect
minigame_framelimiter = on

# same thing, but for the battle swirl
battleswirl_framelimiter = on

# allow FF7 to use linear filtering for its textures
# some things look slightly better with this option on, but alot of textures just lose their detail
linear_filter = off

# plugin used to play music, the FF7Music plugin MUST be enabled for FF7Music to work.
# If no music plugin is loaded the game will play MIDI as usual but FF7Music will NOT work.
music_plugin = plugins/ff7music.fgp



## ENHANCEMENTS ##
## All the little extras that weren't part of the original game, default options include only trivial bug fixes.

# make all dialog boxes transparent, same effect as the transparent dialog boxes YAMP patch
transparent_dialogs = on

# allow max hp/mp to go over 9999, same effect as the YAMP patch by dziugo
break_9999limit = no
#new_hp_limit = yes
#new_mp_limit = yes

# include armor in magic defense calculation
mdef_fix = yes

# expand battle viewport to cover entire screen and make the battle menu transparent
new_battle_interface = on

# post-processing shader, used to apply fullscreen effects
enable_postprocessing = yes
post_source = shaders/SmartBloomAdvanced.post
yuv_source = shaders/yuvAdvanced.frag
frag_source = shaders/mainAdvanced.frag
vert_source = shaders/mainAdvanced.vert



## ADVANCED OPTIONS ##
## Don't fiddle with these unless you know what you're doing.

# use shaders, if available and supported
# turn shaders off to use the OpenGL 1.1 backend
use_shaders = yes
#enable_lighting = yes
#show_light_rays = yes
#show_normals = yes
#show_tbn_space = yes
max_lights = 12

#Variable Functions#
#specular_fog = yes
#texture_scale_bias = 1
#texture_coordinate_clamp = yes
#pixel_texture_bits = 32
#generate_mipmap = yes
#detail_texture = yes
#shader_precision = yes
#tessellation_program5 = yes
#multisample_coverage = yes
#multisample_filter_hint = yes
#texture_filter_anisotropic = yes
#texture_edge_clamp = yes

# prevent glitches due to rounding errors by rendering in the nearest (larger, if supported)
# multiple of the original resolution and up/down-scaling
prevent_rounding_errors = yes

# enable alpha blending for textures without an existing blending effect
fancy_transparency = on

# display frames per second counter in upper right corner
show_fps = no
skip_frames = no

# display some real-time debug information
show_stats = no

# store external textures in a compressed cache for increased performance
# compression is not lossless, some artifacts may appear when this option is in use
# texture cache does NOT update automatically if the source image changes, however, deleting anything from the cache
# will cause that file to be recreated from the source
compress_textures = no

# use pixel buffer objects to speed up texture loading
# will probably crash horribly on ATI cards but should work for NVIDIA users
use_pbo = yes
use_vbo = yes

# replace FF7's default framelimiter timer source
use_new_timer = yes

# use a more stable (but less accurate) timer to control FF7's framelimiter
# this option has no effect unless the use_new_timer option is on
use_stable_timer = yes

# plugin used to play movies, FFMpeg is the only choice for now
movie_plugin = plugins/ffmpeg_movies.fgp



## MODDER OPTIONS ##
## These options are mostly useful to modders and should not be enabled during normal play.

# read files directly instead of using LGP archives
# for example; if FF7 is looking for aaab.rsd in char.lgp, this option will make it open direct/char/aaab.rsd first,
# if this file doesn't exist it will look for the original in the LGP archive
direct_mode = off

# show every failed attempt at loading a .png texture
show_missing_textures = no

# Disable Error Notifications
disable_popup = on

# Load Multiple DLLs
load_library = Multi.dll

I really have no idea what went wrong, so an help will be appreciated  :) :)
« Last Edit: 2014-03-25 20:21:23 by Covarr »

Kaldarasha

  • *
  • Posts: 2437
  • Prince of Model Editing
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2045 on: 2014-03-25 16:37:28 »
Problem:
Code: [Select]
INFO: FF7/FF8 OpenGL driver version 0.7.11b
Solution:
Update to the newest driver.

Also you should use Anxious Heart 03, it will place the music in the rigth folder for the new driver.
« Last Edit: 2014-03-25 16:44:23 by Kaldarasha »

kaimikatzematrix

  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2046 on: 2014-03-25 17:00:46 »
how can i change the language of the game?

EQ2Alyza

  • 7th Heaven Crew
  • Global moderator
  • *
  • Posts: 3197
  • Dilly-Dally Shilly-Shally
    • View Profile
    • EQ2Alyza - YouTube Channel
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2047 on: 2014-03-25 17:38:15 »
Problem:
Code: [Select]
INFO: FF7/FF8 OpenGL driver version 0.7.11b
Solution:
Update to the newest driver.

Also you should use Anxious Heart 03, it will place the music in the rigth folder for the new driver.

Hold off on using the new driver after a Bootleg install. I have no idea what mods may not work after doing that.

EQ2Alyza

  • 7th Heaven Crew
  • Global moderator
  • *
  • Posts: 3197
  • Dilly-Dally Shilly-Shally
    • View Profile
    • EQ2Alyza - YouTube Channel
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2048 on: 2014-03-25 20:01:57 »
at first, I want to thank all the people who generously made and share these beautiful mods.
I love it. but there's a problem.
I often, but not always, got the error window that said:

Oops, something very bad happened
Wrote crash.dmp to FF7 install dir.
please provide a copy of it along with APP.LOG when reporting this error.
write emergency save to save/crash.ff7?

during either start of the game or start of battle (or in the middle of battle).
I install the game in D:\Program Files\Final Fantasy VII while the mods are in E:\Games\Final Fantasy VII PC remake\Mods.
my pc specs are intel i5 3.0 GHz; ATI Radeon HD7850; 8GB of RAM.
I follow all the step in tutorial and already try uninstall-install the game and the mods but still, I often got the same damn error window.

here's my APP.LOG from when i got the window in the starting of the game
Code: [Select]
INFO: FF7/FF8 OpenGL driver version 0.7.11b
INFO: Auto-detected version: FF7 1.02 US English
INFO: ATI Technologies Inc. AMD Radeon HD 7800 Series 4.2.12002 Compatibility Profile Context 9.12.0.0
INFO: OpenGL 2.0 support detected
INFO: Using PBO
INFO: Found swap_control extension
INFO: Max texture size: 16384x16384
INFO: Number of texture units: 8
INFO: Original resolution 640x480, window size 1600x900, output resolution 1200x900, internal resolution 3840x2160
INFO: FBO extension detected, using fast scaling/postprocessing path
INFO: Shader limits: varying 128, vert uniform 1024, frag uniform 1024
INFO: FFMpeg movie player plugin loaded
INFO: FFMpeg version SVN-r25886, Copyright (c) 2000-2010 Fabrice Bellard, et al.
INFO: FF7Music helper plugin loaded
INFO: Loading external library Multi.dll
LOCK UNLOCK TEST
MATRIX INITIALIZE
INITIALIZE DD/D3D END
initializing sound...
creating dsound primary buffer
reading audio file
loading static sounds
sound initialized
set music volume: 127
set music volume: 127
Entering MAIN
Exiting MAIN
START OF CREDITS!!!
INFO: D:\Program Files\Final Fantasy VII\movies\eidoslogo.avi; h264/aac 1280x960, 15.000000 FPS, duration: 10.193000, frames: 153

and ff7_opengl.cfg:

# ff7_opengl-0.7.11b config file - modified by Bootleg



## USER OPTIONS ##
## If you just want to play the game, these are the only options you'll want to change.

# set the window size (or fullscreen resolution) of FF7
# 0 means use original resolution (whatever ff7.exe provides)
# preserve_aspect adds black borders as needed to preserve a 4:3 aspect ratio
window_size_x = 1600
window_size_y = 900
internal_size_x = 3840
internal_size_y = 2160
preserve_aspect = yes
fullscreen = yes

#window_pos_x = -1
#window_pos_y = -1
#widescreen_hack = yes

# mod directory
# subdirectroy of mods/ where textures will be loaded from
# does not affect the old external textures feature, those should still go in textures/
mod_path = bootleg

# check your driver settings if this option doesn't seem to work
enable_vsync = yes
refresh_rate = 60

# limit snowboard, coaster and highway minigames to refresh rate / 2, i.e. 30fps for a 60hz display mode
# vsync must be enabled and working for this to have any effect
minigame_framelimiter = on

# same thing, but for the battle swirl
battleswirl_framelimiter = on

# allow FF7 to use linear filtering for its textures
# some things look slightly better with this option on, but alot of textures just lose their detail
linear_filter = off

# plugin used to play music, the FF7Music plugin MUST be enabled for FF7Music to work.
# If no music plugin is loaded the game will play MIDI as usual but FF7Music will NOT work.
music_plugin = plugins/ff7music.fgp



## ENHANCEMENTS ##
## All the little extras that weren't part of the original game, default options include only trivial bug fixes.

# make all dialog boxes transparent, same effect as the transparent dialog boxes YAMP patch
transparent_dialogs = on

# allow max hp/mp to go over 9999, same effect as the YAMP patch by dziugo
break_9999limit = no
#new_hp_limit = yes
#new_mp_limit = yes

# include armor in magic defense calculation
mdef_fix = yes

# expand battle viewport to cover entire screen and make the battle menu transparent
new_battle_interface = on

# post-processing shader, used to apply fullscreen effects
enable_postprocessing = yes
post_source = shaders/SmartBloomAdvanced.post
yuv_source = shaders/yuvAdvanced.frag
frag_source = shaders/mainAdvanced.frag
vert_source = shaders/mainAdvanced.vert



## ADVANCED OPTIONS ##
## Don't fiddle with these unless you know what you're doing.

# use shaders, if available and supported
# turn shaders off to use the OpenGL 1.1 backend
use_shaders = yes
#enable_lighting = yes
#show_light_rays = yes
#show_normals = yes
#show_tbn_space = yes
max_lights = 12

#Variable Functions#
#specular_fog = yes
#texture_scale_bias = 1
#texture_coordinate_clamp = yes
#pixel_texture_bits = 32
#generate_mipmap = yes
#detail_texture = yes
#shader_precision = yes
#tessellation_program5 = yes
#multisample_coverage = yes
#multisample_filter_hint = yes
#texture_filter_anisotropic = yes
#texture_edge_clamp = yes

# prevent glitches due to rounding errors by rendering in the nearest (larger, if supported)
# multiple of the original resolution and up/down-scaling
prevent_rounding_errors = yes

# enable alpha blending for textures without an existing blending effect
fancy_transparency = on

# display frames per second counter in upper right corner
show_fps = no
skip_frames = no

# display some real-time debug information
show_stats = no

# store external textures in a compressed cache for increased performance
# compression is not lossless, some artifacts may appear when this option is in use
# texture cache does NOT update automatically if the source image changes, however, deleting anything from the cache
# will cause that file to be recreated from the source
compress_textures = no

# use pixel buffer objects to speed up texture loading
# will probably crash horribly on ATI cards but should work for NVIDIA users
use_pbo = yes
use_vbo = yes

# replace FF7's default framelimiter timer source
use_new_timer = yes

# use a more stable (but less accurate) timer to control FF7's framelimiter
# this option has no effect unless the use_new_timer option is on
use_stable_timer = yes

# plugin used to play movies, FFMpeg is the only choice for now
movie_plugin = plugins/ffmpeg_movies.fgp



## MODDER OPTIONS ##
## These options are mostly useful to modders and should not be enabled during normal play.

# read files directly instead of using LGP archives
# for example; if FF7 is looking for aaab.rsd in char.lgp, this option will make it open direct/char/aaab.rsd first,
# if this file doesn't exist it will look for the original in the LGP archive
direct_mode = off

# show every failed attempt at loading a .png texture
show_missing_textures = no

# Disable Error Notifications
disable_popup = on

# Load Multiple DLLs
load_library = Multi.dll

I really have no idea what went wrong, so an help will be appreciated  :) :)

Start over and install the game to a non-system folder. Program Files is a system folder.

how can i change the language of the game?


It's English only for now.

Kaldarasha

  • *
  • Posts: 2437
  • Prince of Model Editing
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #2049 on: 2014-03-25 21:50:53 »
Quote
Start over and install the game to a non-system folder. Program Files is a system folder.

This doesn't solve the memory overflow. With the driver version 0.7.11b you will get this crash sooner or later, depending on how many textures are loaded in over the time. The bigger the textures the faster the crash. The new driver has solved this by limiting the texture cache. So the only solution is either to swap to the new driver (the old GUI overhauls wont work) or not to use too many texture improvements ( I suggest the HQ magic shouldn't be used. Most of them aren't improvements anyway and are only memory eater) and reducing the possibility for a crash.