Author Topic: Black Screen at in-game Menu  (Read 2552 times)

skogKniv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
    • View Profile
Black Screen at in-game Menu
« on: 2013-07-24 19:33:21 »
Hello, thanks for all the years of hard work on these modifications.

I'm a new Steam FF7 user. I've done the installations and I am able to begin a new game and fight the first battle.

I get a black screen when opening the in game menu, as well as after the first battle a black screen appears instead of the xp/gil menu.

I'm running on a Intel i5, GTX 560ti, Windows 7 64bit, 8gb RAM

Any help would be greatly appreciated.


APP.log

INFO: FF7/FF8 OpenGL driver version 0.7.11b
INFO: Auto-detected version: FF7 1.02 US English
INFO: NVIDIA Corporation GeForce GTX 560 Ti/PCIe/SSE2 4.3.0
INFO: OpenGL 2.0 support detected
INFO: Using PBO
INFO: Found swap_control extension
INFO: Max texture size: 16384x16384
INFO: Number of texture units: 4
INFO: Original resolution 640x480, window size 1280x960, output resolution 1280x960, internal resolution 1280x960
INFO: FBO extension detected, using fast scaling/postprocessing path
INFO: Shader limits: varying 124, vert uniform 4096, frag uniform 2048
INFO: FFMpeg movie player plugin loaded
INFO: FFMpeg version SVN-r25886, Copyright (c) 2000-2010 Fabrice Bellard, et al.
INFO: FF7Music helper plugin loaded
INFO: Loading external library Multi.dll
LOCK UNLOCK TEST
MATRIX INITIALIZE
INITIALIZE DD/D3D END
ERROR: could not open file D:\Steam\SteamApps\common\FINAL FANTASY VII\ff7input.cfg
initializing sound...
creating dsound primary buffer
reading audio file
loading static sounds
sound initialized
set music volume: 127
set music volume: 127
Entering MAIN
Exiting MAIN
START OF CREDITS!!!
INFO: D:\Steam\SteamApps\common\FINAL FANTASY VII\movies\eidoslogo.avi; h264/aac 1280x960, 15.000000 FPS, duration: 10.193000, frames: 153
INFO: D:\Steam\SteamApps\common\FINAL FANTASY VII\movies\sqlogo.avi; h264/aac 1280x896, 15.000000 FPS, duration: 14.605000, frames: 219
set music volume: 127
set music volume trans: 127->0, step=60
END OF CREDITS!!!
Entering MAIN
set music volume: 127
Exiting MAIN
START OF MENU SYSTEM!!!
ERROR: COULD NOT CHANGE TO DIRECTORY D:\Steam\SteamApps\common\FINAL FANTASY VII\save
END OF MENU SYSTEM!!!
Entering MAIN
Exiting MAIN
Field Start
INFO: D:\Steam\SteamApps\common\FINAL FANTASY VII\movies\opening.avi; h264/aac 1280x896, 15.000000 FPS, duration: 127.570000, frames: 1914
UNEXPECTED: zero count
Field Quit
Entering MAIN
Exiting MAIN
Entering FRAME_INITIALIZE SWIRL
Exitting FRAME_INITIALIZE SWIRL
Swirl sound_effect1
stop_sound
End of Swirl sound_effect1
Entering FRAME_QUIT SWIRL
Exitting FRAME_QUIT SWIRL
Entering MAIN
Exiting MAIN
[BATTLE] Entering FRAME_INITIALIZE
[BATTLE] Scene# 300
[BATTLE] Exitting FRAME_INITIALIZE
[BATTLE] Begin main battle loop
[BATTLE] End of current battle
[BATTLE] Begin end battle stuff
stop_sound
[BATTLE] Entering FRAME_QUIT
[BATTLE] endof battle.
[BATTLE] Exitting FRAME_QUIT
Entering MAIN
Exiting MAIN
START OF MENU SYSTEM!!!
ERROR: unhandled exception



Rundas

  • Freak
  • *
  • Posts: 728
  • Karma: 15
  • What do you even do?
    • View Profile
Re: Black Screen at in-game Menu
« Reply #1 on: 2013-07-24 19:35:26 »
Installation of what, Bootleg?

skogKniv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Black Screen at in-game Menu
« Reply #2 on: 2013-07-24 19:39:53 »
Thanks for your reply.

Yes I installed the steam version of FF7 in a non system directory, then ran the bootleg installation successfully. I can begin a new game but I just cannot open the in game menu :(

Template

  • Freak
  • *
  • Posts: 861
  • Karma: 17
  • Life is a series of cats.
    • View Profile
Re: Black Screen at in-game Menu
« Reply #3 on: 2013-07-24 20:45:12 »
I think this stuff is happening because of the New-to-Old patch in bootleg, it was made before STEAM release. Need to use Kompass63's Game Converter to keep this from happening maybe. Kompass has configured his specifically to accommodate STEAM ff7.

Please read the entire post about installing and UNinstalling a STEAM ff7 build HERE. Links to the tools you need are in that post.

It's always files that have 4 versions for different languages, here the menu lgp file is being called incorrectly by the application process.
« Last Edit: 2013-07-24 21:06:53 by Template »

skogKniv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Black Screen at in-game Menu
« Reply #4 on: 2013-07-24 22:34:10 »
Solved!!  ;D

This is awesome thank you so much for your help, and huge thank you to all the modders over the years for all their hard work!