Author Topic: [FF7PC-Switch] Beacause LayeredFS  (Read 5274 times)

Cupcake

  • And then it dawned on me, that Satan is also an old fuck.
  • *
  • Posts: 904
    • View Profile
[FF7PC-Switch] Beacause LayeredFS
« on: 2019-04-06 23:07:17 »
Here's Beacause R04C by DLPB repackaged for Switch LayeredFS. [LINK REMOVED BECAUSE I NO LONGER HAVE A DESIRE TO FUCK WITH DLPB]
To use, Unzip, and move the 0100A5B00BDC6000 folder into the layeredFS folder on your SD card depending on your Switch CFW

for Atmosphere, it should be SD:/Atmosphere/Titles

for ReiNX, it should be SD:/ReiNX/Titles

for SXOS, you are ferning stupid and any questions relating to SXOS will only be met with more insults.  Go fern yourselves.


So the full filepath should be something like SD:/ReiNX/Titles/0100A5B00BDC6000/

This does modify the exe, so it might not be compatible with other exe mods, and if they are, the exe can't be copy/pasted, so you'll have to do those modifications yourself (using this one as a base, if you want to still use beacause)

refer all questions related to the actual mod to DLPB, and questions related to the Switch can be sent to me; it might be easier to reach me on the Qhimm Discord.
« Last Edit: 2020-06-16 01:31:50 by BPLD »

nuada

  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: [FF7PC-Switch] Beacause LayeredFS
« Reply #1 on: 2019-04-07 14:02:15 »
It do not work.

1. the resources Folder is beside workingdir, not beside data folder
2. if i do this the game crash about the .exe do not work.
3. with the 98/steam exe the fps are bader as with the orginal switch .exe, specialy the pasing is bad
4. so u need do patch the org. switch .exe this is the better idea

Here  .exe > https://www.file-upload.net/download-13562988/resources.rar.html
« Last Edit: 2019-04-07 14:05:11 by nuada »

Cupcake

  • And then it dawned on me, that Satan is also an old fuck.
  • *
  • Posts: 904
    • View Profile
Re: [FF7PC-Switch] Beacause LayeredFS
« Reply #2 on: 2019-04-08 04:19:35 »
It do not work.

1. the resources Folder is beside workingdir, not beside data folder
2. if i do this the game crash about the .exe do not work.
3. with the 98/steam exe the fps are bader as with the orginal switch .exe, specialy the pasing is bad
4. so u need do patch the org. switch .exe this is the better idea

Here  .exe > https://www.file-upload.net/download-13562988/resources.rar.html

Okay, Those sentences are a trainwreck, so I'm going to parse them as best I can.

Yes, this does work, I used it myself.  And this is a patched version of the Switch .exe

Unless they shuffled everything around in an update (possible), this is entirely correct; the real issue comes from the selection boxes for options being larger than the allotted screen space.

nuada

  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: [FF7PC-Switch] Beacause LayeredFS
« Reply #3 on: 2019-04-08 08:52:16 »
sry but here it do not work, the resources folder it at the wrong place and if i change the position to the right place, it do not work.

Blackscreen after the Logo

but yes sorry me english is not the best :(

but that was not an attack on you

thx for posting but i do work with pc for me with the switch not.
i have now 5 times copied the folder.

and renamed to my location.. maybe that is the problem?


EDIT: i think i have fixed the boxes for u https://www.mediafire.com/file/dhi2pxdu01g0ph4/flevel.rar/file
but it was only a batch fix not sure if it not now broke any other stuff.

but please fix the .exe that it work for "gflevel" ect... if that problem is a case.. ?


« Last Edit: 2019-04-08 09:53:52 by nuada »

EQ2Alyza

  • 7th Heaven Crew
  • Global moderator
  • *
  • Posts: 3198
  • Dilly-Dally Shilly-Shally
    • View Profile
    • EQ2Alyza - YouTube Channel
Re: [FF7PC-Switch] Beacause LayeredFS
« Reply #4 on: 2019-04-08 13:15:23 »
gflevel the German version? This is probably only meant for the English version file names.

Cupcake

  • And then it dawned on me, that Satan is also an old fuck.
  • *
  • Posts: 904
    • View Profile
Re: [FF7PC-Switch] Beacause LayeredFS
« Reply #5 on: 2019-04-11 01:51:50 »
EDIT: i think i have fixed the boxes for u https://www.mediafire.com/file/dhi2pxdu01g0ph4/flevel.rar/file
but it was only a batch fix not sure if it not now broke any other stuff.

It works, here it is integrated.  Still no support for gflevel because I do not speak German.

https://www.mediafire.com/file/89h7opv2ta59dc9/Beacause_Switch_Fixed.zip/file

jimzrt

  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: [FF7PC-Switch] Beacause LayeredFS
« Reply #6 on: 2020-02-23 22:17:37 »
thanks for this, it is working great so far!

do you plan to repackage the latest Beacause from The Reunion r06c?

Cupcake

  • And then it dawned on me, that Satan is also an old fuck.
  • *
  • Posts: 904
    • View Profile
Re: [FF7PC-Switch] Beacause LayeredFS
« Reply #7 on: 2020-03-04 10:15:30 »
thanks for this, it is working great so far!

do you plan to repackage the latest Beacause from The Reunion r06c?

Eh, maybe I'll eventually get around to it.  It's a bit of a PITA to read DLPB's scripts.  It's not that they're bad or anything, it's just that I hate most of the platforms he uses and think they're poorly suited to these applications.