Author Topic: OpenGL error  (Read 157 times)

genoboss

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
    • View Profile
OpenGL error
« on: 2018-08-02 12:19:29 »
When i try to launch the game i been getting this error "Theres an error in your config. No such thing as minigame_framelimiter". Options could not be parsed"
or similar to that.. I tried everything by reinstalling FF7, deleting reg keys, fresh install of 7th Heaven. etc.. Im using 7TH heaven v155

The problem is, the game starts but doesnt load all my mods (i have modded files in my direct folders it doesnt load them) etc
in 7th heaven the opengl configuration settings doesnt save also. Like ill try to change texture caches and it doesnt work.
audio music plugin doesnt save either when i select vgm
Heres my data info.

Code: [Select]
# ff7_opengl-0.7.10b config file



## USER OPTIONS ##
## If you just want to play the game, these are the only options you'll want to change.

# set the window size (or fullscreen resolution) of FF7
# 0 means use original resolution (whatever ff7.exe provides)
# preserve_aspect adds black borders as needed to preserve a 4:3 aspect ratio
window_size_x = 0
window_size_y = 0
preserve_aspect = on
fullscreen = on

# mod directory
# subdirectroy of mods/ where textures will be loaded from
# does not affect the old external textures feature, those should still go in textures/
mod_path = avalanche

# check your driver settings if this option doesn't seem to work
enable_vsync = off

# limit snowboard, coaster and highway minigames to refresh rate / 2, i.e. 30fps for a 60hz display mode
# vsync must be enabled and working for this to have any effect
minigame_framelimiter = on

# same thing, but for the battle swirl
battleswirl_framelimiter = off

# allow FF7 to use linear filtering for its textures
# some things look slightly better with this option on, but alot of textures just lose their detail
linear_filter = off

# plugin used to play music, the FF7Music plugin MUST be enabled for FF7Music to work.
# If no music plugin is loaded the game will play MIDI as usual but FF7Music will NOT work.
#music_plugin = plugins/ff7music.fgp



## ENHANCEMENTS ##
## All the little extras that weren't part of the original game, default options include only trivial bug fixes.

# make all dialog boxes transparent, same effect as the transparent dialog boxes YAMP patch
transparent_dialogs = on

# allow max hp/mp to go over 9999, same effect as the YAMP patch by dziugo
break_9999limit = no

# include armor in magic defense calculation
mdef_fix = yes

# expand battle viewport to cover entire screen and make the battle menu transparent
new_battle_interface = off

# post-processing shader, used to apply fullscreen effects
post_source = shaders/bloom2.post
enable_postprocessing = yes



## ADVANCED OPTIONS ##
## Don't fiddle with these unless you know what you're doing.

# use shaders, if available and supported
# turn shaders off to use the OpenGL 1.1 backend
use_shaders = no

# prevent glitches due to rounding errors by rendering in the nearest (larger, if supported)
# multiple of the original resolution and up/down-scaling
prevent_rounding_errors = yes

# enable alpha blending for textures without an existing blending effect
fancy_transparency = on

# display frames per second counter in upper right corner
show_fps = no

# display some real-time debug information
show_stats = no

# store external textures in a compressed cache for increased performance
# compression is not lossless, some artifacts may appear when this option is in use
# texture cache does NOT update automatically if the source image changes, however, deleting anything from the cache
# will cause that file to be recreated from the source
compress_textures = yes

# use pixel buffer objects to speed up texture loading
# will probably crash horribly on ATI cards but should work for NVIDIA users
use_pbo = yes

# replace FF7's default framelimiter timer source
use_new_timer = no

# use a more stable (but less accurate) timer to control FF7's framelimiter
# this option has no effect unless the use_new_timer option is on
use_stable_timer = no

# plugin used to play movies, FFMpeg is the only choice for now
movie_plugin = plugins/ffmpeg_movies.fgp



## MODDER OPTIONS ##
## These options are mostly useful to modders and should not be enabled during normal play.

# read files directly instead of using LGP archives
# for example; if FF7 is looking for aaab.rsd in char.lgp, this option will make it open direct/char/aaab.rsd first,
# if this file doesn't exist it will look for the original in the LGP archive
direct_mode = on

# show every failed attempt at loading a .png texture
show_missing_textures = no

Code: [Select]
INFO: FF7/FF8 OpenGL driver version 0.7.11b
INFO: Auto-detected version: FF7 1.02 US English
INFO: NVIDIA Corporation GeForce GTX 980/PCIe/SSE2 4.6.0 NVIDIA 397.64
INFO: Using PBO
INFO: Found swap_control extension
INFO: Max texture size: 16384x16384
INFO: Number of texture units: 4
INFO: Original resolution 640x480, window size 640x480, output resolution 640x480, internal resolution 640x480
INFO: FBO extension detected, using fast scaling/postprocessing path
INFO: FFMpeg movie player plugin loaded
INFO: FFMpeg version SVN-r25886, Copyright (c) 2000-2010 Fabrice Bellard, et al.
INFO: No shaders, codecs with YUV output will be slow.
LOCK UNLOCK TEST
MATRIX INITIALIZE
INITIALIZE DD/D3D END
initializing sound...
creating dsound primary buffer
reading audio file
loading static sounds
sound initialized
INITIALIZING MIDI...
selecting device 0:Microsoft GS Wavetable Synth, mid=1, pid=27,
midi data type: GENERAL MIDI
using midi data file: D:\FINAL FANTASY VII\data\midi\midi.lgp
midiOutGetVolume returned: ffffffff
MIDI INITIALIZED
set music volume: 127
MIDI set volume: 127
100% of 127 = 127
set music volume: 127
MIDI set master volume: 100
MIDI set volume: 127
100% of 127 = 127
Entering MAIN
Exiting MAIN
START OF CREDITS!!!
INFO: D:\FINAL FANTASY VII\data\movies\eidoslogo.avi; vp8/vorbis 1280x960, 30.000000 FPS, duration: 11.133000, frames: 334
INFO: slow output format from video codec vp8; 0
ERROR: couldn't lock sound buffer
WM_CLOSE
END OF CREDITS!!!
Field Quit
MIDI stop - OK
resetting MIDI driver volume - OK
UNINITIALIZE DD

Code: [Select]
--------------------------------------------------------------------------------
FF7 GameConverter, Version 7th Heaven
Creator: Kompass63
Editor: EQ2Alyza

Start running at    Date: Wed 08/01/2018    Time:  0:29:57.48
Active code page: 437
ActualPath C:\Users\Local User\AppData\Local\Temp\7ZipSfx.001


You are running "Windows 10 Enterprise" on a 64 Bit Operating System (AMD64)

Real Management 32Bit WOW64

This patch is already applied.
Variables are taken from GameConverterKeys.

Unpatch?
Overwrite?
End?
Selection is:   Overwrite


Patching...

Copying Registry Keys...
Removed CompatFlags from "ff7config.exe"

Setting GC Registry Keys...

HKLM\SOFTWARE\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\GameConverterkeys


Found 4 Languages fdse 
Use which language?
Selection 4

Setting language to en...

Detecting drive letter for FF7 Discs...

Drive letter for FF7DISC1 --- F:\

Movies path found at...

"D:\FINAL FANTASY VII\data\movies\"

Copying English Files...

Copying 1.02 patch for ff7.exe...

Copying Aali's Custom Driver, version 0.8.1b...

Moving OGG music files...

Adding more Registry Keys...
Adding Registry Keys to HKLM\SOFTWARE\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII
Adding Registry Keys to HKLM\SOFTWARE\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\1.00\Graphics
Adding Registry Keys to HKLM\SOFTWARE\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\1.00\MIDI
Adding Registry Keys to HKLM\SOFTWARE\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\1.00\Sound
Adding Registry Key to HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\FF7app.exe

Please check over the settings for FF7Config...

1) Sound tab should have a Sound device set. Do NOT leave it blank.
2) Perform the Sound and MIDI tests.
3) Graphics tab can be ignored.
4) Click OK when finished.

Inserting Multi.dll, Hext.dll, and Languagefile...

Patching FF7anyCDv2...

Install the Laptop Keyboard Patch?
(Choose YES if keyboard does NOT have a NUMPAD)
YES

Patching complete.

Check FF7_GC.log for details.


called with ""C:\Users\Local User\AppData\Local\Temp\7ZipSfx.001\FF7_GameConverter_7H.bat""
Arguments: "C:\Users\Local User\AppData\Local\Temp\7ZipSfx.001\FF7_GameConverter_7H.bat"

PROCESSOR_ARCHITECTURE:          x86
PROCESSOR_ARCHITEW6432:          AMD64
Actual Path:                     C:\Users\Local User\AppData\Local\Temp\7ZipSfx.001
Product Name:                    Windows 10 Enterprise
Architecture:                    AMD64
Running in Modus                 32Bit WOW64
OS Bit Version                   64
Reg-Keyname Steam                HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Steam App 39140
Reg-Keyname Re-Release           HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{141B8BA9-BFFD-4635-AF64-078E31010EC3}_is1
Reg-Keyname 1                    HKLM\SOFTWARE\Square Soft, Inc.
Reg-Keyname 2                    HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\FF7app.exe
Reg-Keyname 3                    HKCU\SOFTWARE\Classes\VirtualStore\MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Square Soft, Inc.
Steam Release is present:         
Steam Release Path:               
Re-Release is present:           Yes
Re-Release Path:                 D:\FINAL FANTASY VII
Original Release is present:     
Original Release Path:           
Destination Path:                D:\FINAL FANTASY VII
Source Path:                     D:\FINAL FANTASY VII
Videos Path:                     D:\FINAL FANTASY VII\data\movies
Original Videos Path:             
Original Language                en
Converted Language               en
Original Drive Letter:           
Converted Drive Letter:          F:\
and now clear up Variables...
Ending at           Date: Wed 08/01/2018    Time:  0:30:34.63

Also when i try to launch FF7 with 0 as resolution setting it launches FF7 in a fullscreen only showing FF7 in a box with bar all around
i never had this issue before.. I have to manually insert my resolution to get it to work

genoboss

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: OpenGL error
« Reply #1 on: 2018-08-05 17:24:49 »
update: nvm i just needed the new opengl 0.8 config