Author Topic: FF7 Quadra Magic materia glitch  (Read 335 times)

jusete

  • Crazy poster
  • *
  • Posts: 230
  • Karma: 50
  • https://www.paypal.me/JRGV
    • View Profile
    • Donate here
FF7 Quadra Magic materia glitch
« on: 2018-08-05 19:55:23 »
I´ve fixed the glitch editing the world map to make highwind unable to land next to the cliff:



Bear in mind that I´m using "Felix Leonhart´s wm enhanced textures" so I don´t know if it´s working with the orginal ones.

Here are the files, just copy and replace in data/wm:

https://mega.nz/#!UIRnxaoD!JyhJs7thbuH4eEZ6H6yvfBeU4ITw5VWNxe8fLbfklxo


DLPB

  • No life
  • *
  • Posts: 9241
  • Karma: 298
  • For I realized that God's a young man, too.
    • View Profile
Re: FF7 Quadra Magic materia glitch
« Reply #1 on: 2018-08-05 21:21:31 »
Does stopping Square button moving Highwind everywhere fix this too?  Because that's a bug in of itself..  and I've disabled that.

If it's still possible, even without square function, then may I also add this to Reunion?  Nice to see it fixed by editing!

Also, what are you editing in?

jusete

  • Crazy poster
  • *
  • Posts: 230
  • Karma: 50
  • https://www.paypal.me/JRGV
    • View Profile
    • Donate here
Re: FF7 Quadra Magic materia glitch
« Reply #2 on: 2018-08-05 22:22:38 »
Does stopping Square button moving Highwind everywhere fix this too?  Because that's a bug in of itself..  and I've disabled that.
Which one is that bug? I knew about the one you land on the edge but not that one you say ...

Be free to add it in Reunion, I'll be glad to contribute xD

About the editing, i'm extracting and converting the wm model to object and then editing in 3ds max. Basically I'm replacing the triangles I don't want for others where  you can't land with highwind.
« Last Edit: 2018-08-05 22:25:06 by jusete »

DLPB

  • No life
  • *
  • Posts: 9241
  • Karma: 298
  • For I realized that God's a young man, too.
    • View Profile
Re: FF7 Quadra Magic materia glitch
« Reply #3 on: 2018-08-05 22:38:46 »
You can use Square / Switch to move the Highwind in all directions, which was likely left in by accident.  Does this bug require use of Square / Switch.

jusete

  • Crazy poster
  • *
  • Posts: 230
  • Karma: 50
  • https://www.paypal.me/JRGV
    • View Profile
    • Donate here
Re: FF7 Quadra Magic materia glitch
« Reply #4 on: 2018-08-05 23:06:54 »
I think that you could keep doing the glitch without that square bug but now highwind is not able to land next to the edge so, never again. xD

DLPB

  • No life
  • *
  • Posts: 9241
  • Karma: 298
  • For I realized that God's a young man, too.
    • View Profile
Re: FF7 Quadra Magic materia glitch
« Reply #5 on: 2018-08-06 00:10:58 »
I shall add it to Reunion R06.  Your credit has been added. See Other Bugs tab.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1DUjmyW94zcYoX7gIW5yAT4giTPeNmCR4TCaHAiXOLlU

Well done.

jusete

  • Crazy poster
  • *
  • Posts: 230
  • Karma: 50
  • https://www.paypal.me/JRGV
    • View Profile
    • Donate here
Re: FF7 Quadra Magic materia glitch
« Reply #6 on: 2018-10-16 19:21:10 »
Hey, I have been checking the issue with the bridges and the battles. Now its fine. xD

https://mega.nz/#!YJ4zmCrR!bakCZXOXXvSbjjWPVz4wkwLdNxFN7igy2kg0ONfe8os

DLPB

  • No life
  • *
  • Posts: 9241
  • Karma: 298
  • For I realized that God's a young man, too.
    • View Profile
Re: FF7 Quadra Magic materia glitch
« Reply #7 on: 2018-10-16 22:58:40 »
Cheers!