Author Topic: Why did battles change to the wrong ones?  (Read 147 times)

Abashi76

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 38
  • Karma: 0
    • View Profile
Why did battles change to the wrong ones?
« on: 2018-11-03 02:18:26 »
All i did was edit enemy stats, enemy encounters, and some other irrelevant things.

I encountered this problem twice. The room after i get RED 13 i fought a zombie dog instead of the boss. When i go to the elevator battle, i get that same boss instead. I did not edit those maps when i was changing encounters. Why did that happen? I'm going to check Hojo, because there is a tool in there to change battle backgrounds ; i checked and it's still the same as original. Also, both the boss and the two elevator enemies still exist on Proud Clod.

Why would this happen?
« Last Edit: 2018-11-03 02:20:32 by Abashi76 »

NFITC1

  • No life
  • *
  • Posts: 2845
  • Karma: 71
  • I just don't know what went wrong.
    • View Profile
    • WM/PrC Blog
Re: Why did battles change to the wrong ones?
« Reply #1 on: 2018-11-03 02:46:08 »
Your KERNEL.BIN needs to be updated. Both Hojo and Proud Clod are capable of doing this. Proud Clod should offer to do it automatically when you create a scene.bin, but it works best if you're using the vanilla KERNEL.BIN (not a mod that may have it in a different place).

Abashi76

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 38
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Why did battles change to the wrong ones?
« Reply #2 on: 2018-11-03 14:00:58 »
Your KERNEL.BIN needs to be updated. Both Hojo and Proud Clod are capable of doing this. Proud Clod should offer to do it automatically when you create a scene.bin, but it works best if you're using the vanilla KERNEL.BIN (not a mod that may have it in a different place).

Okay, thanks. I did it with 'Hojo'. How would i do it with "Proud Clod" in case i have to do it with that one?

I'm going to have to test the game again, it's going to take hours.

NFITC1

  • No life
  • *
  • Posts: 2845
  • Karma: 71
  • I just don't know what went wrong.
    • View Profile
    • WM/PrC Blog
Re: Why did battles change to the wrong ones?
« Reply #3 on: 2018-11-03 20:31:14 »
...How would i do it with "Proud Clod" in case i have to do it with that one?
...Proud Clod should offer to do it automatically when you create a scene.bin

Abashi76

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 38
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Why did battles change to the wrong ones?
« Reply #4 on: 2018-11-03 23:05:44 »


Okay.

I did it with Hojo, but now i have a new problem : all my regular attacks miss, while only magic and limits hit. I don't get why all these bugs would exist ....

EDIT : It's still not working, all my regular attacks miss!

PS : be nice if it was possible to skip the intro movie ....  :-\
« Last Edit: 2018-11-03 23:13:43 by Abashi76 »