Author Topic: Postprocessing Initialization Failed... and other  (Read 435 times)

chasesummers

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: 0
    • View Profile
Hi everyone,
This is my second attempt in modding FF7.

I installed FF7 from steam, into D:\Games\steamapps\common\FINAL FANTASY VII and I managed to get Game Converter to work.
I first started using 7th Heaven v1.54 but I couldn't get the game to start, giving me a long ERROR5 something. I found a v1.52 and I got the game to start up but with issues.

So upon starting the game I get an error saying  Postprocessing initialization failed, check APP.LOG for more information, then the game starts.
The mods seem to work, apart from the field background (looking terribly ugly, stretched and pixelated) and the music for some reason isn't playing (that's until Cloud goes into the first battle with two soldiers). The music might have stopped because I skipped the cut-scene.

The APP.LOG 
[00000000] INFO: FF7/FF8 OpenGL driver version 0.8.1b
[00000000] INFO: Auto-detected version: FF7 1.02 US English
[00000000] INFO: NVIDIA Corporation GeForce GTX 1070/PCIe/SSE2 4.6.0 NVIDIA 418.81
[00000000] INFO: OpenGL 2.0 support detected
[00000000] INFO: Using PBO
[00000000] INFO: Found swap_control extension
[00000000] INFO: Max texture size: 32768x32768
[00000000] INFO: Original resolution 640x480, window size 1920x1080, output resolution 1440x1080, internal resolution 3840x2160
[00000000] INFO: Shader limits: varying 124, vert uniform 4096, frag uniform 4096
[00000000] ERROR: failed to stat file D:\Games\steamapps\common\FINAL FANTASY VII\/shaders/ATI_SmartBloomAdvanced/SmartBloomAdvanced.post
[00000000] ERROR: init_postprocessing failed, postprocessing will be disabled
[00000000] INFO: FFMpeg movie player plugin loaded
[00000000] INFO: FFMpeg version SVN-r25886, Copyright (c) 2000-2010 Fabrice Bellard, et al.
[00000000] INFO: VGMStream music plugin loaded
[00000000] INFO: Loading external library Multi.dll
[00000000] LOCK UNLOCK TEST
[00000001] MATRIX INITIALIZE
[00000001] INITIALIZE DD/D3D END
[00000001] initializing sound...
[00000001] creating dsound primary buffer
[00000001] reading audio file
[00000001] loading static sounds
[00000001] sound initialized

My Rig
- GeForce GTX 1070
- Intel Core i5-2400
- 8 GB RAM
- Windows 10

Let me know if I can provide more info, I'd love to get this game running.
Many thanks!

avensis18

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Postprocessing Initialization Failed... and other
« Reply #1 on: 2019-06-08 15:30:59 »
Hi, I have the same problem too I have the same error message, no solution?

VPN Sai Mannat AnyDesk
« Last Edit: 2019-06-10 17:59:24 by avensis18 »

Winter

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Postprocessing Initialization Failed... and other
« Reply #2 on: 2019-06-08 19:36:04 »
Create a folder "ATI_SmartBloomAdvanced" in the shader folder and copy the SmartBloomAdvanced.post file there.

eXistenZe

  • Insane poster
  • *
  • Posts: 252
  • Karma: 4
    • View Profile
Re: Postprocessing Initialization Failed... and other
« Reply #3 on: 2019-06-08 19:40:55 »
Use 1.54 and search the error. It's an easy fix.

Also make sure that if you have some onboard gpu, you select the 1070 to open.