Author Topic: [PC] p model simple editor - Kimera (0.97b)  (Read 391100 times)

Borde

  • *
  • Posts: 891
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #125 on: 2007-02-09 22:09:30 »
Thanks NeXar  :-D

I've got good news and bad news. First the good ones:
 - I've been able to get textures working in Kimera. This is nice because you won't get any more disturbing face-less models. But the best part about this is that now I can start working on my texturizing tool (or so I hoper)
 - I think I've solved the problem with the colors corruption. I'll need help from you to test out though.

And the bad news is that I can confirm there is some kind of bug with the merging function (the game behave far more strangely than biturn). I haven't seen where the problem is yet.

ultima espio

  • *
  • Posts: 1357
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #126 on: 2007-02-10 13:19:16 »
Have you uploaded the texture version coz i just downloaded it and theres no textures on my model?

Borde

  • *
  • Posts: 891
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #127 on: 2007-02-12 17:23:59 »
Nop, sorry ultima espio. I'm still doing some fixes here and there. But I'll release a new version around Friday.
By the way, now we have primary Battle location support too. It's a bit pointless without a texturizer tool but, hey, It's better than nothing. In the bad news part, I still can't see what's wrong with the model merging code.

ice_cold513

  • *
  • Posts: 494
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #128 on: 2007-02-12 19:30:56 »
Yeah need to fix that colors corruption had to redo a model colors 3 times and Borde when i was doing a model with no bone in the hrc file i have to redo bone 0 to bone 1 to get the file to load and there was one more bug but i will post later

Borde

  • *
  • Posts: 891
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #129 on: 2007-02-16 18:47:24 »
Uploaded the new version. Hope I killed finally all the known bugs.

sword

  • *
  • Posts: 231
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #130 on: 2007-02-19 18:25:41 »
Good program you got here Borde. Though, whenever I save a model, it's always alot darker then normal. Is this a bug?

ultima espio

  • *
  • Posts: 1357
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #131 on: 2007-02-19 19:46:07 »
Good program you got here Borde. Though, whenever I save a model, it's always alot darker then normal. Is this a bug?

Sure you switched the lighting off?

Borde

  • *
  • Posts: 891
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #132 on: 2007-02-19 20:44:34 »
Mmmm... could I see a screenshoot of tha problem sword?

sword

  • *
  • Posts: 231
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #133 on: 2007-02-20 19:44:42 »
Yeah, let me just get one...

sword

  • *
  • Posts: 231
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #134 on: 2007-02-23 22:49:55 »
Sorry for the delay....

Here's an exsample. The bottom is the model I edited with Kimera.



Borde

  • *
  • Posts: 891
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #135 on: 2007-02-25 10:01:15 »
Mmmm... that looks really problematic sword. I'll have to take a close look at this.

sword

  • *
  • Posts: 231
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #136 on: 2007-02-25 11:54:53 »
The problem doesn't effect battle models. Or even models affected by the NPC patch. Just the regular block models.

ultima espio

  • *
  • Posts: 1357
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #137 on: 2007-03-08 18:40:23 »
Weird it's doing that to my espio model too even though i never saved it with lighting on.

Borde

  • *
  • Posts: 891
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #138 on: 2007-03-09 20:36:59 »
Yes, sorry guys. I've found and corrected the bug. Normals were badly calculated. But I'm also fixing some other problems I found. Expect a bugfix in the next ours.

Borde

  • *
  • Posts: 891
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #139 on: 2007-03-10 16:42:41 »
Done. There you have the fixed version. I fixed the normals problems and another dangerous bug that was causing polygons to disapear while painting under some circumstances.
Additionally, I added an option to get the color of a polygon. While painting, hold shift when you click on the desidered polygon. It's colors will become the selected color.
Have fun.  :-D

ice_cold513

  • *
  • Posts: 494
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #140 on: 2007-03-10 17:06:22 »
hay thanks you

ultima espio

  • *
  • Posts: 1357
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #141 on: 2007-04-21 14:43:09 »
Grrrr.....why do the textures always screw up? Can you fix this problem Borde?
« Last Edit: 2015-06-07 12:05:29 by ultima espio »

Borde

  • *
  • Posts: 891
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #142 on: 2007-04-25 10:19:46 »
Mmmm... well, don't know, what's the problem with the textures exactly?

ultima espio

  • *
  • Posts: 1357
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #143 on: 2007-04-25 15:07:39 »
The textures just load wrong, e.g. Tikal's dress is completely green.

squeeble

  • *
  • Posts: 423
  • GOOGLE GODDAMIT!!
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #144 on: 2007-04-25 23:30:00 »
Well I've has experience with this, if you applied the texture correctly to the model with Pcreator it's just some weird fault with kimera, as it happened to me with yuffie and cid when I was converting them. Don't worry though coz in game the textures should work fine it's just a bug with kimera :-D.

ultima espio

  • *
  • Posts: 1357
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #145 on: 2007-04-26 15:30:00 »
I thought so too but Olivia there is still messed up. Same thing happens to Tikal.

Borde

  • *
  • Posts: 891
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #146 on: 2007-04-26 17:21:56 »
Then you mean it's allright befor going through Kimera and aftre that is corrupted? Wired.. could you send me the model?

ultima espio

  • *
  • Posts: 1357
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #147 on: 2007-04-26 17:41:49 »
Okie Dokie

Borde

  • *
  • Posts: 891
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #148 on: 2007-04-26 20:20:56 »
DOH! Now I think I know what's wrong. There was some old code I forgot to remove. Should be fixed on the next version (hope I can finish it tomorrow...)

ultima espio

  • *
  • Posts: 1357
    • View Profile
Kimera: FF7 p model simple editor
« Reply #149 on: 2007-04-28 12:26:09 »
Lol was that all it was? Hopefully you can fix it :-)