Author Topic: Final Fantasy VII Remix - A compilation of FF7 Mods [1.0-2.5.1]  (Read 1019792 times)

Snake2208

  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Hey titeguy, 'sup?

wow, i haven't been able to connect to the website for some time and Aali and you had made so much improvements over the time!!! nice, keep it up!!!

i "clean" installed your new remix patch, great performance and stability, i just have 1 problem, the battle swirl limiter i have it "on" but damn, it doesn't work, when i get attacked, it almost instantly takes me in the battle with only the battleswirl sound.... kinda annoying...

anyway awesome work, are you planing entering new models/textures? like a new tifa or summons?

Cheers!!!

Nightmarish

  • *
  • Posts: 525
  • owari da
    • View Profile
Now the game just starts responding and closes.
After a lot of install/unistall i was able to see the first video once but then in the first menu i couldn't see the sword.

Edit:
Seems i finally got it to work.
At least i've seen the first video, saw the sword in the "new game" and am watching the second video, let's see!

Edit2:

It's working alright!  ;D


I see this models weren't used:

http://www.youtube.com/watch?v=7OEnUfkH0dI <- w-gun machine
http://www.youtube.com/watch?v=-MDpuxlVx20 <- various mobs
http://www.youtube.com/watch?v=VeY9qd6d8Ms <- first boss

Are these copyrighted models from other games?
« Last Edit: 2010-04-10 09:16:44 by Nightmarish »

secondadvent

  • *
  • Posts: 287
    • View Profile
All of those models are from Crisis Core as far as i can tell, which would indeed make them copyrighted material.

Dead-End

  • Guest
Hi there very great mod but since today it always crashes on startup.
This is the APP log:
INITIALIZE DD/D3D START
DIRECT DRAW 2
TOTAL 523829248 FREE 518586368
DD MODE: W 640 H 480 P 2560 RGB 1 BPP 32
DD MODE: W 720 H 480 P 2880 RGB 1 BPP 32
DD MODE: W 720 H 576 P 2880 RGB 1 BPP 32
DD MODE: W 800 H 600 P 3200 RGB 1 BPP 32
DD MODE: W 1024 H 768 P 4096 RGB 1 BPP 32
DD MODE: W 1152 H 864 P 4608 RGB 1 BPP 32
DD MODE: W 1280 H 720 P 5120 RGB 1 BPP 32
DD MODE: W 1280 H 768 P 5120 RGB 1 BPP 32
DD MODE: W 1280 H 800 P 5120 RGB 1 BPP 32
DD MODE: W 1280 H 960 P 5120 RGB 1 BPP 32
DD MODE: W 1280 H 1024 P 5120 RGB 1 BPP 32
DD MODE: W 640 H 480 P 1280 RGB 1 BPP 16
DISPLAY MODE MATCH
DD MODE: W 720 H 480 P 1440 RGB 1 BPP 16
DD MODE: W 720 H 576 P 1440 RGB 1 BPP 16
DD MODE: W 800 H 600 P 1600 RGB 1 BPP 16
DD MODE: W 1024 H 768 P 2048 RGB 1 BPP 16
DD MODE: W 1152 H 864 P 2304 RGB 1 BPP 16
DD MODE: W 1280 H 720 P 2560 RGB 1 BPP 16
DD MODE: W 1280 H 768 P 2560 RGB 1 BPP 16
DD MODE: W 1280 H 800 P 2560 RGB 1 BPP 16
DD MODE: W 1280 H 960 P 2560 RGB 1 BPP 16
DD MODE: W 1280 H 1024 P 2560 RGB 1 BPP 16
DD MODE: W 640 H 480 P 640 RGB 1 BPP 8
DD MODE: W 720 H 480 P 720 RGB 1 BPP 8
DD MODE: W 720 H 576 P 720 RGB 1 BPP 8
DD MODE: W 800 H 600 P 800 RGB 1 BPP 8
DD MODE: W 1024 H 768 P 1024 RGB 1 BPP 8
DD MODE: W 1152 H 864 P 1152 RGB 1 BPP 8
DD MODE: W 1280 H 720 P 1280 RGB 1 BPP 8
DD MODE: W 1280 H 768 P 1280 RGB 1 BPP 8
DD MODE: W 1280 H 800 P 1280 RGB 1 BPP 8
DD MODE: W 1280 H 960 P 1280 RGB 1 BPP 8
DD MODE: W 1280 H 1024 P 1280 RGB 1 BPP 8
DD MODE: W 640 H 350 P 640 RGB 1 BPP 8
DD MODE: W 640 H 350 P 1280 RGB 1 BPP 16
DD MODE: W 640 H 350 P 2560 RGB 1 BPP 32
Ramp Emulation
  Microsoft Direct3D Mono(Ramp) Software Emulation
RGB Emulation
  Microsoft Direct3D RGB Software Emulation
Direct3D HAL
  Microsoft Direct3D Hardware acceleration through Direct3D HAL
EXCLUSIVE MODE
LOCK UNLOCK TEST
MATRIX INITIALIZE
INITIALIZE DD/D3D END
initializing sound...
creating dsound primary buffer
reading audio file
loading static sounds
sound initialized
INITIALIZING MIDI...
selecting device 0:Microsoft GS Wavetable Synth, mid=1, pid=27,
midi data type: GENERAL MIDI
using midi data file: D:\Program Files\Final Fantasy VII\Data\midi\midi.lgp
midiOutGetVolume returned: ffff
MIDI INITIALIZED
Failed to load: D:\Program Files\Final Fantasy VII\Data\menu/menu_gm.lgp
I'm using Windows 7 and deactivatet UAC and it worked for a couple of days . I hope that someone might help me :)

Nightmarish

  • *
  • Posts: 525
  • owari da
    • View Profile
This is getting annoying..
I'm almost 1h in Train Graveyard and i still couldn't get a single Graviball. Since i can only get it in 2 places i'm trying to get two of those (and use W-Item later) but it doesn't drop.

I don't even steal the Ether from the Deenglow so it's possible to drop, but it doesn't.
Was it removed?


Edit:
Forget it, just after this post got 2 in a row.  ???
« Last Edit: 2010-04-10 13:33:18 by Nightmarish »

titeguy3

  • *
  • Posts: 1283
  • A jack of all trades
    • View Profile
@Dead-End

Failed to load: D:\Program Files\Final Fantasy VII\Data\menu/menu_gm.lgp

do you have the german version of the game? I'm afraid getting this patch to work on international versions of the game is a tad difficult right now, the next version I'm working on should be international.

Dead-End

  • Guest
No its the english version but my OS is German. I'll try your language compability patch and a reinstallation didnt work it always crahes on startup :(

Nightmarish

  • *
  • Posts: 525
  • owari da
    • View Profile
Just to inform that the speed isn't fixed in the "bike & car" minigame after Shinra building.

titeguy3

  • *
  • Posts: 1283
  • A jack of all trades
    • View Profile
Just to inform that the speed isn't fixed in the "bike & car" minigame after Shinra building.

Great compilation, but I'm having problems with the first minigame on the highway, after Shinra HQ. The FPS in normal game is limited to 60fps (vsync works), but when the minigame kicks in, the fps goes over 200 and its impossible to complete it normally.

Opengl conf:
Code: [Select]
# ff7_opengl config file

# use shaders, if available and supported
# turn shaders off to use the OpenGL 1.1 backend
use_shaders = no

# plugins
# a movie plugin is required, the music plugin is optional, but required to make FF7Music work
movie_plugin = plugins/ffmpeg_movies.fgp
music_plugin = plugins/ff7music.fgp

# vertex and fragment shaders
vert_source = shaders/main.vert
frag_source = shaders/main.frag

# post-processing shader, used to apply fullscreen effects
# options are smartbloom.post and bloom2.post
# note that shaders/smartbloom.post must be configured to proper resolution, open with notepad
post_source = shaders/smartbloom.post
enable_postprocessing = no

# display frames per second counter in upper right corner
show_fps = yes

# display some real-time debug information
show_stats = no

# set the window size (and fullscreen resolution) of FF7
# 0 means use original resolution (whatever ff7.exe provides)
# preserve_aspect adds black borders as needed to preserve a 4:3 aspect ratio
window_size_x = 1024
window_size_y = 768
preserve_aspect = yes
fullscreen = no

# prevent glitches due to rounding errors by rendering in the nearest (larger, if supported)
# multiple of the original resolution and up/down-scaling
prevent_rounding_errors = yes

# check your driver settings if this option doesn't seem to work
enable_vsync = yes

# limit snowboard, coaster and highway minigames to refresh rate / 2, i.e. 30fps for a 60hz display mode
# vsync must be enabled and working for this to have any effect
minigame_framelimiter = on

# same thing, but for the battle swirl
battleswirl_framelimiter = on

# replace FF7's default framelimiter timer source
use_new_timer = yes

# use a more stable (but less accurate) timer to control FF7's framelimiter
# this option has no effect unless the use_new_timer option is on
use_stable_timer = yes

# allow FF7 to use linear filtering for its textures
# some things look slightly better with this option on, but alot of textures just lose their detail
linear_filter = off

# enable alpha blending for textures without an existing blending effect
fancy_transparency = off

# read files directly instead of using LGP archives
# this option requires you to have all your LGP archives unpacked in direct/, with one folder for each archive
# for example; if FF7 is looking for aaab.rsd in char.lgp, this option will make it open direct/char/aaab.rsd instead
# this option should be used for testing only, performance will take a hit
direct_mode = off

That's weird, the framelimiter is on.. you can try using the old framelimiter: goto the patches folder, move the 9999limitbreak stuff into "Do Not Want", then go into "Do Not Want", and move the "HighwayAndSnowboardMinigamesFix" files out to the "patches" folder. Then run "InstallYAMPNormalMode" and "InstallYAMPHardcoreMode" once each and hopefully the problem will be solved...

Dead-End

  • Guest
It's working again! Seemed that the ff7opengl registry enty was corrupt I deleted it and use one of a fresh installation and it works now. But all my savegames became invalid so I have to start from scratch again ./

Buster

  • Guest
Excellent work ,maybe a stupid question but i am a noob iv download this patcher and its all working fine i noticed 9999 break limit file in patches folder how do i actually use them ?(where do i put them )

titeguy3

  • *
  • Posts: 1283
  • A jack of all trades
    • View Profile
Excellent work ,maybe a stupid question but i am a noob iv download this patcher and its all working fine i noticed 9999 break limit file in patches folder how do i actually use them ?(where do i put them )
It's already installed into hardcore mode. If you want to install it into normal mode as well, run "InstallYAMPNormalMode.bat" and everything should be fine.

loves to spoon

  • Guest
Hi ive got some problems,

1.I can only run the mod at "quarter screen" or it gets squashed in to a small box and the intro videos lag like hell
2.No music but i get sound effects   :?
3.When i get the 1st boss battle all i get is a black screen  :?

Any help would be lovely  :D

Many thanks


Edit: running Windows 7 32bit, ATI Mobility Radeon HD 4500 series
« Last Edit: 2010-04-11 15:45:32 by loves to spoon »

titeguy3

  • *
  • Posts: 1283
  • A jack of all trades
    • View Profile
Hi ive got some problems,

1.I can only run the mod at "quarter screen" or it gets squashed in to a small box and the intro videos lag like hell
2.No music but i get sound effects   :?
3.When i get the 1st boss battle all i get is a black screen  :?

Any help would be lovely  :D

Many thanks


Edit: running Windows 7 32bit, ATI Mobility Radeon HD 4500 series

It sounds like (A) you're not using the shortcuts and (B) you either ran FF7config.exe which uninstalled the FF7OpenGL registry entries or User Account Control blocked the registry entries from going through.

Turning off UAC and reinstalling the patch would probably fix every issue, but you can also fix it yourself by running ff7OpenGL.reg in your FF7 Folder, then using the start menu shortcuts (which would necessitate enabling the classic start menu, you can copy them to your desktop after you've found them) to run the game.

loves to spoon

  • Guest
Hi ive got some problems,

1.I can only run the mod at "quarter screen" or it gets squashed in to a small box and the intro videos lag like hell
2.No music but i get sound effects   :?
3.When i get the 1st boss battle all i get is a black screen  :?

Any help would be lovely  :D

Many thanks


Edit: running Windows 7 32bit, ATI Mobility Radeon HD 4500 series

It sounds like (A) you're not using the shortcuts and (B) you either ran FF7config.exe which uninstalled the FF7OpenGL registry entries or User Account Control blocked the registry entries from going through.

Turning off UAC and reinstalling the patch would probably fix every issue, but you can also fix it yourself by running ff7OpenGL.reg in your FF7 Folder, then using the start menu shortcuts (which would necessitate enabling the classic start menu, you can copy them to your desktop after you've found them) to run the game.

Thanks for the reply but its fix'd its self   :? I had UAC off and i was using the shortcuts, ah well thanks anyway and great mod  ;D

loves to spoon

  • Guest
The Music still ain't working any fixes for that?

Thanks

I try'd restalling the patch but still no luck with the sound
« Last Edit: 2010-04-11 16:32:51 by loves to spoon »

titeguy3

  • *
  • Posts: 1283
  • A jack of all trades
    • View Profile
The Music still ain't working any fixes for that?

Thanks

I try'd restalling the patch but still no luck with the sound

while you're playing, alt+tab out of the game and see if FF7Music is running. If it is, copy paste whatever is in the debug console and show me.

NghtHwk652

  • Guest
I was playing the game and it was running fine but at the part after killing the "techno-soldier" and cloud falls off the catwalk, the screen fades to black and nothing happens. whats wrong and how can i fix it? also every now and then i crash, here is the app.log

Code: [Select]
INFO: Auto-detected version: FF7 1.02 US English
INFO: FFMpeg movie player plugin loaded
INFO: FFMpeg version SVN-r19334, Copyright (c) 2000-2009 Fabrice Bellard, et al.
INFO: Intel Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family 2.1.0 - Build 8.15.10.1855
INFO: OpenGL 2.0 support detected
INFO: Found swap_control extension
INFO: Original resolution 640x480, window size 1280x800, output resolution 1066x800, internal resolution 1280x960
INFO: FBO extension detected, using fast scaling/postprocessing path
INFO: No errors.
LOCK UNLOCK TEST
MATRIX INITIALIZE
INITIALIZE DD/D3D END
initializing sound...
creating dsound primary buffer
reading audio file
loading static sounds
sound initialized
INITIALIZING MIDI...
selecting device 0:Microsoft GS Wavetable Synth, mid=1, pid=27,
midi data type: GENERAL MIDI
using midi data file: C:\Program Files\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\Data\midi\midi.lgp
midiOutGetVolume returned: ec00ec00
MIDI INITIALIZED
set music volume: 127
MIDI set volume: 127
100% of 127 = 127
set music volume: 127
MIDI set master volume: 50
MIDI set volume: 127
50% of 127 = 63
Entering MAIN
Exiting MAIN
START OF CREDITS!!!
INFO: C:\Program Files\Square Soft, Inc\Final Fantasy VII\movies\eidoslogo.avi; rawvideo/null 364x353, 15.000000 FPS, duration: 0.066667, frames: 1
INFO: C:\Program Files\Square Soft, Inc\Final Fantasy VII\movies\sqlogo.avi; mpeg4/mp3 640x480, 15.000000 FPS, duration: 247.788000, frames: 3717
set music volume trans: 127->0, step=60
MIDI set volume trans: 127->0; step=60
MIDI stop - OK
MIDI stop - OK
END OF CREDITS!!!
Entering MAIN
set music volume: 127
MIDI set volume: 127
50% of 127 = 63
Exiting MAIN
START OF MENU SYSTEM!!!
INFO: 24-bit PNG loaded (C:\Program Files\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\/textures/WMRP/menu/buster_00.png); this is slow, please convert to 32-bit
ERROR: COULD NOT OPEN FILE C:\Program Files\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\save/save00.ff7
ERROR: COULD NOT OPEN FILE C:\Program Files\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\save/save01.ff7
ERROR: COULD NOT OPEN FILE C:\Program Files\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\save/save02.ff7
ERROR: COULD NOT OPEN FILE C:\Program Files\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\save/save03.ff7
ERROR: COULD NOT OPEN FILE C:\Program Files\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\save/save04.ff7
ERROR: COULD NOT OPEN FILE C:\Program Files\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\save/save05.ff7
ERROR: COULD NOT OPEN FILE C:\Program Files\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\save/save06.ff7
ERROR: COULD NOT OPEN FILE C:\Program Files\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\save/save07.ff7
ERROR: COULD NOT OPEN FILE C:\Program Files\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\save/save08.ff7
ERROR: COULD NOT OPEN FILE C:\Program Files\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\save/save09.ff7
END OF MENU SYSTEM!!!
Entering MAIN
Exiting MAIN
Field Start
MIDI stop - OK
INFO: C:\Program Files\Square Soft, Inc\Final Fantasy VII\movies\opening.avi; mpeg4/mp3 1280x960, 15.000000 FPS, duration: 119.510167, frames: 1793
WM_CLOSE
Field Quit
MIDI stop - OK
resetting MIDI driver volume - OK
UNINITIALIZE DD
END UNINITIALIZE DD
« Last Edit: 2010-04-11 21:23:01 by NghtHwk652 »

Buster

  • Guest
Excellent work ,maybe a stupid question but i am a noob iv download this patcher and its all working fine i noticed 9999 break limit file in patches folder how do i actually use them ?(where do i put them )
It's already installed into hardcore mode. If you want to install it into normal mode as well, run "InstallYAMPNormalMode.bat" and everything should be fine.
Nice one its all working fine now.

Colonel Ramsay

  • *
  • Posts: 114
    • View Profile
yo, just womdering.  How are you making your installers?  I mean as in uncompressing files and then recompressing.  I am all for entering my mod to your installer but wouldn't hurt to have a separate one too if I can make it?

sl1982

  • Administrator
  • *
  • Posts: 3746
  • GUI Master :P
    • View Profile
Its a secret  :-P

titeguy3

  • *
  • Posts: 1283
  • A jack of all trades
    • View Profile
Well starting from the next version, I'll be using the Nullsoft NSIS scripting language. It basically works like a giant batch file, only with the ability to store variables and native support for file compression/decompression. If you google it, you'll find it.

Nightmarish

  • *
  • Posts: 525
  • owari da
    • View Profile
So time for a checkpoint ( since i'm kinda running as a beta tester here  :-D )

First i want to ask if the AI of bosses was tweaked to harder or not. I mean, i pretty much didn't grind until Junon and every boss was *damn* easy. For example, that last boss from midgar (something motor) i reach him with 2 dead chars (due to my problem with the uber speed minigame) and no limit break and still i didnt have any problem killing him during that fight. I have also noticed that most of them don't use their strongest attack that often. I'm saying this because in everyboss i seek a challenge and i get kinda disapointed when i finish a boss battle with full hp and no party member dead.

Now in Junon i've leveled to lvl 45~50 and i'm afraid i won't get problems until Ruby weapon.

Also wanted to point that some models on Clouds weapons are a bit weird, specially the one with chinese letters that seems a bit short and the first one with double AP that the texture seems like a rock and not metal.

titeguy3

  • *
  • Posts: 1283
  • A jack of all trades
    • View Profile
Now in Junon i've leveled to lvl 45~50 and i'm afraid i won't get problems until Ruby weapon.
:-o
I've beaten the game at level 39 before, you do some hardcore leveling. The AI has been "remastered"--meaning that it's still the same AI with the same attacks, they're just smarter than before, and their attacks make more sense and complement each other more. The only significant difficulty increases that resulted from this I'd say were all of the turk encounters (especially the latter ones), Ultima Weapon, and Sepher Sephiroth. (Oh, and cactuer  ;))

Otherwise it's little things that got changed that you'd *really* have to be paying attention to notice, like as someone pointed out earlier in the thread, Aps' tsunami attacks used to hurt him as well as the enemy...now it heals him while damaging the party. I also fixed certain "bugs" in the game...like the Adamantaimai Big Guard glitch, and the Zolokalters' AI (they attack their allies as well as the party, due to a scripting error).

SpartanHex

  • Guest
Can someone please upload the patcher on a different place? The link doesn't support download manager and my internet connection isn't stable (it has a good speed but get disconnected its easy) because of that i can't download the patcher. if it was on Megaupload, easyshare, mediafire or even ifile i could use Jdownloader to resume the download.

Sorry for my bad english...