Author Topic: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICIAL PROBLEM THREAD*  (Read 183989 times)

willis936

  • Insane poster
  • *
  • Posts: 371
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #175 on: 2010-06-16 17:34:08 »
Shouldn't there be an underscore between the "l" and the "07"?

Kranmer

  • Freak
  • *
  • Posts: 767
  • Karma: 9
    • View Profile
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #176 on: 2010-06-16 17:38:35 »
Here is a fix for the target line problem

http://img714.imageshack.us/img714/3979/btlcl07.png

Copy this into your textures/menuart folder

Ill take a look into the throw menu as well.

Thanks for the fix, it works great (i had to clear my cache, Apply your fix and rename the file).
Also is the throw screen only my problem or does anyone else have it ?

sl1982

  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 3688
  • Karma: 43
  • GUI Master :P
    • View Profile
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #177 on: 2010-06-16 17:46:55 »
Nope i get it too. Ill have to hunt down which texture is giving us the problem and fix it up.

N3lson

  • Guest
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #178 on: 2010-06-17 03:31:01 »
I had an issue where the WMRP "new game/continue" background (buster_00) wouldn't show on my crappy i915GM laptop on WindowsXP.

Eventually found it was a "non-power-of-two" (NPOT) texture resolution issue, and was easily fixed by resizing the 1024x768 image to 1024x1024.
Turns out it's a common issue affecting some other Intel on-board graphics chipsets too.
Weirdly, it works fine under Wine in Ubuntu - i guess Intel's driver devs are too lazy to code a workaround.

The image displays properly after modifying, it isnt distorted or stretched.

Would it cause any problems for others if the "offending" texture was resized in future releases?

sl1982

  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 3688
  • Karma: 43
  • GUI Master :P
    • View Profile
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #179 on: 2010-06-17 03:35:14 »
That can be done (btw good work on searching for the answer to the problem). Did you just stretch yours? Or did you add black borders? And how did it look?

pyrozen

  • Freak
  • *
  • Posts: 793
  • Karma: 0
  • Team Avalanche Member
    • View Profile
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #180 on: 2010-06-17 03:40:11 »
thats odd indeed!

the image is at a 3:4 ratio because square montiors use that,and you resized it to a 1:1 ratio, making it a perfect square. It seems that if someone did not have you particular issue and used a 1:1 ratio then the image may become squished left-right. At least in what i have ever witnessed when it comes to this sort of thing.

Same difference when people with widescreen view the start menu without black borders, it stretches the image left-right and it looks odd, but i'd say many people are still using 3:4 montiors instead of 16:9 widescreen. A few more years and 3:4 should be on its way out though.

lee

N3lson

  • Guest
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #181 on: 2010-06-17 03:59:34 »
I just stretched the image - it looks stretched when loaded in an image editor, but looks fine in-game.

I don't think it should cause a problem for others since Aali's driver is already stretching it to fit the monitor anyway,
but theres no way to know without testing it.

Uploaded to Imagebam:
http://www.imagebam.com/image/f9fa5684735373

pyrozen

  • Freak
  • *
  • Posts: 793
  • Karma: 0
  • Team Avalanche Member
    • View Profile
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #182 on: 2010-06-17 04:06:48 »
what resolution is your montior running at?

N3lson

  • Guest
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #183 on: 2010-06-17 04:13:27 »
Running 1400x1050 as it's panel native res.
« Last Edit: 2010-06-17 04:17:44 by N3lson »

mefi100

  • Guest
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #184 on: 2010-06-23 15:29:41 »
Is TA's mod compatible with Aali's newest (0.7.8b) driver ? i'm asking cause I tried it today and dunno what goes wrong but can't install T.A.G.O. When installer is run I get this:
Aali's custom driver is not installed, or not installed correctly. please reinstall...
The game runs fine with Aali's driver, got no graphical problems just this :
 ERROR: could not read from file c:\users\mefi\games\Final Fantasy 7\ff7input.cfg (0)
 but i already created ff7input file.
Can this cause problem with compatibility to TAGO?
And how can I solve the ff7input prob, already tried deleting, and creating a new one.
« Last Edit: 2010-06-23 15:32:24 by mefi100 »

coconuttree

  • Guest
Damage number.
« Reply #185 on: 2010-06-23 16:23:36 »
Erm, im facing this small little lines above the damage numbers. And when the enemy misses the attack. its just lines on the characer and not the word "MISS". So anyone have any idea abt solving it ? btw i onli applied team avalanch overhaul , phoenix rejuvenation project mods . thats all . p.s sorry for my english :X .

sl1982

  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 3688
  • Karma: 43
  • GUI Master :P
    • View Profile
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #186 on: 2010-06-23 21:09:19 »
Is TA's mod compatible with Aali's newest (0.7.8b) driver ? i'm asking cause I tried it today and dunno what goes wrong but can't install T.A.G.O. When installer is run I get this:
Aali's custom driver is not installed, or not installed correctly. please reinstall...
The game runs fine with Aali's driver, got no graphical problems just this :
 ERROR: could not read from file c:\users\mefi\games\Final Fantasy 7\ff7input.cfg (0)
 but i already created ff7input file.
Can this cause problem with compatibility to TAGO?
And how can I solve the ff7input prob, already tried deleting, and creating a new one.

This is because aali's newer drivers do not modify the registry the same way. the easiest fix is to download one of the older versions and run the ff7opengl.reg.

Erm, im facing this small little lines above the damage numbers. And when the enemy misses the attack. its just lines on the characer and not the word "MISS". So anyone have any idea abt solving it ? btw i onli applied team avalanch overhaul , phoenix rejuvenation project mods . thats all . p.s sorry for my english :X .

Yeah, it is a known problem with the low res version of the installer. You could try the high res one instead

nandobyker

  • Guest
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #187 on: 2010-06-24 09:40:28 »
hi i need your profeccional knowledge guys

i have this video problem



someone know something about this???

Red46

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 47
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #188 on: 2010-06-27 04:43:31 »
Hello, I have a small problem with the 2d overhaul.


What mod are you installing? (2DO or WMRP)

GUI Overhaul:Main components, upgraded spell effects

What other mods have you installed?

Apz Cloud, Millenia swords

What version is your game?

1.2, using 0.7.8 Aali's Driver

Include your APP.log (enclose it in "code" tags)

Code: [Select]
INFO: FF7/FF8 OpenGL driver version 0.7.8b
INFO: Auto-detected version: FF7 1.02 US English
INFO: ATI Technologies Inc. ATI Radeon HD 5800 Series 4.0.9901 Compatibility Profile Context
INFO: OpenGL 2.0 support detected
INFO: Found swap_control extension
INFO: Max texture size: 16384x16384
INFO: Original resolution 640x480, window size 1680x1050, output resolution 1680x1050, internal resolution 1680x1050
INFO: Fragment shader(s) linked, vertex shader(s) linked.
WARNING: warning(#276) Symbol 'fb_texture' usage doesn't match between two stages
WARNING: warning(#276) Symbol 'fb_texture' usage doesn't match between two stages

INFO: FFMpeg movie player plugin loaded
INFO: FFMpeg version SVN-r21874, Copyright (c) 2000-2010 Fabrice Bellard, et al.
INFO: FF7Music helper plugin loaded
LOCK UNLOCK TEST
MATRIX INITIALIZE
INITIALIZE DD/D3D END
initializing sound...
creating dsound primary buffer
reading audio file
loading static sounds
sound initialized
set music volume: 127
set music volume: 127
Entering MAIN
Exiting MAIN
START OF CREDITS!!!
INFO: K:\FF7\Movies\eidoslogo.avi; truemotion2/pcm_u8 320x240, 15.000000 FPS, duration: 10.133333, frames: 152
set music volume trans: 127->0, step=60
END OF CREDITS!!!
Entering MAIN
set music volume: 127
Exiting MAIN
START OF MENU SYSTEM!!!
WM_CLOSE
END OF MENU SYSTEM!!!
Field Quit
UNINITIALIZE DD
END UNINITIALIZE DD

I am using the last release of the graphic overhaul patch, and I have a fairly minor problem. The white border in the ingame windows are slightly corrupted, displaying a slight overlapping of the border. Here is a picture:


Uploaded with ImageShack.us

I am playing at 1680 x 1050, bilinear filtering is on, fancy transparency is on and preserve aspect is set to off. Anyone has any ideas on how I can get a smooth border?

sl1982

  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 3688
  • Karma: 43
  • GUI Master :P
    • View Profile
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #189 on: 2010-06-27 04:59:11 »
Are you using the low res or high res? I am guessing low res since it looks like a scaling artifact.

Red46

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 47
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #190 on: 2010-06-27 05:00:41 »
I am using the High Resolution patch (Avalanche High Res.exe)

sl1982

  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 3688
  • Karma: 43
  • GUI Master :P
    • View Profile
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #191 on: 2010-06-27 05:14:54 »
Is caching turned on? If it is try turning it off and deleting the cache.

Red46

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 47
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #192 on: 2010-06-27 16:17:12 »
I've tried to delete the folder into the cache one and turn off the cache from the driver options, but the problem still exists. To get everything out of the way, I did reinstall the whole game without any other mods and reinstalled the high resolution graphical overhaul (settings are still the same, but this time cache was turned off before I launched the game for the first time). The problem it's still there.

sl1982

  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 3688
  • Karma: 43
  • GUI Master :P
    • View Profile
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #193 on: 2010-06-27 20:13:54 »
Must be a problem with the borders then. If you are adventurous you could open up the png's in photoshop or similar and see if you can get them working better. If not well you will have to wait until i get around to looking at it.

Mirenheart

  • Insane poster
  • *
  • Posts: 314
  • Karma: 0
  • Pone
    • View Profile
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #194 on: 2010-06-28 23:43:17 »
Okay, I can't get my Avalanche Overhaul Mod to install.
I have Aali's Custom up-to-date Mod installed into my game folder, just like it should be, but it keeps saying that it isn't installed. I can't seem to get it to work.

"Aali's custom driver is not installed, or not installed correctly. Please re-install and try again."

Like someone else said I should, I tried an earlier version of Aali's, and it didn't work still.

sl1982

  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 3688
  • Karma: 43
  • GUI Master :P
    • View Profile
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #195 on: 2010-06-28 23:49:13 »
You need to run the ff7_opengl.reg file from an older version.

Mirenheart

  • Insane poster
  • *
  • Posts: 314
  • Karma: 0
  • Pone
    • View Profile
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #196 on: 2010-06-28 23:57:56 »
Stupidity abound I forgot to run the Register.

Thank you.

mike855

  • Guest
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #197 on: 2010-07-04 08:59:07 »
Hi!!

I have a clean installation on FF7 1.02 French version. Aali's driver 0.7.7.
I don't see the differences with Avalanche High Rez patch. It seems the game load only original textures and models

nikfrozty

  • No life
  • *
  • Posts: 1232
  • Karma: 0
  • Cloud kicks Sephiroth's Butt Anytime
    • View Profile
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #198 on: 2010-07-04 09:57:02 »
Hi!!

I have a clean installation on FF7 1.02 French version. Aali's driver 0.7.7.
I don't see the differences with Avalanche High Rez patch. It seems the game load only original textures and models
I think the TA patch or installer only supports the english version so that's why you don't see any difference.

otaviofc

  • Guest
Re: STICKY: 2D Overhaul & WMRP *OFFICAL PROBLEM THREAD*
« Reply #199 on: 2010-07-07 09:34:58 »
Hello guys, im new here to the forums and i can say you guys are doing an IMPRESSIVE work around here, now getting on topic, i dunno if this is the right place, but for my interpretation the patch only supports resolutions bigger than 1280x1024? Asking that coz i have an old 15'' monitor that only supports 1024x768.

Thanks