Author Topic: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!  (Read 10647 times)

Tidus_654

  • Cool newbie
  • *
  • Posts: 51
  • Karma: 0
    • View Profile
Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« on: 2010-05-30 16:33:03 »
I got this problem using Millenia's Custom Swords with Aali's Custom Graphic Driver:
- http://www.imaxenes.com/imagen/11xe52ci.jpg.html
- http://www.imaxenes.com/imagen/21rl04qj.jpg.html

How can I fix it? Thanks in advance!
« Last Edit: 2010-05-30 16:39:15 by Tidus_654 »

Kranmer

  • Freak
  • *
  • Posts: 767
  • Karma: 9
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #1 on: 2010-05-30 16:40:01 »
what does your app.log say ? (the app.log is a file in the ff7 folder, just run the game and once the problem happens press ALT+F4 and quit the game then post the contents here, also post it in code tags if possible)

ff7master

  • Fast newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #2 on: 2010-05-30 16:46:53 »
I think that you dont have the right textures for the sword. I mean, the rtad,rtae, files.
And maybe you have to use the PCreator to put the RTAA file in number 10.
Thats all I know

Tidus_654

  • Cool newbie
  • *
  • Posts: 51
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #3 on: 2010-05-30 16:51:54 »
what does your app.log say ? (the app.log is a file in the ff7 folder, just run the game and once the problem happens press ALT+F4 and quit the game then post the contents here, also post it in code tags if possible)

I think the APP.log is the document file that is in the FF7 folder, right?
That document says this:
Code: [Select]
INFO: FF7/FF8 OpenGL driver version 0.7.7b
INFO: Auto-detected version: FF7 1.02 US English
INFO: NVIDIA Corporation GeForce 7600 GS/PCI/SSE2 2.1.2
INFO: OpenGL 2.0 support detected
INFO: Found swap_control extension
INFO: Original resolution 640x480, window size 1280x1024, output resolution 1280x960, internal resolution 1280x960
INFO: FFMpeg movie player plugin loaded
INFO: FFMpeg version SVN-r21874, Copyright (c) 2000-2010 Fabrice Bellard, et al.
LOCK UNLOCK TEST
MATRIX INITIALIZE
INITIALIZE DD/D3D END
initializing sound...
creating dsound primary buffer
reading audio file
loading static sounds
sound initialized
INITIALIZING MIDI...
selecting device 0:Microsoft GS Wavetable Synth, mid=1, pid=27,
midi data type: GENERAL MIDI
using midi data file: C:\Program Files\Square Soft, Inc.\Final Fantasy VII\Data\midi\midi.lgp
midiOutGetVolume returned: ffffffff
MIDI INITIALIZED
set music volume: 127
MIDI set volume: 127
100% of 127 = 127
set music volume: 127
MIDI set master volume: 100
MIDI set volume: 127
100% of 127 = 127
Entering MAIN
Exiting MAIN
START OF CREDITS!!!
INFO: F:\FF7\Movies\eidoslogo.avi; truemotion2/pcm_u8 320x240, 15.000000 FPS, duration: 10.133333, frames: 152
set music volume trans: 127->0, step=60
MIDI set volume trans: 127->0; step=60
MIDI stop - OK
MIDI stop - OK
END OF CREDITS!!!
Entering MAIN
set music volume: 127
MIDI set volume: 127
100% of 127 = 127
Exiting MAIN
START OF MENU SYSTEM!!!
END OF MENU SYSTEM!!!
Entering MAIN
Exiting MAIN
Field Start
MIDI play: 6
reading midi file: MAKORO.mid
current volume: 127
MIDI is playing SUCCESSFULLY!!!
WM_CLOSE
Field Quit
MIDI stop - OK
resetting MIDI driver volume - OK
UNINITIALIZE DD

Quote
I think that you dont have the right textures for the sword. I mean, the rtad,rtae, files.
And maybe you have to use the PCreator to put the RTAA file in number 10.
Thats all I know

I don't understood nothing what you said, sorry I don't understand these things without a tutorial or something XD

nikfrozty

  • No life
  • *
  • Posts: 1232
  • Karma: 0
  • Cloud kicks Sephiroth's Butt Anytime
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #4 on: 2010-05-30 16:56:41 »
That is the buster sword right?? And if it is Millenia's weapons your probably missing its texture files. Try reinstalling the mod again and if still does not work try what ff7master was saying. You need Pcreator to do that. Set rtaa the battle hrc file of cloud and set its weapon textures to something like 10.

Tidus_654

  • Cool newbie
  • *
  • Posts: 51
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #5 on: 2010-05-30 16:59:48 »
That is the buster sword right?? And if it is Millenia's weapons your probably missing its texture files. Try reinstalling the mod again and if still does not work try what ff7master was saying. You need Pcreator to do that. Set rtaa the battle hrc file of cloud and set its weapon textures to something like 10.

Ok, I'll try reinstalling the mod again. If it doesn't work, can you explain to me step by step how to make that?

obesebear

  • Administrator
  • No life
  • *
  • Posts: 3265
  • Karma: 113
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #6 on: 2010-05-30 17:02:55 »
Most likely you need to open the battle hrc "rtaa" in PCreator and set the number of textures to 2 instead of 1

Kranmer

  • Freak
  • *
  • Posts: 767
  • Karma: 9
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #7 on: 2010-05-30 17:03:58 »
hm your app.log doesn't show you even went into battle, when you go into battle your app.log should say
[BATTLE] Entering FRAME_INITIALIZE
this basically means the battle has started.
so try again with your app.log to see if you can get it right (also you can do it while your running the game if you get into a battle then go to your app.log folder it should say)

also on a side note, in the last thread i noticed your drivers are still not the latest, you may find the newer ones work better, i think 197.77 is the newest and can be gotten here
http://downloads.guru3d.com/Forceware-197.77-Win-7-|-Vista-32-bit-WHQL-download-2555.html

nikfrozty

  • No life
  • *
  • Posts: 1232
  • Karma: 0
  • Cloud kicks Sephiroth's Butt Anytime
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #8 on: 2010-05-30 17:04:13 »
I'm really lazy so I'll copy Slayersnext Tutorials or steps.
------------------------------------
Instructions: To make work the textures, you should make:
    - Decompile your battle.LGP.
    - Paste on the created folder the files you just download.
    - Open Pcreator, load the .3ds file in the rar and select in 'Options'>Battle Model.
    - Then go to 'File' and select 'Open battle HRC'...
    - Open RTAA for Cloud
    - Open RUAA for Tifa
    - Open RVAA for Aeris
                 ...
      and set the numer of textures to 10. Then close Pcreator.
    - Compile again the battle.LGP with LGPTools.
    - put in FFVII/data/battle floder.
    - Play with the new Swords!.

For more info you can go to his thread right here. http://forums.qhimm.com/index.php?topic=6617.0
Obviously you will need to open rtaa only since you're only doing Cloud's weapons. That's about it.

Tidus_654

  • Cool newbie
  • *
  • Posts: 51
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #9 on: 2010-05-30 22:02:06 »
Ok, I think I need LGPTools for decompile battle.lpg but when I downloaded and ran it, it says: needs ficedula.dll and I can't find ficedula.dll in anywhere and the official website of ficedula is down... So, how can I find it?

Jaitsu

  • No life
  • *
  • Posts: 1074
  • Karma: 0
  • DON'T FWOOSH ME BRO
    • View Profile
    • Jaitsu Studios
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #10 on: 2010-05-30 22:17:56 »
Ok, I think I need LGPTools for decompile battle.lpg but when I downloaded and ran it, it says: needs ficedula.dll and I can't find ficedula.dll in anywhere and the official website of ficedula is down... So, how can I find it?

oh no... NOT THIS AGAIN!!!!!

go read that same thing me and nikfrozty said to other people about this before asking about it please and thanks.

k thx bye

Tidus_654

  • Cool newbie
  • *
  • Posts: 51
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #11 on: 2010-05-30 22:22:13 »
I've found it already. Now I have a problem. I've decompiled and I have changed the number of textures to 2 as obesebear has said and then I closed the PCreator but when I'm going to compile the battle.lpg again I can't. It doesn't appear nothing in the folder I extracted battle.lpg... What should I do? or what do I'm doing bad?
« Last Edit: 2010-05-30 22:46:08 by Tidus_654 »

Jaitsu

  • No life
  • *
  • Posts: 1074
  • Karma: 0
  • DON'T FWOOSH ME BRO
    • View Profile
    • Jaitsu Studios
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #12 on: 2010-05-30 22:34:49 »
I've found it already. Now I have a problem. I've decompilated and I have changed the number of textures to 2 as obesebear has said and then I closed the PCreator but when I'm going to compilate the battle.lpg again I can't. It doesn't appear nothing in the folder I extracted battle.lpg... What should I do? or what I'm doing bad?

please repeat that and reword that last sentence, im afraid i didn't understand what you meant

Tidus_654

  • Cool newbie
  • *
  • Posts: 51
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #13 on: 2010-05-30 22:44:58 »
please repeat that and reword that last sentence, im afraid i didn't understand what you meant

Sorry, English is not my first language so probably I don't explained well what I meant.
- I've decompiled 'Battle.LPG' with LPG Tools.
- Then I opened the 'rtaa' with PCreator.
- I opened 'Battle HRC' and I selected 'rtaa'.
- I changed the texture from 1 to 2.
- Then I saved 'rtaa' and replaced from the previous one.
- Finally, I opened the LPG Tools again and I selected 'Open LGP' and I searched the folder where I extracted 'Battle.LPG' but I can't do nothing because it says: there's nothing in this folder.

And now my question is: What I have to do?

DarkFang

  • Pirate
  • Freak
  • *
  • Posts: 732
  • Karma: 1
  • Ponies! <3
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #14 on: 2010-05-31 00:48:36 »
Open LGPTools and click create.
Browse to the folder where you extracted the contents of battle.lgp at.
Select that folder.
Type in a name for the new .lgp file that is going to be created.
Backup your battle.lgp and overwrite it with the newly created battle.lgp.

Jaitsu

  • No life
  • *
  • Posts: 1074
  • Karma: 0
  • DON'T FWOOSH ME BRO
    • View Profile
    • Jaitsu Studios
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #15 on: 2010-05-31 02:06:58 »
please repeat that and reword that last sentence, im afraid i didn't understand what you meant

Sorry, English is not my first language so probably I don't explained well what I meant.
- I've decompiled 'Battle.LPG' with LPG Tools.
- Then I opened the 'rtaa' with PCreator.
- I opened 'Battle HRC' and I selected 'rtaa'.
- I changed the texture from 1 to 2.
- Then I saved 'rtaa' and replaced from the previous one.
- Finally, I opened the LPG Tools again and I selected 'Open LGP' and I searched the folder where I extracted 'Battle.LPG' but I can't do nothing because it says: there's nothing in this folder.

And now my question is: What I have to do?

what darkfang said, you don't need to open a battle.lgp you've already extracted, you need to create with lgptools

nikfrozty

  • No life
  • *
  • Posts: 1232
  • Karma: 0
  • Cloud kicks Sephiroth's Butt Anytime
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #16 on: 2010-05-31 07:49:57 »
And if you create a new battle.lgp you first will have to delete the old battle.lgp so remember to "ALWAYS" make backup.

Tidus_654

  • Cool newbie
  • *
  • Posts: 51
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #17 on: 2010-05-31 09:20:43 »
I did that but when I enter in a battle it crashes and it says:
"Oops! Something very bad happened
Wrote crash.dmp to FF7 install dir.
Please provide a copy of it along with APP.LOG when reporting this error.
Write emergency save to save/crash.ff?"

What I have to do?

nikfrozty

  • No life
  • *
  • Posts: 1232
  • Karma: 0
  • Cloud kicks Sephiroth's Butt Anytime
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #18 on: 2010-05-31 09:58:52 »
It means you have messed up your battle.lgp and may have done some steps wrong. I have those too sometimes but only in FF8 not in FF7.

Tidus_654

  • Cool newbie
  • *
  • Posts: 51
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #19 on: 2010-05-31 11:03:05 »
It means you have messed up your battle.lgp and may have done some steps wrong. I have those too sometimes but only in FF8 not in FF7.

What am I doing wrong? I've followed step by step all you copied in your post...

nikfrozty

  • No life
  • *
  • Posts: 1232
  • Karma: 0
  • Cloud kicks Sephiroth's Butt Anytime
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #20 on: 2010-05-31 11:25:15 »
Try setting rtaa to 10 instead of two. That's what I did for Slayersnext Weapons.

Tidus_654

  • Cool newbie
  • *
  • Posts: 51
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #21 on: 2010-05-31 11:28:56 »
Try setting rtaa to 10 instead of two. That's what I did for Slayersnext Weapons.

I've tried 10 too and keeps the same problem...

DarkFang

  • Pirate
  • Freak
  • *
  • Posts: 732
  • Karma: 1
  • Ponies! <3
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #22 on: 2010-05-31 12:03:16 »
I would suggest you use Millenia's installer rather than trying to install the mods manually.

Tidus_654

  • Cool newbie
  • *
  • Posts: 51
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #23 on: 2010-05-31 12:06:18 »
I would suggest you use Millenia's installer rather than trying to install the mods manually.

I've downloaded the Millenia's installer and installed it but I get white swords.

DarkFang

  • Pirate
  • Freak
  • *
  • Posts: 732
  • Karma: 1
  • Ponies! <3
    • View Profile
Re: Millenia's Custom Cloud Swords Problem!
« Reply #24 on: 2010-05-31 12:11:24 »
I would suggest you use Millenia's installer rather than trying to install the mods manually.

I've downloaded the Millenia's installer and installed it but I get white swords.

Oh yeah, my bad.

Do you have TeamViewer?