Author Topic: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul  (Read 475961 times)

Aali

  • *
  • Posts: 1196
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1600 on: 2009-12-24 14:10:22 »
Next version of the OpenGL driver supports hardware-accelerated texture compression and can save and reuse the compressed textures after loading the .png once so any lag should be completely gone with 0.7.4b. This will cause a slight, almost unnoticeable reduction in quality but everything will be so much faster it should be worth it. The feature can be turned off if you do happen to have an SSD drive and a superfast CPU.

Lilmookman

  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1601 on: 2009-12-24 19:58:42 »
Wow...can't wait til that. Mines almost always pause for a hot second while reaching a limit break or casting lightning.

Hellbringer616

  • *
  • Posts: 1913
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1602 on: 2009-12-24 21:17:36 »
God i want an SDD now, how nice do they run as far as speed goes?

On topic (kinda) awesome Aali, just when i think your driver can't get better you pop up with new things :-D

drfeelgud88

  • *
  • Posts: 1355
  • da DOC iz here!
    • View Profile
    • My YouTube
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1603 on: 2009-12-24 21:21:11 »
Sorry to sound like a kid but what's SDD?


sl1982

  • Administrator
  • *
  • Posts: 3763
  • GUI Master :P
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1605 on: 2009-12-24 23:19:13 »
God i want an SDD now, how nice do they run as far as speed goes?

On topic (kinda) awesome Aali, just when i think your driver can't get better you pop up with new things :-D

Not quite so sure on read and write speeds as I havnt ran any benches. Im limited by sata150 interface as well. But photoshop cs4 loaded up in 3 seconds on an old core duo 1.6ghz (not core2)

JEREMIAH84

  • Guest
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1606 on: 2009-12-29 00:31:16 »
Muy buenas desde España, mi inglés no es muy bueno, por lo que ruego que quien pueda traducir esto lo traduzca para que lo arreglen:

Hay un problema con las texturas de las fuentes en nuestro idioma al aplicar vuestro parche: GUI 8 beta, y es que nosotros utilizamos la letra " ñ " " Ñ ", así como las tildes: á, Á, é, É, í, Í, ó, Ó, ú, Ú. Esto no se encuentro en el alfabeto inglés.

El problema se traduce en que al aplicar vuestro parche de texturas ciertas frases quedan incompletas, por ejemplo:

- Cosmo Canyon ---> Cañón Cosmo ----> Ca  n Cosmo (no se visualiza en el juego las letras " ñó " de Cañon.

Si no podéis arreglarlo, desafortunadamente tendremos que jugar con los caracteres en baja resolución, lo cual es una pena por que esta quedando magnífico.

Por cierto, ¿Existe ya algún pack de escenarios pre-renderizados así como en 3D para las batallas en alta resolución?

Un saludo, y enhorabuena por el trabajo que estáis realizando: es simplemente alucinante. No os imagináis el número de fans españoles que tiene este juego.

KnifeTheSky77

  • *
  • Posts: 548
  • Somnambulistic Paraphile
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1607 on: 2009-12-29 00:46:13 »
Very good from Spain, my English is not very good, so please translate this who can translate it to fix it:

There is a problem with the textures of the sources in our language to apply your patch: GUI 8 beta, which is that we use the letter "ñ" "Ñ" as well as accent marks: A, A, E, e, t, í, ó, Ó, ú, Ú. This is not in the English alphabet.

The problem means that your patch to apply certain textures are incomplete sentences, for example:

- Cosmo Canyon ---> ----> Ca n Cosmo Canyon Cosmo (not displayed in the game letters "no" from Canon.

If you can not fix it, unfortunately we have to play with the characters in low resolution, which is a shame that this magnificent being.

By the way, there is already a pack of pre-rendered scenes and 3D for battles in HD?

Regards, and congratulations on the work you are doing it is simply amazing. Do not you imagine the number of Spanish fans who have this game.

fix'd, lol i dont know man

JEREMIAH84

  • Guest
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1608 on: 2009-12-29 01:24:34 »
And, how can I install the png files that are in spanish text.rar in beta GUI 8??? Do i need a program to do that? Or renaming the .png ext to .tex ext?

THX!!!!!!!!!

sl1982

  • Administrator
  • *
  • Posts: 3763
  • GUI Master :P
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1609 on: 2009-12-29 06:03:44 »
And, how can I install the png files that are in spanish text.rar in beta GUI 8??? Do i need a program to do that? Or renaming the .png ext to .tex ext?

THX!!!!!!!!!

Just unzip them and copy over the png's with the same name in the textures folder.

sl1982

  • Administrator
  • *
  • Posts: 3763
  • GUI Master :P
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1610 on: 2009-12-31 16:25:21 »
Sorry for the double post but it seems that my ff7 is not working for me any more. Fails at the sound initilization, gunna have to figure some of this stuff out before I can work on anything.

Aali

  • *
  • Posts: 1196
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1611 on: 2009-12-31 16:29:34 »
Run FF7Config, then rerun the custom driver .reg file.

FF7 puts absolute trust in the sound settings from FF7Config, FF7 does not try anything else so if the settings are no longer valid for whatever reason, it will simply fail.

sl1982

  • Administrator
  • *
  • Posts: 3763
  • GUI Master :P
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1612 on: 2009-12-31 16:42:49 »
Run FF7Config, then rerun the custom driver .reg file.

FF7 puts absolute trust in the sound settings from FF7Config, FF7 does not try anything else so if the settings are no longer valid for whatever reason, it will simply fail.

Thanks Aali. That worked, must have changed my sound driver or something.

titeguy3

  • *
  • Posts: 1283
  • A jack of all trades
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1613 on: 2010-02-26 15:34:06 »
I noticed something off with the battle text--The colons ( : ) are all solid gray. Originally, the colons were white, and they would flash between white and gray in the menu. The game takes the white colon from btldh07.png and the gray one from btldh00.png. I've modified these files so as to make the flashing work:

http://img25.imageshack.us/img25/7420/btldh00.png
http://img19.imageshack.us/img19/1521/btldh07.png

Cloud187

  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
    • alt avatar
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1614 on: 2010-03-12 05:35:48 »
great work with the project guys someone should consider doing the honey bee in beta that was not used. It would be a cool addition to the game but then again you guys are trying to keep the game as original as possible, a shame this was not used in the game i think it looks better than the normal lobby :P

http://www.youtube.com/watch?v=1DA5RrgIFPw

Timu Sumisu

  • *
  • Posts: 1850
  • The Master
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1615 on: 2010-03-12 13:54:38 »
I'm afraid that is not within the scope of this project. We're upgrading the looks. Thats about it. If you wanna change how the game plays, ask around in game tweaking.

Mako

  • *
  • Posts: 666
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1616 on: 2010-03-19 03:22:10 »
Not sure if this is the best place to ask but does anybody know were the field battle files are located just looking for the background data alone THANKS.

Kudistos Megistos

  • Banned
  • *
  • Posts: 3929
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1617 on: 2010-03-19 03:26:09 »
Not sure if this is the best place to ask but does anybody know were the field battle files are located just looking for the background data alone THANKS.

The backgrounds from the battle scenes?

IIRC they're in battle.lgp along with the battle models

Mako

  • *
  • Posts: 666
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1618 on: 2010-03-19 03:31:27 »
Hmmm I've got the battle unpacked but I cant seem to find any know were one might be?

obesebear

  • *
  • Posts: 1383
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1619 on: 2010-03-19 03:32:57 »
Battle scenes are OGAA - RRAA in the battle.lgp

☼The More You Know☼

Mako

  • *
  • Posts: 666
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1620 on: 2010-03-19 04:00:29 »
Thanks I hate to be a pain but what tool is used to view these as I have tried bitrun,kimera,palmer,img2tex????

Sorry for being such a pain just trying to help.

obesebear

  • *
  • Posts: 1383
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1621 on: 2010-03-19 04:13:35 »
Kimera can view them, but Borde hasn't implemented his export feature yet.... So you'll have to use Biturn to extract them.  If that is what you are trying to do.

Timu Sumisu

  • *
  • Posts: 1850
  • The Master
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1622 on: 2010-03-26 23:46:09 »
started reworking the font, so its not well... whatever it is now, and matches the original font better.


titeguy3

  • *
  • Posts: 1283
  • A jack of all trades
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1623 on: 2010-03-27 02:30:21 »
What font is that? Or is it a custom font?

Timu Sumisu

  • *
  • Posts: 1850
  • The Master
    • View Profile
Re: [WIP] Team Avalanche's Graphical Overhaul
« Reply #1624 on: 2010-03-27 02:31:49 »
i traced it over the original ^^ still needs tweaking, but im quite happy with it.