Author Topic: [FF7] Tutorial for Bootleg - Tifa's Bootleg  (Read 2287174 times)

Pantera31619

  • *
  • Posts: 38
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1650 on: 2013-08-17 04:53:30 »
Still got one last problem. I have music, but no sound effects at all.

jrbgarcia

  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1651 on: 2013-08-18 02:28:47 »
hello, my Gjoerulv's  Mod could not be found because of incorrect file name? i followed the labelling instructions completely. please help. also, my mo.exe is a 16 bit unsupported application, how do i get around this?

*edit* got those two to work, now the FMVres files are corrupted... f*ck my life
           the MO.exe found in the torrent is outdated, the newer version is found in the mo.exe thread on qhimm
« Last Edit: 2013-08-18 03:10:51 by jrbgarcia »

EQ2Alyza

  • 7th Heaven Crew
  • Global moderator
  • *
  • Posts: 3200
  • Dilly-Dally Shilly-Shally
    • View Profile
    • EQ2Alyza - YouTube Channel
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1652 on: 2013-08-18 04:15:04 »
*edit* got those two to work, now the FMVres files are corrupted... f*ck my life
           the MO.exe found in the torrent is outdated, the newer version is found in the mo.exe thread on qhimm

The FMVRes files are safely in tact within the torrent. The corruption must somehow be on your end. Perhaps do a recheck on your torrent to see if it picks up any missing packets.

The MO.exe within the torrent is version M05c, which is the latest release. No further versions are being released until DLPB completes The Reunion mod pack.

jrbgarcia

  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1653 on: 2013-08-18 07:25:51 »
The FMVRes files are safely in tact within the torrent. The corruption must somehow be on your end. Perhaps do a recheck on your torrent to see if it picks up any missing packets.

The MO.exe within the torrent is version M05c, which is the latest release. No further versions are being released until DLPB completes The Reunion mod pack.

okay, i got mo.exe to work and Gjoerulv's Hardcore Mod to work. re-torrenting all the fmvres packs now. i hope this works...

Pantera31619

  • *
  • Posts: 38
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1654 on: 2013-08-18 19:26:59 »
Is there a way to fix this sound effect issue? I hear music, but no sound effects are present.

returnz17

  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1655 on: 2013-08-19 11:09:10 »
hmmm. are you using mode switcher?
[/quote]

I'm not sur to understand that. I follow the guild lines of tifa's bootleg;

I get this error : 
« Last Edit: 2013-08-19 11:17:02 by returnz17 »

d4rkn3ss91

  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1656 on: 2013-08-19 13:34:56 »
Hi, i have the steam version installed everything and got it to work fine.
Only i forgot to enable the music feature during installing the bootleg so now i have midi ost.
Is ther a way to change this to the music i like?
I also like to thank the modders for making this possible because it rocks.

Thnx in advance!

greetings dark!

d4rkn3ss91

  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1657 on: 2013-08-19 14:27:52 »
Hi, i have the steam version installed everything and got it to work fine.
Only i forgot to enable the music feature during installing the bootleg so now i have midi ost.
Is ther a way to change this to the music i like?
I also like to thank the modders for making this possible because it rocks.

Thnx in advance!

greetings dark!

I've already made it work!

returnz17

  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1658 on: 2013-08-19 19:33:37 »
hmmm. are you using mode switcher?


I'm not sur to understand that. I follow the guild lines of tifa's bootleg;

I get this error : 

APP.log text :
INFO: FF7/FF8 OpenGL driver version 0.7.11b
INFO: Auto-detected version: FF7 1.02 US English
INFO: NVIDIA Corporation GeForce GT 240M/PCIe/SSE2 3.3.0
INFO: OpenGL 2.0 support detected
INFO: Using PBO
INFO: Found swap_control extension
INFO: Max texture size: 8192x8192
INFO: Number of texture units: 4
INFO: Original resolution 640x480, window size 1920x1080, output resolution 1920x1080, internal resolution 3840x2160
INFO: FBO extension detected, using fast scaling/postprocessing path
INFO: Shader limits: varying 60, vert uniform 4096, frag uniform 2048
INFO: FFMpeg movie player plugin loaded
INFO: FFMpeg version SVN-r25886, Copyright (c) 2000-2010 Fabrice Bellard, et al.
INFO: FF7Music helper plugin loaded
LOCK UNLOCK TEST
MATRIX INITIALIZE
INITIALIZE DD/D3D END
initializing sound...
creating dsound primary buffer
reading audio file
loading static sounds
sound initialized
ERROR: failed to find file flevel/flevel.siz (LGP) (path: )
ERROR: failed to find file flevel/MAPLIST (LGP) (path: )
ERROR: failed to find file flevel/hand_1.TEX (LGP) (path: C:\Games\FFVII\Data\field)
ERROR: offset error: hand_1.TEX
ERROR: could not open file hand_1.TEX
ERROR: COULD NOT LOAD TEXTURE DATA FILE hand_1.TEX
ERROR: COULD NOT LOAD TEXTURE DATA FILE hand_1.tim
ERROR: failed to find file flevel/sibuki1.TEX (LGP) (path: .)
ERROR: offset error: sibuki1.TEX
ERROR: could not open file sibuki1.TEX
ERROR: COULD NOT LOAD TEXTURE DATA FILE sibuki1.TEX
ERROR: COULD NOT LOAD TEXTURE DATA FILE sibuki1.tim
ERROR: failed to find file flevel/sibuki2.TEX (LGP) (path: .)
ERROR: offset error: sibuki2.TEX
ERROR: could not open file sibuki2.TEX
ERROR: COULD NOT LOAD TEXTURE DATA FILE sibuki2.TEX
ERROR: COULD NOT LOAD TEXTURE DATA FILE sibuki2.tim
ERROR: failed to find file flevel/sibuki3.TEX (LGP) (path: .)
ERROR: offset error: sibuki3.TEX
ERROR: could not open file sibuki3.TEX
ERROR: COULD NOT LOAD TEXTURE DATA FILE sibuki3.TEX
ERROR: COULD NOT LOAD TEXTURE DATA FILE sibuki3.tim
ERROR: failed to find file flevel/sibuki4.TEX (LGP) (path: .)
ERROR: offset error: sibuki4.TEX
ERROR: could not open file sibuki4.TEX
ERROR: COULD NOT LOAD TEXTURE DATA FILE sibuki4.TEX
ERROR: COULD NOT LOAD TEXTURE DATA FILE sibuki4.tim
set music volume: 127
set music volume: 127
Entering MAIN
Exiting MAIN
START OF CREDITS!!!
INFO: C:\Games\FFVII\movies\eidoslogo.avi; h264/aac 1280x960, 15.000000 FPS, duration: 10.193000, frames: 153
set music volume trans: 127->0, step=60
INFO: C:\Games\FFVII\movies\sqlogo.avi; h264/aac 1280x896, 15.000000 FPS, duration: 14.605000, frames: 219
END OF CREDITS!!!
Entering MAIN
set music volume: 127
Exiting MAIN
START OF MENU SYSTEM!!!
END OF MENU SYSTEM!!!
Entering MAIN
Exiting MAIN
Field Start
ERROR: failed to find file flevel/ÌO (LGP) (path: )
ERROR: unhandled exception

Rundas

  • *
  • Posts: 704
  • What do you even do?
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1659 on: 2013-08-20 01:03:19 »
Your flevel.lgp is missing perhaps?

Pantera31619

  • *
  • Posts: 38
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1660 on: 2013-08-20 01:04:40 »
Sorry to post about this 3 times. But I would like to know how to fix the no sound effects issue I am having with the game. I can't really play if all I hear is music and nothing else :/

returnz17

  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1661 on: 2013-08-20 15:29:53 »
Your flevel.lgp is missing perhaps?
thanks,
how to get it?

Rundas

  • *
  • Posts: 704
  • What do you even do?
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1662 on: 2013-08-20 16:49:17 »
I don't know if that's the issue but it would require you to follow Alyza's steps for reinstalling Bootleg.

Funchal99

  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1663 on: 2013-08-21 02:26:16 »
Hi there guys, me (the n00b) again.
I've been playing the game just fine and I love all the mods I've installed, but I've been running into a bit of a small but annoying issue: the music is too loud compared to sound effects.
You see, this is not so bad (yet still perceptible) when playing with the speakers, but on headphones the mixing between the music (using the remastered version) and the sound effects is just plain uneven. I could barely hear anything that happened besides the battle BGM on the Jenova BIRTH battle.
That's not a dealbreaker issue, but it is pretty annoying and pulls me out of the experience.
Is there any way I can adjust the sound levels?
« Last Edit: 2013-08-21 02:27:51 by Funchal99 »

Rundas

  • *
  • Posts: 704
  • What do you even do?
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1664 on: 2013-08-21 03:22:49 »
Are you using FF7Music?. If so, start FF7Music, go to configure, then change it from your output plugin.

Kaldarasha

  • *
  • Posts: 2449
  • Prince of Model Editing
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1665 on: 2013-08-21 05:31:45 »
Sorry to post about this 3 times. But I would like to know how to fix the no sound effects issue I am having with the game. I can't really play if all I hear is music and nothing else :/

Have you set the right sound card in the FF7 config? FF7 Music changes automatically if you use a HDMI output, but FF7 needs to be changed separately.

Walter255

  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1666 on: 2013-08-21 14:31:08 »
Hello all!  I jumped on this boat PRETTY late in the game. :) I'm excited to play my favorite Final Fantasy in such a beautiful fashion after being away from it for so long, and the tutorial is quite comprehensive.  I had a pretty easy time figuring everything out.  I HAVE been looking around for a bug that I'm experiencing and haven't been able to find an answer, however.  Let me try to be as specific as possible.  I'm using the AC Yuffie mod made by Grimmy and I am outside of Junon after having traversed the Mythril Caves.  No problems thus far in the game.  I experience a strange crash when I battle her.  It seems typical that the game crashes following the battle, but the problem I experience is slightly different.  Upon encountering her, her shuriken shakes fairly violently, and after I hit her ONCE the camera stays on her in-battle and I can't progress.  My characters are still animated, the music still plays, but I can't continue the battle. 

I have run it in compatibility mode and as an administrator, and I'm not sure where to go from here.  One thread noted that I needed to run it in software rendering mode--not sure what this means.  Any ideas, everyone? I don't want to NOT get Yuffie, and it's too early to abandon the game. :D

Rukenu

  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1667 on: 2013-08-21 17:10:49 »
Hi, i have a question, if i install the Aeris Revival Patch in Spanish Ff7, i'll keep the spanish texts?

Funchal99

  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1668 on: 2013-08-21 17:46:46 »
Quote
Are you using FF7Music?. If so, start FF7Music, go to configure, then change it from your output plugin.

You mean in the "buffer length" bar?

EDIT: Oh, forget it, there's the volume bar right there.
« Last Edit: 2013-08-21 17:48:17 by Funchal99 »

PitBrat

  • *
  • Posts: 1376
  • Change to feed the machine.
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1669 on: 2013-08-21 19:22:51 »
Walter255,
Grimmy's AC Yuffie is broken. Don't use her!

Rukenu,
Applying the Spanish translation to the Aeris Revival mod will only translate parts of the modified scenes. Aeris' dialogue will  still be in English.

jrbgarcia

  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1670 on: 2013-08-23 05:48:22 »
hi i have a new problem. after doing the tiny bronco dialog when the thing crashes, i get sent back to the MT. Nibel area. i dont get tiny bronco at all. how do i get it?

Vgr

  • Global moderator
  • *
  • Posts: 2163
  • If it quacks like a duck, it must be a duck
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1671 on: 2013-08-23 14:00:23 »
Was this after a Bootleg install? Did you follow the tutorial? Please post the size of your FF7 game folder before and after a Bootleg install (in any case, I suggest re-installing the game + Bootleg following the tutorial).

Sed7

  • No New Topic
  • *
  • Posts: 46
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1672 on: 2013-08-24 04:16:13 »
Erm,

Has anyone found issues with Chocobo Breeding? Looks like the appropriate menu options from Billy at the Chocobo Farm don't relate to what the text says. For example I kept clicking "Mate a Chocobo" and nothing happened, then tried to feed one which took me to the mating options. Eventually got a Green chocobo (again the options when selecting which nut to feed them were all jumbled up, selecting yes resulted in picking the nuts again, clicking another exited the menu and clicking leave until later resulted in a yes) but clicking the "Ride a Chocobo" option gives me the same result as the "Mate a Choco" option, nothing happens.

Really messed up

Vgr

  • Global moderator
  • *
  • Posts: 2163
  • If it quacks like a duck, it must be a duck
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1673 on: 2013-08-24 05:35:09 »
This looks like a Menu Overhaul issue to me. Font spacing error somewhere.

dr_jimboedius

  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: [Tutorial] Tifa's Bootleg
« Reply #1674 on: 2013-08-31 01:31:08 »
Hi

I've got the Steam version, and followed the instructions to download EQ2Alyza's mod list using the torrent and so forth. This all seemed to work, but when I try to run the game, it doesn't register any inputs. It loads up: an empty command prompt, what looks like a starting screen for FF7 music, and the game itself (here's a screenshot: http://imgur.com/1cny7vp).

Thanks in advance for any help.