Author Topic: SOLVED: Very odd bug; savegame loads, but can't open menu  (Read 6281 times)

d33eniz

  • *
  • Posts: 174
  • I am watching for you... but I can't find you...
    • View Profile
    • United ODC Corporation
Hey there,

it's been a while- and I have a question for you:
Yesterday I installed FF7 from scratch on a new Win7 x64 system (Home Premium). In addition I installed the latest Custom Driver, FiceMusic- and that's it.

Now the thing is- whenever I load a game the following occurs:
If the savegame is on the worldmap, it loads- but you can't open the menu. If you enter a battle, you can't hit on anything, 'cause the "Attack, Magic", etc. ... buttons aren't there. Just hitting Enter on the numpad won't work. If you're going into a city the menu pops out! If you press "cancel"- the menu pops out immediately again!

If you load a savegame, where you're in a city or something (just not on the worldmap-mode) for example you saved in Fort Condor- the menu pops out! Again, hitting cancel doesn't do anything- screen goes black and the menu pops out immediately again!

I never ever heard/saw this problem. What did just go wrong? Does anybody know?

EDIT: Maybe I should tell you, that I'm using the 1.02 German version of the game. I also tried out Team Avalanche's GUI v2.0.8. The Patch was applied succesfully and everything looks great now- but the bug goes on. I uninstalled and reinstalled FF7, including Custom Driver and Ficemusic, but this time without the GUI mod. Still the same problem
« Last Edit: 2012-01-11 19:42:31 by Bosola »

Vgr

  • Global moderator
  • *
  • Posts: 2163
  • If it quacks like a duck, it must be a duck
    • View Profile
Re: Very odd bug
« Reply #1 on: 2011-10-26 12:32:50 »
Try without Aali's driver and FF7Music, then tell me if the problem persists.

d33eniz

  • *
  • Posts: 174
  • I am watching for you... but I can't find you...
    • View Profile
    • United ODC Corporation
Re: Very odd bug
« Reply #2 on: 2011-10-26 12:39:09 »
Yes, it's still the same. Same bug without custom driver and Ficemusic.

That's very odd- yesterday the game worked. Today I wante do try out the Team Avalanche GUI, but I'm not sure, if the bug would have appeared today without installing the mod. Anyway, like I said, I did a fresh install of FF7 with erasing all older files and reg keys.

Vgr

  • Global moderator
  • *
  • Posts: 2163
  • If it quacks like a duck, it must be a duck
    • View Profile
Re: Very odd bug
« Reply #3 on: 2011-10-26 12:41:56 »
Use the Bootleg Configurator, it works good :)

Also, please post a screenshot of the registery and your FF7 folder. Sometimes it is just a stupid issue.

d33eniz

  • *
  • Posts: 174
  • I am watching for you... but I can't find you...
    • View Profile
    • United ODC Corporation
Re: Very odd bug
« Reply #4 on: 2011-10-26 12:43:03 »
Which configurator?

Vgr

  • Global moderator
  • *
  • Posts: 2163
  • If it quacks like a duck, it must be a duck
    • View Profile
Re: Very odd bug
« Reply #5 on: 2011-10-26 12:44:09 »

d33eniz

  • *
  • Posts: 174
  • I am watching for you... but I can't find you...
    • View Profile
    • United ODC Corporation
Re: Very odd bug
« Reply #6 on: 2011-10-26 12:54:20 »

Custom Driver configuration + folder


Registry

Also... wow, this BFE looks really powerful o.รด But this hasn't much to do with mah problem, does it?

Vgr

  • Global moderator
  • *
  • Posts: 2163
  • If it quacks like a duck, it must be a duck
    • View Profile
Re: Very odd bug
« Reply #7 on: 2011-10-26 12:56:48 »
Fine, no issue there. Uninstall then reinstall using Bootleg.

d33eniz

  • *
  • Posts: 174
  • I am watching for you... but I can't find you...
    • View Profile
    • United ODC Corporation
Re: Very odd bug
« Reply #8 on: 2011-10-26 13:01:48 »
Okay, never used that- seems legit =)

So, I have to erase everything 'bout FF7- uninstall it and delete all installation and registry files, eh?
Then, I have to create a folder anywhere and have to extract the bootleg package there- then, I'm downloading all the mods I will need and put them into the same folder, right?, Then, I'm running the program as an admin and hit "Run Bootleg".

But the thing is- I'm using the german version. Does it matter?

Vgr

  • Global moderator
  • *
  • Posts: 2163
  • If it quacks like a duck, it must be a duck
    • View Profile
Re: Very odd bug
« Reply #9 on: 2011-10-26 13:02:59 »
Hmm, yes it does... It only works for the Enlgish version.

d33eniz

  • *
  • Posts: 174
  • I am watching for you... but I can't find you...
    • View Profile
    • United ODC Corporation
Re: Very odd bug
« Reply #10 on: 2011-10-26 13:04:43 »
xD"

So what now? =D

Vgr

  • Global moderator
  • *
  • Posts: 2163
  • If it quacks like a duck, it must be a duck
    • View Profile
Re: Very odd bug
« Reply #11 on: 2011-10-26 13:06:50 »
Something... You'll figure out soon enough :P

d33eniz

  • *
  • Posts: 174
  • I am watching for you... but I can't find you...
    • View Profile
    • United ODC Corporation
Re: Very odd bug
« Reply #12 on: 2011-10-26 13:08:14 »
That's... wait, what? =D

Did anyone try to use the BFE with a different version, in this case the german one? Can I try it out, or wouldn't it work?

Vgr

  • Global moderator
  • *
  • Posts: 2163
  • If it quacks like a duck, it must be a duck
    • View Profile
Re: Very odd bug
« Reply #13 on: 2011-10-26 13:12:40 »
As the main project leader of Bootleg and Debugger, no it won't. There are simply way too many issues that could appear...

This is something we can take into account and maybe do in the future... not for the next release though. 0036 is a major improvment to 0035, mainly due to mod switching and a lot of other stuff.

(And I added you to MSN)

sithlord48

  • *
  • Posts: 1598
  • Dark Lord of the Savegame
    • View Profile
    • Blackchocobo
Re: Very odd bug
« Reply #14 on: 2011-10-26 13:53:27 »
have you tried loading another savegame? if your save is messed up you can have all kinds of odd things happen. might be worth trying.

d33eniz

  • *
  • Posts: 174
  • I am watching for you... but I can't find you...
    • View Profile
    • United ODC Corporation
Re: Very odd bug
« Reply #15 on: 2011-10-26 13:55:19 »
I tried many savegames >.>"

EDIT: YOU TRULY ARE FREAKIN' KIDDING ME, EH? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD"

Okay, okay, I won't tell you why it works now, just read the chat log -.-":
Code: [Select]
Deniz Cetin says (15:58)
ok weird
wait
WAIT
= D

Vgr 255 says (15:58)
XD

Deniz Cetin says (15:58)
i started a new game
everything was ok

Vgr 255 says (15:59)
ok

Deniz Cetin says (15:59)
cloud jumped out of the train
then I accidently opened the menu again
and I'm stuck there again

Vgr 255 says (15:59)
shit

Deniz Cetin says (15:59)
it's like

Vgr 255 says (15:59)
you cannot play without opening the menu
=/

Deniz Cetin says (15:59)
WAIT
didnt i read of a problem yesterday
that someone's cursor was going onto the upper left corner?
a gamepad could possible
*possibly
OH FUCK!
 
Vgr 255 says (16:00)
what?

Deniz Cetin says (16:00)
you're kidding me
 
Vgr 255 says (16:00)
wha6t
what?

Deniz Cetin says (16:00)
my gamepad was stuck between my pc and the wall
and was pressing the whole time the menu button

Vgr 255 says (16:00)
lol
XD

Deniz Cetin says (16:01)
are you freakin kidding me

Vgr 255 says (16:01)
fucking shit lol

Deniz Cetin says (16:01)
well THATS an odd bug, eh?

Problem solved x)
« Last Edit: 2011-10-26 14:06:28 by d33eniz »

sithlord48

  • *
  • Posts: 1598
  • Dark Lord of the Savegame
    • View Profile
    • Blackchocobo
Re: Very odd bug
« Reply #16 on: 2011-10-26 14:32:32 »
lol nice one. but i had to ask about your savegames. i have seen some really weird stuff happen...

sen

  • *
  • Posts: 1244
  • Good vibes
    • View Profile
Re: Very odd bug
« Reply #17 on: 2011-10-26 15:38:48 »
LOL roflll at the chat log xDD

PitBrat

  • *
  • Posts: 1376
  • Change to feed the machine.
    • View Profile
Re: Very odd bug
« Reply #18 on: 2011-10-26 15:59:26 »
BFE should work on non U.S. versions of FF7 with a few tweaks.
First, don't install any of the mods that alter the game text: Menu Overhaul, Hadrcore, ReTranslation, Aeris Revival and any of the difficulty mods.
After Bootleg completes, copy and replace these files from the install CD-Rom:
    \data\kernel\kernel.bin
    \data\kernel\kernel2.bin
    \data\battle\scene.bin
Finally, apply the 1.02 patch for the appropriate language.

The new FMV's are in English.
Install updated FMV's for your language or use the original movies from the game discs.