Author Topic: SpeedHack not working?  (Read 3269 times)

Cadako

  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
SpeedHack not working?
« on: 2020-04-16 23:39:51 »
Is the SpeedHack out of date or something?

When I turn on the mod, the game will start but it I get a log error saying the game didn't actually start. The mod doesn't appear to work when this happens though I'm pretty sure I'm following the instructions correctly renaming my .exe to from ff7_en to ff7.

My volume also gets insanely loud when I activate the mod too. Nearly went deaf while listening through my headphones at the game intro and my volume was at 2/100.  :-o

unab0mb

  • 7th Heaven Crew
  • *
  • Posts: 405
    • View Profile
    • 7th Heaven Web Site
Re: SpeedHack not working?
« Reply #1 on: 2020-04-17 01:00:52 »
This is a thread for 7th Heaven. Are you using it to mod/play the game? If so, I'm not sure where you got instructions that say to rename your exe because you don't do that, everything that needs done is automatic. Volume settings are set in Settings>Game Launcher>Volume sliders.

Cadako

  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: SpeedHack not working?
« Reply #2 on: 2020-04-17 03:19:27 »
I am using it to mod/play the game. The instructions to rename it are on the text info that appears on the left side of the mod info when you click it. I tried both ways however, both before renaming it and after and couldn’t get it to work properly.

unab0mb

  • 7th Heaven Crew
  • *
  • Posts: 405
    • View Profile
    • 7th Heaven Web Site
Re: SpeedHack not working?
« Reply #3 on: 2020-04-17 20:54:01 »
It doesn't say that at all. It says your exe must be named ff7.exe not REnamed. And if you haven't messed with anything, your ff7 exe name would already be ff7.exe.

I'm not sure what file it is you're trying to rename or why. In Settings>General Settings your ff7 exe must point to your ff7 game install folder\ff7.exe which is provided to you by/with 7H. If you're trying to rename a Steam exe or something (like ff7_en.exe), don't do that.

Cadako

  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: SpeedHack not working?
« Reply #4 on: 2020-04-18 21:32:53 »
You are correct. It doesn't say to rename anything, just what it must be named. Looking at the .exe file, it is ff7.exe and still does not work.

I'm on a laptop though and must push the function key to activate the function keys on my laptop. Perhaps that is the issue?

Cadako

  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: SpeedHack not working?
« Reply #5 on: 2020-04-18 21:43:08 »
So I just did a fresh install of FF7 without me touching any of the files.

I get this:

### Launching Final Fantasy VII ###
Checking FF7 is not running ...
Checking FF7 .exe exists at C:\Games\Final Fantasy VII\ff7.exe ...
Verifying installed game is compatible ...
Verifying game is not installed in a System/Protected folder ...
Verifying game is full/max install ...
Creating missing required directories ...
Verifying additional files for 'battle' & 'kernel' folders exist ...
Verifying all movie files exist ...
Verifying music files exist ...
Verifying latest game driver is installed ...
   7H_GameDriver.dll file is up to date.
Verifying game driver shaders folders exist ...
Verifying ff7 exe ...
Checking a profile is active ...
Checking mod compatibility requirements ...
Checking mod constraints for compatibility ...
Checking mod load order requirements ...
Looking for game disc ...
Found game disc at E:\ ...
Applying changed values to registry ...
Applying compatibility flags in registry (if any) ...
    Code 5 fix / High DPI fix set to false - deleting flags if exist ...
Creating Runtime Profile ...
   adding paths to monitor ...
Copying EasyHook.dll to FF7 path (if not found or older version detected) ...
   skipped copying EasyHook.dll ...
   skipped copying EasyHook32.dll ...
Copying ff7input.cfg to FF7 path ...
   using control configuration file FF7 Controls.cfg ...
   copying C:\7th Heaven\Resources\Controls\FF7 Controls.cfg to C:\Games\Final Fantasy VII\ff7input.cfg ...
Checking if Reunion mod is installed ...
   found: False
Launching additional programs to run (if any) ...
Writing temporary runtime profile file to C:\Users\Carve\AppData\Local\Temp\tmp4423.tmp ...
Attempting to inject with EasyHook: try # 1 (of 7) ...
Getting FF7 proc ...
Starting programs for mods ...
   starting program: C:\7th Heaven\7thWorkshop\LoadLibTemp\FF7.Spdhck.v2.exe
Exception occurred while trying to start FF7 ...
Failed to launch FF7. View the above log for details.

The game launches with all the other mods active still but I get this error every single time speedhack is activated too.

Do I need the reunion mod installed too?

I apologize for my lack of knowledge here.

unab0mb

  • 7th Heaven Crew
  • *
  • Posts: 405
    • View Profile
    • 7th Heaven Web Site
Re: SpeedHack not working?
« Reply #6 on: 2020-04-19 16:10:14 »
It's failing on launching the speed hack, which means your OS has blocked it. Probably anti-virus thinking it is a bad program (but that's a false positive). That's not uncommon with Cheat Engine based hacks. You should temp disable your A/V or add the speed hack program or 7h folder to a whitelist or list of exceptions.

Cadako

  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: SpeedHack not working?
« Reply #7 on: 2020-04-19 20:29:56 »
Bam! That did it. Thank you so much for you're help!

JackieErickson

  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: SpeedHack not working?
« Reply #8 on: 2021-01-29 07:08:56 »
Recently I see a lot of people using a software called x8 speeder apk no root to hack speed, maybe it works well.
« Last Edit: 2021-02-04 06:52:23 by JackieErickson »

peterturner

  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: SpeedHack not working?
« Reply #9 on: 2021-04-05 15:04:43 »
Its working after an update, so enjoy. :)

moddude

  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
    • moddude
Re: SpeedHack not working?
« Reply #10 on: 2021-09-14 08:14:37 »
Yes, Sir I Also Try But It Not works  :(

osmanburak

  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: SpeedHack not working?
« Reply #11 on: 2021-09-16 12:48:55 »
Is the SpeedHack out of date or something?

When I turn on the mod, the game will start but it I get a log error saying the game didn't actually start. The mod doesn't appear to work when this happens though I'm pretty sure I'm following the instructions correctly renaming my .exe to from ff7_en to ff7.

My volume also gets insanely loud when I activate the mod too. Nearly went deaf while listening through my headphones at the game intro and my volume was at 2/100.  :-o

It doesn't say to rename anything, just what it must be named.

osmanburak

  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: SpeedHack not working?
« Reply #12 on: 2021-10-04 06:42:04 »
So I just did a fresh install of FF7 without me touching any of the files.

I get this:

### Launching Final Fantasy VII ###
Checking FF7 is not running ...
Checking FF7 .exe exists at C:\Games\Final Fantasy VII\ff7.exe ...
Verifying installed game is compatible ...
Verifying game is not installed in a System/Protected folder ...
Verifying game is full/max install ...
Creating missing required directories ...
Verifying additional files for 'battle' & 'kernel' folders exist ...
Verifying all movie files exist ...
Verifying music files exist ...
Verifying latest game driver is installed ...
   7H_GameDriver.dll file is up to date.
Verifying game driver shaders folders exist ...
Verifying ff7 exe ...
Checking a profile is active ...
Checking mod compatibility requirements ...
Checking mod constraints for compatibility ...
Checking mod load order requirements ...
Looking for game disc ...
Found game disc at E:\ ...
Applying changed values to registry ...
Applying compatibility flags in registry (if any) ...
    Code 5 fix / High DPI fix set to false - deleting flags if exist ...
Creating Runtime Profile ...
   adding paths to monitor ...
Copying EasyHook.dll to FF7 path (if not found or older version detected) ...
   skipped copying EasyHook.dll ...
   skipped copying EasyHook32.dll ...
Copying ff7input.cfg to FF7 path ...
   using control configuration file FF7 Controls.cfg ...
   copying C:\7th Heaven\Resources\Controls\FF7 Controls.cfg to C:\Games\Final Fantasy VII\ff7input.cfg ...
Checking if Reunion mod is installed ...
   found: False
Launching additional programs to run (if any) ...
Writing temporary runtime profile file to C:\Users\Carve\AppData\Local\Temp\tmp4423.tmp ...
Attempting to inject with EasyHook: try # 1 (of 7) ...
Getting FF7 proc ...
Starting programs for mods ...
   starting program: C:\7th Heaven\7thWorkshop\LoadLibTemp\FF7.Spdhck.v2.exe
Exception occurred while trying to start FF7 ...
Failed to launch FF7. View the above log for details.

The game launches with all the other mods active still but I get this error every single time speedhack is activated too.

Do I need the reunion mod installed too?

I apologize for my lack of knowledge here.

I think you'll not use mod.