Author Topic: Having Trouble Launching Game With Mods Enabled  (Read 899 times)

DiverseCurse

  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Having Trouble Launching Game With Mods Enabled
« on: 2021-04-23 17:00:08 »
I keep getting an error whenever I try to launch the game with mods enabled. Ill post the error I'm getting and such. I've tried a fresh reinstall of both Final Fantasy VII and 7th Heaven, I've tried changing resolution of the .exe to 640x480 in compatibility and none of it is working. Take a look and see if you can tell me what's wrong because I certainly cannot.

### Launching Final Fantasy VII ###
Checking FF7 is not running ...
Checking FF7 .exe exists at C:\Games\Final Fantasy VII\FF7.exe ...
Verifying installed game is compatible ...
Verifying game is not installed in a System/Protected folder ...
Verifying English game files exist ...
Verifying game is full/max install ...
Creating missing required directories ...
Verifying additional files for 'battle' and 'kernel' folders exist ...
Verifying all movie files exist ...
Verifying music files exist ...
Verifying latest game driver is installed ...
   Copying C:\7th Heaven\Resources\Game Driver\GameDriver.cfg -> C:\Games\Final Fantasy VII\FFNx.cfg ...
   FFNx.dll file is up to date.
Verifying game driver shaders folders exist ...
Verifying ff7 exe ...
Checking a profile is active ...
Checking mod compatibility requirements ...
Checking mod constraints for compatibility ...
Checking mod load order requirements ...
Looking for game disc ...
Found game disc at E:\ ...
Applying changed values to registry ...
Copying ff7input.cfg to FF7 path ...
   using control configuration file [Default] Steam KB+PlayStation (Stock).cfg ...
   Copying C:\7th Heaven\Resources\Controls\[Default] Steam KB+PlayStation (Stock).cfg -> C:\Games\Final Fantasy VII\ff7input.cfg ...
Creating Runtime Profile ...
   adding paths to monitor ...
Copying EasyHook.dll to FF7 path (if not found or older version detected) ...
   skipped copying EasyHook.dll ...
   skipped copying EasyHook32.dll ...
Checking if Reunion mod is installed ...
   found: False
Launching additional programs to run (if any) ...
Writing temporary runtime profile file to C:\Users\llcoo\AppData\Local\Temp\tmpE982.tmp ...
Attempting to inject with EasyHook ...
Failed to inject after max amount of tries (14) ...
Exception occurred while trying to start FF7 ...
Failed to launch FF7. View the above log for details.

This error appears after it fails to inject.

System.ArgumentNullException: Value cannot be null.
Parameter name: ptr
     at
System.Runtime.InteropServices.Marshal.GetDelegateForFunctionPointer(IntPtr ptr, Type t)
     at EasyHook.NativeAPI_EasyHook.GetDelegate[T](String name)
     at
EasyHook.NativeAPI_EasyHook.RtlGetLastErrorStringCopy()
     at SeventhHeaven.Classes.GameLauncher.LaunchGame
(Boolean varDump, Boolean debug, Boolean launchWithNoMods, Boolean LaunchWithNoValidation

Hot Coldman

  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Having Trouble Launching Game With Mods Enabled
« Reply #1 on: 2021-04-27 22:57:09 »
I don't remember the exact specifics to get this working with all terrain mods fully working too.. there is a way but you will have to tinker with files and replace some files by taking some DLL from an old verison of 7th Heaven and putting it into the new one's... um..good luck

I used to have precisely the same problem with injecting, saying "The value cannot be null".  It took a long time but it works for me now.

Dark Phoenix

  • *
  • Posts: 51
    • View Profile
Re: Having Trouble Launching Game With Mods Enabled
« Reply #2 on: 2021-05-05 22:59:29 »
Having the same issue.  Same error message.

Onepercentofone

  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Having Trouble Launching Game With Mods Enabled
« Reply #3 on: 2021-05-25 15:32:15 »

### Launching Final Fantasy VII ###
Checking FF7 is not running ...
Checking FF7 .exe exists at C:\Games\Final Fantasy VII\FF7.exe ...
Verifying installed game is compatible ...
Verifying game is not installed in a System/Protected folder ...
Verifying English game files exist ...
Verifying game is full/max install ...
Creating missing required directories ...
Verifying additional files for 'battle' and 'kernel' folders exist ...
Verifying all movie files exist ...
Verifying music files exist ...
Verifying latest game driver is installed ...
   Copying C:\7th Heaven\Resources\Game Driver\GameDriver.cfg -> C:\Games\Final Fantasy VII\FFNx.cfg ...
   FFNx.dll file is up to date.
Verifying game driver shaders folders exist ...
Verifying ff7 exe ...
Checking a profile is active ...
Checking mod compatibility requirements ...
Checking mod constraints for compatibility ...
Checking mod load order requirements ...
Looking for game disc ...
Found game disc at E:\ ...
Applying changed values to registry ...
Copying ff7input.cfg to FF7 path ...
   using control configuration file [Default] Steam KB+PlayStation (Stock).cfg ...
   Copying C:\7th Heaven\Resources\Controls\[Default] Steam KB+PlayStation (Stock).cfg -> C:\Games\Final Fantasy VII\ff7input.cfg ...
Creating Runtime Profile ...
   adding paths to monitor ...
Copying EasyHook.dll to FF7 path (if not found or older version detected) ...
   skipped copying EasyHook.dll ...
   skipped copying EasyHook32.dll ...
Checking if Reunion mod is installed ...
   found: False
Launching additional programs to run (if any) ...
Writing temporary runtime profile file to C:\Users\llcoo\AppData\Local\Temp\tmpE982.tmp ...
Attempting to inject with EasyHook ...
Failed to inject after max amount of tries (14) ...
Exception occurred while trying to start FF7 ...
Failed to launch FF7. View the above log for details.


Hey there,

       First off, I'll begin by stating that I'm by no means an advanced modder, and I don't quite have a great understanding of how to make mods or stuff like that. However, having been one of the many that benefit from the wonderful work of everybody that creates these amazing enhancements to my absolute favorite game of all time, I have a good deal of experience with installing these mods and how the game reacts to them.
       Now, I'll get to the point of this reply. I also have run into this same exact failure message. In fact, it happens to me quite often. I don't know what's causing it, or even how to prevent it from happening. What I can tell you is what I do. I simply keep trying. After it fails to launch, I hit OK and press Play again. Sometimes it'll fail multiple times before working, other times it'll work immediately. Again, I'm unsure as to the cause of it. However, for me at least, it eventually works. And although it may be annoying at times, I view it as a small inconvenience for being able to play this classic with the multitude of enhancements provided by these saints here. I hope this works for you as well, and there's not a serious issue with something causing the failure to launch.

Best of luck!!


                                         UPDATE------
         So thinking about it further, my suggestion didn't sound very great...especially if it wasn't helpful in the least lol. I ended up doing a little digging. After some very light searching through the forums, I came across a kind of fix for the issue. Many thanks to Chrysalis for providing a work around for the issue. After trying it out like 15+ times, it has launched every single time without fail, and I no longer have an issue where it's failed to launch the game.

Hi guys, this should get round the problem.

http://forums.qhimm.com/index.php?topic=20543.0
« Last Edit: 2021-05-25 17:52:32 by Onepercentofone »