Author Topic: Certain Field Character Models Do Not Work Properly  (Read 3886 times)

PetrucciJohn

  • *
  • Posts: 47
    • View Profile
I have tried using the "Search" function for something similar but haven't found anything, so I decided to create a new thread.

I have encountered a strange problem (I think it was after the latest update but I am not 100% sure). While the battle models for my main characters work flawlessly, I seem to be having missing parts on the field models. There are certain parts missing from my field model characters when I am using Barret's cmh175 and whitERaven (among others), as well as Tifa's Bloodshot-New, whiteRAven field models. Same thing with Red XIII's cmh175.

Here is an example of what I mean: http://imgur.com/a/6Bmjv

As you can see, Barret's gun arm is half-missing, his eyes are looking strange, and his right boot is also missing. This doesn't happen in-battle. Only in the field. Tifa's face is all messed-up (I can provide screenshots if needed). My graphics card is an ATI Radeon 270X and I am using the Steam version of the game. Not sure if any of those matter. It's strange because other field models seem to be working well, such as the Kaldarasha models, but I'd like to try the aforementioned models. If you need any additional info, I'll provide it. Thanks in advance!

P.S. Are Cloud's arms supposed to look white in the whitERaven model or is this also a glitch? They look way better and different in-battle (using whitERaven, of course).
« Last Edit: 2017-01-14 08:25:47 by PetrucciJohn »

EQ2Alyza

  • 7th Heaven Crew
  • Global moderator
  • *
  • Posts: 3199
  • Dilly-Dally Shilly-Shally
    • View Profile
    • EQ2Alyza - YouTube Channel
Re: Certain Field Character Models Do Not Work Properly
« Reply #1 on: 2017-01-14 09:05:26 »
http://forums.qhimm.com/index.php?topic=17361.0

Posted many times already. Simple fix.

PetrucciJohn

  • *
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: Certain Field Character Models Do Not Work Properly
« Reply #2 on: 2017-01-14 10:41:45 »
I thought it was a different problem, because these people have been reporting their field models reverting back to the original ones. My problem is that they partially work. "Direct" is at my "extra folders" section in the Settings. Is there anything else I can do?

EQ2Alyza

  • 7th Heaven Crew
  • Global moderator
  • *
  • Posts: 3199
  • Dilly-Dally Shilly-Shally
    • View Profile
    • EQ2Alyza - YouTube Channel
Re: Certain Field Character Models Do Not Work Properly
« Reply #3 on: 2017-01-14 10:46:21 »
Did you edit your ff7_opengl.cfg to have direct_mode = on? You can also download the latest GC from STEP 1 and run it with the Overwrite option. It will install the updated .cfg file.

PetrucciJohn

  • *
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: Certain Field Character Models Do Not Work Properly
« Reply #4 on: 2017-01-14 12:01:34 »
If you mean the ff7_opengl.cfg located in my game's directory, then yes, as seen here: https://gyazo.com/6c3a5e14f256222f48f3ba5cde0c95ab. This is what my "Settings" look like in 7th Heaven: https://gyazo.com/5a65c3cdd4b549d657656d265ea7c819.

I also downloaded the file from step 1 and overwrote the patch.
The problem still persists. Am I doing something wrong?
« Last Edit: 2017-01-14 13:17:45 by PetrucciJohn »

EQ2Alyza

  • 7th Heaven Crew
  • Global moderator
  • *
  • Posts: 3199
  • Dilly-Dally Shilly-Shally
    • View Profile
    • EQ2Alyza - YouTube Channel
Re: Certain Field Character Models Do Not Work Properly
« Reply #5 on: 2017-01-14 13:34:52 »
If your game is installed in D:\FINAL FANTASY VII\ then it looks good. Post your Profile Details.

PetrucciJohn

  • *
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: Certain Field Character Models Do Not Work Properly
« Reply #6 on: 2017-01-14 15:33:25 »
Yes, that's exactly the game's directory.

Here are my profile details: http://pastebin.com/yFrz02cK

EQ2Alyza

  • 7th Heaven Crew
  • Global moderator
  • *
  • Posts: 3199
  • Dilly-Dally Shilly-Shally
    • View Profile
    • EQ2Alyza - YouTube Channel
Re: Certain Field Character Models Do Not Work Properly
« Reply #7 on: 2017-01-14 15:53:39 »
Move Field Models - Main Characters above Field Models - Non-Player Characters and report back if it's fixed or not.

PetrucciJohn

  • *
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: Certain Field Character Models Do Not Work Properly
« Reply #8 on: 2017-01-14 18:42:10 »
Alright, it seems to be working now! If anything goes wrong, I'll edit this post. Thanks a lot!